Zorg

De griep is zo vervelend. Tips om griep te voorkomen

Tips om griep te voorkomen. Veel lege stoelen op scholen, en veel gesnotter en gehoest. De griep is uitgebroken en dus komt Gezondheid en Co met handige tips.

Het belangrijkste advies: als je je niet lekker voelt, blijf dan vooral thuis. “Sinds het uitbreken van de economische crisis zien we dat mensen minder vaak thuis blijven als ze ziek worden”, zegt Carl Koppeschaar van De Grote Griepmeting. “Mensen zijn bang dat ze vanwege veel verzuim hun baan verliezen. Maar dat is belachelijk.” En niet alleen omdat je sneller herstelt als je even rust neemt.

Griep

Neem je rust bij griep.

Tips om griep te voorkomen

Koppeschaar: “Als je met beginnende griep op je werk verschijnt, kun je collega’s aansteken. Dat brengt enorme kosten voor de werkgever met zich mee. Maar toch melden veel mensen zich steeds minder snel ziek.” Dat genoeg slaap en vitamines de kans op besmetting verkleinen, is evident.

Hygiëne

Maar ook hygiëne kan veel doen: handen wassen voor en na elke maaltijd en na elk toiletbezoek, bijvoorbeeld is een van de tips om griep te voorkomen.

Je papieren zakdoekjes na één keer snuiten meteen weggooien. En tegen je elleboog hoesten, want met je hand breng je het virus makkelijker over op anderen.Weinigen doen het, maar het loont. Toch betekent het niet dat wie griep krijgt, dat aan zichzelf te wijten heeft. “Als iedereen zich keurig aan alle voorschriften hield, zouden we veel minder griepgevallen hebben,” denkt huisarts Patrick Jansen. “Maar helaas gebeurt dat niet. Als je zelf al alles doet, kom je altijd wel anderen tegen die minder voorzichtig zijn. Als je écht geen griep wilt,moet je in een glazen doosje gaan zitten en er pas in het voorjaar weer uitkomen.

http://youtu.be/0Ds00TzuexQ

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht