Beweging

Nederlanders meten het minst hun conditie zelf, Chinezen het meest

Slechts 13% van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie zoals een app, een hartslagmeter of een smartwatch. Daarnaast geeft 10% aan dit in het verleden wel eens te hebben gedaan.

Het aantal stappen van nog geen halve dag.

Foto: Marielle de Vries.

Het merendeel van de Nederlandse bevolking (73%) heeft hier echter nog nooit gebruik van gemaakt. Nederland staat hiermee onderaan op de lijst als het gaat om het zelf meten van je gezondheid en conditie.

Wereldwijd gezien meet 33% van de bevolking tegenwoordig zijn gezondheid en conditie. 18% laat weten dit in het verleden wel eens te hebben gedaan.

sport

Top 5 landen die gezondheid en conditie meten

De Chinezen staan bovenaan als het gaat om het zelf meten van conditie en gezondheid (45%). In Brazilie en de VS meet 29% van de bevolking hun gezondheid en conditie, gevolgd door Duitsland (28%) en Frankrijk (26%).

Meer dan de helft meet zelf om conditie te verbeteren

Wereldwijd gezien meet 55% hun gezondheid en conditie om in vorm te blijven of te verbeteren. 50% gebruikt meetapparatuur om zichzelf te motiveren en 35% wil hun energielevel verhogen.

2015-06-06 13:09:50 AMSTERDAM - Deelnemers aan een bootcamp sessie met fitnessgoeroe en body-spe­cialist Kayla Itsines tijdens de Glamour Health Challenge op de Jaap Edenbaan. Het evenement is een initiatief van modetijdschrift Glamour dat heel Nederland oproept in een maand fit te worden voor de zomer. ANP VALERIE KUYPERS

ANP VALERIE KUYPERS

Jongeren meten meer zelf

Nederlanders in de leeftijdsgroepen 15-19 en 20-29 jaar meten het meest hun gezondheid en conditie (beide 21%). De leeftijdsgroep 30-39 jaar volgt daarna met 15%. Naarmate de leeftijd toeneemt, daalt het aantal personen dat zijn gezondheid en conditie zelf meet.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht