Beweging

Tocht om de Noord nu het gehele jaar te lopen

Landschapsbeheer Groningen en Het Groninger Landschap lanceren samen met De Verhalen van Groningen de wandelroute In het spoor van de Hunze. Deze route is gebaseerd op de route van Tocht om de Noord 2016 en loopt verticaal door het landschap van Groningen van het Zuidlaardermeer tot aan Zoutkamp.

Tocht om de noord Foto: Duncan Wijting

Tocht om de noord.  Foto: Duncan Wijting

Voor wandelaars die dit weekend niet hebben kunnen deelnemen aan Tocht om de Noord is er nu een mooi alternatief. Een papieren en digitale versie gebaseerd op de uitverkochte editie van Tocht om de Noord 2016. De wandelaar kan met de route het verhaal van de rivier de Hunze beleven.

In het spoor van de Hunze

De wandelroute is verdeeld in twee delen van beide ongeveer 40 kilometer.  Deel 1 loopt van het Zuidlaardermeer tot aan Zernike en deel 2 loopt van Zernike tot aan Zoutkamp. De wandeling volgt grotendeels de oude loop van rivier de Hunze, die al meer dan 100.000 jaar deel uitmaakt van het Groninger landschap.

schoenen

App

De wandelroute is zondag 25 september bij de finish uitgereikt door Jacqueline de Milliano (directeur Landschapsbeheer Groningen) en Marco Glastra (directeur Het Groninger Landschap) aan Peter Velthuis (organisator Tocht om de Noord).

De route is vanaf woensdag 28 september verkrijgbaar als folder bij de toeristische punten in de provincie en digitaal via de Groningen Routes App. De app is gratis te downloaden: www.toerisme.groningen.nl/apps

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht