Zorg

Boek ‘En toen kreeg mijn zus borstkanker’

Auteur Karin van Lieshout uit Appelscha brengt deze maand (borstkankermaand) haar boek ‘En toen kreeg mijn zus borstkanker’ uit. De co-auteur van dit boek is haar zus Sonja van Lieshout, die in 2009 op 46-jarige leeftijd is overleden aan borstkanker.

Bron: Pexels.com

Bron: Pexels.com

Met het uitbrengen van dit boek gaat een grote wens van Sonja in vervulling. Zij wilde met haar verhaal over borstkanker graag andere mensen helpen. ,,Een mooie bijkomstigheid van het uitbrengen van dit boek is dat mijn zus Sonja, die we ‘ons Sonnetje’ noemden, zo nog één keer in het zonnetje wordt gezet”, aldus Karin van Lieshout.

Tijdens de verzorging van haar zus Sonja had Karin behoefte aan een boek met ervaringsverhalen, een boek dat haar kon vertellen wat haar als naaste op het gebied van borstkanker nog te wachten stond. Zo’n boek heeft ze indertijd niet gevonden. In 2001 werd de auteur getroffen door een vleesetende bacterie, waaraan ze bijna was overleden. Deze ziekte, de ziekte van haar zus Sonja en de goede band tussen de twee zussen vormde genoeg stof om dit boek te gaan schrijven. Karin: ,,Ik ben blij met dit boek en trots op mijn zus Sonja.”

boek-borstkanker

Het boek

Het boek gaat over twee zussen die enkele jaren na elkaar ernstig ziek worden De één wordt getroffen door een vleesetende bacterie en de ander door borstkanker. Als duidelijk wordt dat één van de zussen het niet gaat redden, spreekt haar zus met haar af om een boek te gaan schrijven. Een boek dat gaat over haar zus en over haar ziekte, tot het einde aan toe.

‘En toen kreeg mijn zus borstkanker’ beschrijft de band tussen de zussen. Een band van liefde die ervoor zorgt dat zij er voor elkaar zijn. Zowel bij goede gezondheid als bij ziekte, zowel in woorden als in daden. Ook wordt er ingegaan op het ziekteproces en het omgaan daarmee en de fases die beiden zussen hebben doorlopen. Gaandeweg maken de zussen een aantal bijzondere voorvallen en toevalligheden mee, waardoor de lezer zich zou kunnen afvragen of er meer is tussen hemel en aarde.

Bron: Pexels.com

Bron: Pexels.com

Dit boek is interessant voor iedereen die in zijn omgeving te maken krijgt met een vleesetende bacterie en/of borstkanker, zowel privé als beroepsmatig. En voor wie meer te weten wil komen over hoe het is om als persoon of familie met één van deze ziektes te worden geconfronteerd.

Het boek is op dit moment te koop via http://www.entoenkreegmijnzusborstkanker.nl/ en bij de Bruna in het Friese Oosterwolde.

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht