Voeding

Weer salmonella gevonden in sesamzaad

Op het ‘superfood’ Bionut Sesamzaad ongepeld, te koop bij verschillende biologische winkels, zit mogelijk de salmonellabacterie. Consumenten wordt afgeraden om het product van natuurvoedingsbedrijf ID Organics te eten, waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) dinsdag.

buikpijn, acnes, verklevingen, buikoperatie, buik, ongesteld, menstruatie

Het gaat om Bionut Sesamzaad ongepeld 500 gram met productnummer EAN 7137572729190. De betreffende producten hebben de houdbaarheidsdatums 27 april 2017, 15 juni 2017 en 15 augustus 2017.

Mensen die het het zaad hebben gegeten en klachten ervaren, krijgen het advies om een huisarts te bezoeken. Het product kan teruggebracht worden naar de winkel, klanten krijgen dan hun geld terug.

Opvallend is dat vorige week al twee andere soorten sesamzaad uit de winkels zijn gehaald omdat er mogelijk de salmonellabacterie in zat. Het ging toen om ongepeld sesamzaad van Smaakt en Raw Organic Food.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht