Voeding

Albert Heijn stopt met verkoop plofkalkoen

Albert Heijn stopt met de verkoop van ‘plofkalkoen’. De supermarkt heeft aan Wakker Dier laten weten dat het overstapt op de ‘nieuwe Albert Heijn kalkoen’.

2008-01-14 00:00:00 HAARLEM - Een door duiven bezette neonreclame van Albert Heijn. ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

ANP PHOTO XTRA KOEN SUYK

Dit dier is volgens het bedrijf van een langzamer groeiend ras en krijgt daglicht en iets meer ruimte in de stal. ,,Hoewel deze kalkoen nog geen Beter Leven ster verdient, zijn we blij met deze eerste stap van Albert Heijn. De komende kerst onderzoeken we welke supermarkten nog wél plofkalkoen op het kerstmenu zetten”, aldus Wakker Dier.

In het voorjaar bracht de dierenwelzijnorganisatie een rapport uit over het leed onder Nederlandse plofkalkoenen. Volgens het rapport groeien te snel, is er een hoge sterfte onder de dieren en hebben ze veel te weinig ruimte. In Nederland worden jaarlijks zo’n 2,3 miljoen kalkoenen vetgemest voor de slacht.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht