Beweging

Meten is weten met deze vier sportgadgets

Wie van zwemmen houdt, wordt vrolijk van de Fitbit Flex 2. De nieuwste telg in de al maar groter groeiende fitnesstrackerfamilie is als een van de weinigen waterproof. De armband is heel smal en kan zelfs worden verstopt in een hiervoor gemaakte armband of ketting van goud of zilver.

Fitbitflex2

De Flex 2 laadt je activiteiten inclusief je slaappatroon, zonder snoeren, op in de gratis app en is in heel veel kleuren verkrijgbaar.

Prijs: Vanaf €99,95

Samsung Gear Fit 2

De Samsung Gear Fit2 houdt je hartslag en sportactiviteiten bij. Maar voeding is ook een onderdeel van een gezonde levensstijl. Hoeveel cafeïne drink je en krijg je wel genoeg water binnen? De Fit2 slaat het allemaal op. Wie vrienden heeft met hetzelfde fitbandje kan via de app uitdagingen met ze aangaan, zoals ‘Wie rent de meeste kilometers?’ of ‘Wie loopt de meeste trappen?’

Samsung Gearfit 2

Prijs: €199. 

Apple Watch

De Apple Watch is al lang geen nieuws meer, maar zette wel min of meer de trend voor fit-armbanden: horloges die 24/7 bijhouden hoe actief je bent. Wel nieuw zijn de polsbandjes in samenwerking met het merk Toms. Als je een van de drie speciale Apple Watchbandjes koopt, geeft het merk een jaar solarenergie aan mensen die dat het hardst nodig hebben.

Afbeelding: http://www.tomsguide.com/

Afbeelding: http://www.tomsguide.com/

Prijs: Bandje Toms vanaf € 49,95
Apple watch vanaf €259

Touch

TomTom introduceerde begin deze maand de Touch. De eerste fitnesstracker, die niet alleen dag en nacht het aantal stappen, je slaappatroon en hartslag meet, maar ook een analyse maakt van je lichaamssamenstelling. Gewicht vertelt namelijk niet alles over je gezondheid. Je vetpercentage weten is belangrijker, zodat je weet of al die rondjes in het park echt iets opleveren.

Tom Tom Touch

Prijs: €149. 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3344 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht