Zorg

Babypop zorgt voor meer tienerzwangerschappen

Babypoppen die huilen, gevoed en verschoond moeten worden; ze zijn ooit ontwikkeld als afschrikkingsmiddel om tienermeisjes ervan te weerhouden om zwanger te worden. Maar ze hebben het tegenovergestelde effect, want er worden juist meer meisjes zwanger.

2015-07-21 00:00:00 ILLUSTRATIE - Een oude pop op de keukentafel. ANP XTRA ROOS KOOLE

ANP XTRA ROOS KOOLE

Dat meldt het medisch tijdschrift The Lancet donderdag, waarin de resultaten zijn gepubliceerd van een jarenlang onderzoek door de universiteit van West-Australië in Adelaide.

Babypop

In dit VIP-programma (Virtual Infant Parenting) werden twee groepen van in totaal 3000 schoolgaande meisjes vergeleken. De ene groep moest een babypop verzorgen en de controlegroep hoefde dit niet.

Uiteindelijk bleek dat 8 procent van de meisjes in de surrogaatmoedergroep zwanger werd. Onder de meisjes die geen babypop hadden verzorgd, was het percentage zwangerschappen slechts 4. Onder de surrogaatmoeders liet 9 procent een abortus plegen, tegenover 6 procent van de meisjes in de controlegroep.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht