Voeding

Recept gevulde courgette

Courgettes bevatten een hoog gehalte aan mineralen en zijn rijk aan kalium. Ook bevatten ze veel vezels, magnesium, vitamine B1 en vitamine B9. Dit helpt de bloeddruk laag te houden. Met dit recept maak je van courgettes een snelle, lekkere en vooral gezonde maaltijd.

Gevulde Courget1

Voor 2 personen

Ingrediënten:

 • 1 grote courgette / of 2 kleine
 • 75 gram couscous
 • Afgestreken theelepel couscouskruiden
 • 2 eieren
 • 200 gram champignons
 • 1 grote rode ui
 • 200 gram geraspte kaas
 • takje peterselie
 • peper en zout
  Gevulde Courget2

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Was de courgette en snij deze in de lengte door. Maak met een lepel de binnenkant hol maar haal niet alles weg, er mag nog best wat courgette overblijven. (Bewaar de restjes in een afgesloten bakje in de koelkast voor later).

Gevulde courget 3

 1. Snij en bak de ui tot deze glazig word en voeg dan de gesneden champignons toe. Bak deze 5 minuten mee.
 2. Giet water wat net van de kook af is over de couscous en laat dit een paar minuten staan. Roer af en toe door met een vork. Giet er extra water overheen als de couscous nog hard is, maar al het water verdampt. Pas op, voeg niet teveel in één keer toe. Kans is dat het dan niet voldoende verdampt en het een nat papje wordt.
 3. Voeg de couscouskruiden, peterselie, en de champignons met ui toe aan de couscous. Breng op smaak met peper en zout.

Foto 4

 

 1. Laat het mengsel iets afkoelen en voeg de eieren en de helft van te kaas eraan toe. Als het nog te het is zullen de eieren te snel stollen.
 2. Dep de uitgeholde courgette droog met wat keukenpapier en vul deze met een flinke kop erop met het mengsel. In de oven zal het wat slinken. Strooi er de rest van de kaas over en laat het net iets onder het midden van de oven 15-20 minuten bakken.

Met de restjes courgette die over zijn gebleven na het uithollen kun je een heerlijke omelet maken. Snijd het in stukjes, bak het even aan en voeg dan 1 of 2 eieren toe. Zo kan je er de volgende dag ook nog van genieten. Bak eventueel wat extra ui en champignons bij het maken van dit recept. Zo heb je de volgende dag een extra snelle en heerlijke groenteomelet.

Eet smakelijk!

Dit recept is van Esther Boerefijn-Jaarsveld. Heb je ook een leuk recept? Mail het dan met een of meer foto’s naar Gezondheidenco@ndcmediagroep.nl

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3348 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht