Zorg

Nederlandse en Indiase hackers vinden innovatieve oplossing voor ouderenzorg

Drie teams van in totaal vijftien hackers, onder wie zes uit India, hebben in Den Haag innovatieve oplossingen gepresenteerd voor uitdagingen in de Haagse ouderenzorg. Het doel was ouderen langer zelfstandig en veilig thuis laten wonen.

Bron: Pexels.com

Bron: Pexels.com

In de eerste ‘seniorvriendelijke stad van Nederland’ kwamen ruim tweehonderd zorgverleners en ondernemers bijeen tijdens een zorginnovatiebijeenkomst om kennis en ervaring over de ouderenzorg te delen. Een bijzonder onderdeel van de bijeenkomst was de afsluiting van de hackathon Zorg voor Ouderen. Drie teams van in totaal vijftien hackers, onder wie zes uit India, presenteerden innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de Haagse ouderenzorg. Doel: ouderen langer zelfstandig en veilig thuis laten wonen.

Wethouder Karsten Klein maakte het winnende team bekend. Door middel van nieuwe innovatie en met behulp van een virtual reality bril stelt dit team ouderen in staat om gezamenlijk oude en nieuwe ervaringen te beleven.

Het winnende team is geselecteerd voor de reverse-hackathon die eind november in Bangalore plaatsvindt tijdens de ondertekening door Karsten Klein van de samenwerkingsverband tussen Den Haag en de Indiase deelstaat Karnataka.

Foto: Henriette Guest

Foto: Henriette Guest

Virtual reality platform

Het winnende team heeft een virtual reality platform bedacht voor ouderen.

Op dit platform staan diverse video’s die twee mensen, met behulp van een virtual reality bril, samen kunnen bekijken. Daarnaast kunnen familieleden ook beelden sturen die de ouderen met de virtual reality bril kunnen zien. Via head-tracking kunnen ze vervolgens rondkijken door hun hoofd te bewegen. Door samen een ervaring te beleven creëert men nieuwe connecties en vriendschappen. Het publiek en de vakjury waren het met elkaar eens en heeft deze oplossing als winnaar aangewezen.

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht