Zorg

Huilen baby’s uit andere landen anders?

Baby’s uit Kameroen en China huilen anders dan Duitse spruiten. Hun geweeklaag is zangeriger, aldus onderzoek van de Universiteit van Würzburg.

baby

Het gehuil van 42 baby’s werd vergeleken, de helft uit Duitsland en de helft uit het noordwesten van Kameroen. Het verschil tussen de laagste en hoogste toon was bij de Afrikaanse kinderen aanzienlijk groter, zelfs als het ging om korte noten.

Een onderzoek waarbij het geluid van 55 baby’s uit China werd vergeleken met dat van zuigelingen uit Duitsland, leverde een vergelijkbaar resultaat op, al was het verschil hier wat kleiner. De onderzoekers concluderen dat zuigelingen direct na de geboorte al (klank)kenmerken van de moedertaal overnemen.

De kinderen zijn voor het onderzoek niet extra aan het huilen gebracht, verzekeren de onderzoekers.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht