Zorg

Help ik stink. Wat kan ik doen?

Soms hoor je het van een ander, of misschien zie je mensen achteruit deinzen als je te dichtbij komt. Maar misschien ruik je jezelf ook wel eens. Gezondheid & Co heeft handige tips voor je.

2004-12-28 08:30:35 THA-20041228-KAMALA BEACH: Inwoners van Kamala Beach op het Thaise eiland Phuket houden de hand  voor de mond tegen de stank als een lijk uit een binnenwater gehaald. Het is het lichaam van een jonge vrouw,  dat onder water bekneld heeft gezeten. Zie bericht bin dd heden. ANP FOTO/ROBIN UTRECHT, THA-20041228-KAMALA BEACH: Inwoners van Kamala Beach op het Thaise eiland Phuket houden de hand  voor de mond tegen de stank als een lijk uit een binnenwater gehaald. Het is het lichaam van een jonge vrouw,  dat onder water bekneld heeft gezeten. Zie bericht bin dd heden. ANP FOTO/ROBIN UTRECHT

ANP FOTO/ROBIN UTRECHT

  • Een slechte adem komt vaak door bacteriën achter op de tong. Tandenpoetsen, flossen en een tongschraper helpen. Bij een slechte ochtendadem: drink na het opstaan een glas water. Dit legt een ‘waterslot’ op de maag.
  • Eén op de honderd mensen zweet overmatig. Mijd synthetische kleding, die stimuleert zweten. Kies liever katoen, linnen of wol.
  • Zweten
  • Iedereen kent wel een collega met een koffiewalm om zich heen. Cafeïne zorgt ervoor dat je minder speeksel aanmaakt, waardoor koffielucht minder gemakkelijk wegspoelt. Om die speekselproductie op gang te brengen helpt een glas water, kauwgom of een appel.
  • Ruiken je kleding, handen en haren naar sigarettenrook? Durf dat te checken bij een niet-roker. Zelf valt het je waarschijnlijk niet op. Kijk uit met synthetische geurtjes om rooklucht te camoufleren, die maken het vaker alleen maar smeriger. Bestrijd de lucht in je kleding liever door die in een zak met zuiveringszout en wasverzachtersdoekjes te stoppen, alvorens de wasmachine draait.
Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht