Zorg

Na zomervakantie meer echtscheidingen

Vakantie is niet altijd goed voor de liefdesrelatie. Na de zomervakantie is er een piek in het aantal aangevraagde scheidingen. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Washington. 

vechtscheiding, echtscheiding

Foto LC/Siep van Lingen

In november en december gaan de minste mensen uit elkaar. Ook na de voorjaarsvakantie en na Valentijnsdag zijn er veel breuken die niet gelijmd kunnen worden, met een piek van echtscheidingen in maart als gevolg. Dit zou te maken hebben met de ‘verbroken belofte-theorie’. Voor hun verlof zijn stelletjes nog positief over de toekomst samen, maar na lange tijd samen te hebben doorgebracht of na een periode van vakantiestress zijn ze minder gelukkig.

De wetenschappers vergeleken scheidingsgegevens van de laatste veertien jaar in 37 gemeentes in de staat Washington. Doordat ook cijfers van voor de crisis in het onderzoek werden meegenomen, werd duidelijk dat de staat van de economie niets van doen heeft met het aantal echtscheidingen.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht