Voeding

Vroeg lunchen is gezonder

Tijdig aan je maaltijden denken, scheelt niet alleen in de portemonnee maar bevordert ook de gezondheid, zo blijkt uit een studie van de American Marketing Association (AMA).

2008-03-19 00:00:00 ZOETERMEER - Een broodje, puntje, met kaas. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Een broodje, puntje, met kaas. ANP PHOTO XTRA LEX VAN LIESHOUT

Late lunch

Weleens de supermarkt binnen gewandeld met een rammelende maag? Dat is linke soep: je koopt aanzienlijk meer en ongezonder voedsel dan je van plan was. Net zo gevaarlijk is het om een lunch te laat te bestellen of te laat samen te stellen. Hoe eerder je dat op de dag doet, hoe gezonder je middagmaal eruit komt te zien, aldus de studie waarin ruim duizend lunches van mensen zijn vergeleken en het tijdstip waarop die zijn besteld.

2008-02-26 00:00:00 RIJSWIJK - Kroketten en snacks in bedrijfskantine. ANP PHOTO VINCENT JANNINK

Kroketten en snacks in bedrijfskantine. ANP PHOTO VINCENT JANNINK

Mensen die hebben gewacht tot het tijd was om te lunchen aten meer calorieën. Diegenen die uren van tevoren hun lunch samenstelden, kozen voor gezonder voedsel. Meestal bevatte het meer groente en minder vet. In een onderzoek uit 2010 bleek ook al dat een lunch, die met een hongerig gevoel werd gekocht of gemaakt, vaker uit extra calorieën en of vettigheden bestaat.

Het zal geen verrassing zijn dat vooruit denken de gezondheid ten goede komt, aldus de samenstellers van het Amerikaanse onderzoek. Om die reden blijken weekschema’s in veel kook- en dieetboeken vaak succesvol.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht