Zorg

De beste pizza sinds jaren -Column Mariëlle de Vries

Het was een bijzonder mooie zomervakantie. Ik had me voorgenomen om tijdens mijn vrijwilligerswerk op Castlefest al mijn eten op te schrijven om te zien of ik wel genoeg at. Dat is jammerlijk mislukt. Niet erg, want ik at genoeg. Meer dan genoeg zelfs. Dat moest ook wel omdat ik elke dag meer dan het dubbele aantal voetstappen deed dan de voorgeschreven 10.000.

Genoeg eten op Castlefest was het probleem niet zo. De week erna had ik moeite om in het ritme te komen. Ik had niet zoveel behoefte aan eten. Ik leek verzadigd. Toch moet je elke dag minimaal drie maaltijden eten. En twee tussendoortjes. Tenminste dat was mij geleerd. In de vakantie had ik genoeg aan twee maaltijden en twee tussendoortjes. Ik wandelde in deze week wat en fietste naar mijn favoriete koffietent en genoot van de kopjes cortado’s en de glaasjes water. En verder hoefde ik niet zoveel.

Foto: Myrte Venema

Foto: Myrte Venema

Daarna nog een paar dagen Berlijn. Ik had me voorgenomen om gezonde keuzes te maken. Want ik ken mezelf. Het is makkelijk om op vakantie makkelijke keuzes te maken en die zijn vaak niet de meest gezonde. Het roerei en de worstjes liet ik, op een dag na toen ik toch een worstje proefde, liggen bij het ontbijtbuffet. De eerste volledige dag in de Duitse hoofdstad bezocht ik de dierentuin, lunchte met een salade en een broodje gezond, koos als avondeten voor kipfilet met aardappelpartjes en verse groenten.

Quattro Formaggi

De avond ervoor koos ik ook al voor de gezonde keuze gegaan door een runderburger met groente te kiezen. Want ik wist dat ik de laatste volledige dag van mijn verblijf iets mocht wat ik al in geen jaren heb gegeten. Een echte Italiaanse pizza quattro formaggi. Een bewuste ongezonde keuze. Bij een van de beste pizzeria’s van Berlijn. I Due Forni. Ga er ’s middags eten was me ingefluisterd. Dan zijn de koks nog niet zo moe. En de pizza’s groter. Dus toog ik na een ochtend rondhangen in  de buurt van Unter den Linden, richting Prenzlauer Berg.

De pizzeria was aan de Prenzlauer Allee, dacht ik. Naarmate ik met de tram verder de allee afreed bekroop me het gevoel dat er iets niet klopte. Ik checkte het adres en inderdaad: andere allee. Ik sjouwde de tram uit. Pakte de dichtste S-bahn naar de Schönhauser Allee. Daar stapte ik uit ter hoogte van nummer 70. De pizzeria was op nummer 12. Niet zo ver. Dacht ik. Kwartiertje lopen? Na een wandeling van een dik uur, kwam ik eindelijk bij de pizzeria aan. En die welverdiende pizza? Dat was inderdaad de beste sinds jaren

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht