Zorg

Omwonenden Chemours krijgen bloedonderzoek

Zo’n 450 mensen die in de buurt van de voormalige Dupont-fabriek in Dordrecht wonen krijgen een uitnodiging voor een bloedonderzoek. Dat heeft een woordvoerder van de GGD Zuid-Holland  bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van RTV Rijnmond. 

bloed

Met het onderzoek moet worden vastgesteld hoe hoog de waarden van de giftige stof PFOA in het bloed zijn. Huishoudens in delen van Sliedrecht, Dordrecht en Papendrecht ontvangen een brief hierover.

Wat is PFOA?

De stof PFOA werd tot vier jaar terug verwerkt in de Dupont-fabriek, die is overgenomen door Chemours. PFOA werd gebruikt bij de productie van teflon, de stof die onder andere zorgt voor de antiaanbaklaag van pannen. Als opvolger hiervan wordt nu gewerkt met de stof GenX. Maar ook deze kankerverwekkende chemische stof bedreigt volgens toxicologen de gezondheid van werknemers en omwonenden.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht