Zorg

Directeur stichting ALS stal 177.000 euro

Eric Nolet (62), de gevallen oud-directeur van Stichting ALS, wordt vervolgd voor valsheid in geschrifte en verduistering. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

2012-11-27 00:00:00 DEN HAAG - ARCHIEFOTO 27-11-2012. Eric Nolet, de voormalig directeur van Stichting ALS, heeft begin dit jaar bijna een ton gestolen van de stichting. Hij maakte 92.000 euro over naar zijn eigen rekening. De verduistering werd vrij snel ontdekt door de organisatie, die zich inzet voor mensen met de zeer ernstige en zelfs dodelijke spierziekte. Het geld is teruggestort. ANP HENRIETTE GUEST

ANP HENRIETTE GUEST

Volgens justitie zou hij 177.000 euro van Stichting ALS naar een privérekening hebben overgemaakt, veel meer dan aanvankelijk werd gedacht. Ook bij een andere stichting zou Nolet veel geld hebben verduisterd.

Bijna twee ton

Nolet moet zich op 30 augustus verantwoorden voor de rechtbank in Haarlem. In 2013 ontdekte de accountant van Stichting ALS dat Nolet veel geld van de stichting naar zijn privérekening had overgemaakt. Aanvankelijk werd gesproken over een bedrag van 92.000 euro, maar nu blijkt het bedrag dat door Nolet zou zijn ontvreemd veel groter. In ruim een jaar tijd zou hij meer dan 177.000 euro hebben verduisterd. Nolet was in die tijd het gezicht van Stichting ALS. Later zamelde de organisatie door de razend populaire Ice Bucket Challenge veel geld in voor onderzoek naar de spier- en zenuwziekte. Nolet gaf aan RTL Nieuws toe dat hij geld naar zijn privérekening had overgemaakt. Naar eigen zeggen was hij tijdens zijn werkzaamheden voor de Stichting in financiële problemen gekomen. Hij verklaarde ook het geld te hebben terugbetaald.

Mogelijk deed Nolet die terugbetaling met geld van de Stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek, een stichting die geld inzamelt voor antroposofische verzorgingstehuizen voor verstandelijk gehandicapten. Justitie verdenkt hem van het verduisteren van 143.000 euro van die stichting, waar hij als penningmeester werkzaam was.

De advocaat van Nolet wil tot aan de zitting niet reageren.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3346 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht