Zorg

Veel televisiekijken door sportzomer

Door de sportzomer waren de afgelopen maanden veel mensen aan de buis gekluisterd. Volgens de NOS keek 94,8 procent van de Nederlanders (boven de zes jaar) naar het EK voetbal, de Tour de France en/of de Olympische Spelen. Dat komt neer op 14,8 miljoen mensen.

2016-08-08 22:30:01 RIO DE JANEIRO - Henry Schut (L) en Edith Bosch In Studio Olympic Parc. ANP SANDER KONING

 Henry Schut (L) en Edith Bosch In Studio Olympic Parc. ANP SANDER KONING

De Olympische Spelen, die in de nacht van zondag op maandag eindigden in Rio de Janeiro, trokken de meeste kijkers (81,7 procent). Het EK voetbal volgde met 75,7 procent en zo’n 66,9 procent van de Nederlanders volgde de Tour via de televisie.

De gemiddelde sportliefhebber zat deze zomer zo’n 37,5 uur voor de televisie. Overigens hield de sportzomer van 2012 meer mensen aan de buis gekluisterd, namelijk 97 procent. Dat het er nu iets minder zijn, komt volgens de NOS door het tijdsverschil met Brazilië, waardoor veel wedstrijden midden in de nacht waren.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht