Zorg

Verkiezing Hulp van het Jaar 2016: winnares 2015 nog steeds trots

,,De aandacht als waardering op mijn werk was super!”, vertelt Sylvia Kabout. Zij won vorig jaar de Hulp van het Jaar verkiezing. De Nationale Hulpgids organiseert de verkiezing ook dit jaar. Cliënten, collega’s en familie kunnen vanaf vandaag tot en met 26 oktober hun favoriete hulp nomineren op www.hulpvanhetjaar.nl.

Bron: Pixabay.com

Bron: Pixabay.com

Verdient jouw hulp, familielid, buurman, of collega de titel Hulp van het Jaar 2016? Laat dan jouw waardering blijken door hem of haar te nomineren. Dit kan tot en met 26 oktober. Uit alle nominaties zal een commissie 10 genomineerden selecteren die vervolgens kans maken op de felbegeerde titel ‘Hulp van het jaar 2016’. Het publiek mag vervolgens een stem uitbrengen op een van de tien genomineerden en degene met de meeste stemmen wordt ‘Hulp van het jaar 2016’.


Sylvia Kabout werd vorig jaar genomineerd door Fleur. ,,De zorg voor Fleur is dit jaar gestopt. Om de privacy van haar te waarborgen zal ik niet hier neerzetten hoe het met haar gaat maar wil wel kwijt dat ze nog steeds een kanjer is. Momenteel werk ik nog voornamelijk in de palliatieve zorg. Van alleen de nachten die ik werkte is daar wel verandering in gekomen. Thuiszorg Rombouts, waar ik veel voor werk, heeft nu ook heel veel 24 uursdiensten en die diensten draai ik nu heel veel. Samen met vaste collega’s zorgen we dat er 24/7 goede zorg is voor cliënt en familie. Het is niet alleen de zorg voor de cliënt maar ook de planning en ook de familie eromheen bijstaan.”

hulp-van-het-jaar-2015

,,Ik vond het heel leuk dat Fleur mij genomineerd had en heb heel veel leuke reacties gekregen tijdens en na de verkiezing. Ikzelf ben niet zo van de aandacht maar deze aandacht als waardering op mijn werk was super. Maar naast de waardering ben ik hetzelfde blijven werken als altijd. Mijn hart zit en zal altijd in de zorg blijven. Voor degene die straks genomineerd zijn, wil ik jullie heel veel succes wensen en dat jullie genieten van de nominatie! Het belangrijkste is trots te zijn op de nominatie, dat is al een hele waardering voor het werk wat wij doen. Als je wint is dat heel leuk natuurlijk maar de nominatie, en bij mij was het voornamelijk van wie ik hem gekregen heb, was het belangrijkste voor mij.”

Persoonlijk verhaal


Het draait in de Hulp van het Jaar verkiezing om het persoonlijke verhaal achter de nominatie. Waarom verdient deze persoon de titel Hulp van het jaar, en welke impact heeft hij of zij gehad op jouw leven?

Hulpverlener begeleidt gehandicapte man. ANP XTRA ROOS KOOLE

Hulpverlener begeleidt gehandicapte man. ANP XTRA ROOS KOOLE

,,Elke maand vinden zo’n tweehonderd hulpvragers een geschikte hulpverlener via ons platform. Wij bieden het platform, maar alle hulpvragers en aanbieders doen het echte werk. Dagelijks zien wij veel bijzondere hulpaanbieders op onze website voorbij komen, daarom vinden wij dat deze mensen extra aandacht verdienen”, aldus Tom Verhagen, directeur van de Nationale hulpgids. ,,Alle mooie verhalen die ik en mijn collega’s elke dag zien willen we graag met de wereld delen. Juist in onzekere tijden waarin de nadruk steeds meer ligt op zelf doen en burgerparticipatie.”

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht