Zorg

Rookruimten in de horeca blijven in stand

 Speciale rookruimten in de horeca blijven toegestaan en vallen buiten het algehele rookverbod voor cafés en restaurants. Dat heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald in een zaak die de niet-rokersvereniging CAN (Club Actieve Nietrokers) tegen de Staat had aangespannen. 

roken, sigaret, stoppen met roken, rook vrij, rookvrij

Bron: Flickr/ Conanil

De belangenbehartiger voor niet-rokers eiste de volledige afschaffing van rookruimten in de horeca. Volgens CAN gaan de rookruimtes lijnrecht in tegen internationale afspraken die Nederland heeft gemaakt. Daarin is een totaal rookverbod in de horeca opgenomen.

Rechtbank

De rechtbank in Den Haag oordeelt dat CAN zich in deze zaak niet op die bepaling kan beroepen. Het verdrag zegt volgens de rechtbank niets over de effectieve maatregelen die de overheid moet nemen. Evenmin staat volgens de rechtbank vast dat speciale rookruimten in strijd zijn met de beschermingsplicht van de Staat tegen tabaksrook.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht