Zorg

Waarom weigert een kapper je als je luizen hebt?

Mensen met hoofdluis worden geweigerd bij kapsalons. ,,Daar zijn jullie toch voor”, krijgen kappers vaak te horen. Hebben kappers gewoon geen zin om een luizenbehandeling te doen of heeft dit een andere reden?”

hoofdluis

Kapster Amerens Visser uit Tzummarum bevestigt het dat kappers mensen met luizen niet behandelen. ,,Dit heeft te maken met de besmetting. Luizen zijn namelijk vreselijk besmettelijk. Als ik iemand in de salon heb gehad met luizen, moet ik alles ontsmetten. Niet alleen de kammen, scharen en kapmantels, maar de hele salon. Het moet niet zo zijn dat andere klanten luizen krijgen door een bezoekje aan de kapsalon.”

Hoe moet je luizen bestrijden?

Hoe kun je luizen dan het beste bestrijden? ,,De hoofdluis leeft van mensenbloed. Ze zitten daarom graag op warme plekken zoals achter de oren, in de nek en in de pony. De neten van de luis lijken op roos alleen kleven ze aan je haar vast. Na een dikke week zijn die neten volwassen. Een vrouwtjesluis legt ongeveer tien eitjes per dag! Als je luizen hebt, moet je kammen, kammen en nog eens kammen en dan met een fijne kam. Verder kun je anti-hoofdluismiddel gebruiken. Dit moet je twee weken lang dagelijks doen. Eventueel met nat haar met een conditioner erin of azijn. Maak het haar glad. En blijf kammen.”

Het eitje van de luis

Het eitje van de luis

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht