Zorg

Vaker ongelukken schoolkinderen in de middag

Naar school fietsen is voor kinderen minder gevaarlijk dan de weg terug. Op hun rit naar huis lopen ze veel meer kans betrokken te raken bij een ongeluk dan naar school. 

Ambulance

Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) op verzoek van Metro naar de ongevalcijfers van jonge kinderen op de fiets.

Meer ongelukken

Fietsende kinderen tussen de tien en vijftien jaar krijgen meer ongelukken waarbij ze naar het ziekenhuis moeten in de middag dan ’s ochtends. Van 15.00 uur tot 17.00 uur valt 20 procent van het aantal jonge fietsslachtoffers. Op weg naar school, tussen 8.00 uur en 9.00 uur is de kans op een ongeluk veel kleiner.

Volgens een woordvoerder van de stichting is het niet duidelijk waardoor dit komt. ,,Vermoeidheid zou wellicht een rol kunnen spelen, maar we kunnen er niet echt een vinger achter krijgen.”

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht