Well-being

Vitale Fries zorgt met manifest voor gezonde en gelukkige beweging

Het vitaliteitsmanifest Vitale Fries, donderdag 13 oktober ondertekend tijdens het Zorgcongres 2016 van Zorgbelang Fryslân in Drachten, moet van Friesland een gezonde en gelukkige beweging maken. Dat is de wens van Esther de Vrij, directeur van Zorgbelang Fryslân.

Esther de Vrij (directeur Zorgbelang, helemaal links) en Gerard van der Veer (dagvoorzitter, helemaal rechts) met Olga (derde van links), haar moeder Anja (vierde van links) en de studenten die de app hebben gemaakt.

Esther de Vrij (directeur Zorgbelang, helemaal links) en Gerard van der Veer (dagvoorzitter, helemaal rechts) met Olga (derde van links), haar moeder Anja (vierde van links) en de studenten die de app hebben gemaakt.

,,Wij willen niet alleen mensen in beweging krijgen, wij willen van Friesland een vitale provincie maken. Want vitale mensen zijn over het algemeen gezonder en gelukkiger.”

Vijftien overheidsorganisaties, ondernemingen en maatschappelijke organisaties ondertekenden het manifest Samen maken we van de gezonde keuze, de makkelijke keuze!: GGD Fryslân, It Fryske Gea, Stenden Hogeschool, ROS Friesland, NDC Mediagroep, AB Vakwerk, Friesland College, De Friesland Zorgverzekeraar, Gemeente Heerenveen, Huisartsenkring Friesland, Grendel Games, VNO-NCW Noord, Sport Fryslân en Zorgbelang Fryslân.

 

 

Het congres stond dit jaar in het teken van de Keukentafeldialoog over transformatie en vitaliteit. Sprekers waren Anna van Poucke van KPMG Health en Machteld Huber die met haar definitie van positieve gezondheid een belangrijke inspiratie vormde voor de opstellers van het manifest.

Duim 2016 voor Olga’s chat app

Tijdens het Fries Zorgcongres reikt wethouder Jos van der Horst de Zorgbelang Duim 2016 uit. Deze werd gewonnen door Olga’s chatt app, een app waarmee de verstandelijk gehandicapte Olga kan communiceren. De Duim werd uitgereikt aan Olga Wolberts, haar moeder en een groep studenten van de NHL.

Olga is een jonge vrouw van twintig jaar met een verstandelijke beperking die moeite heeft met spreken en communiceren via de telefoon. Moeder Anja nam contact op met de NHL en een groep studenten maakte een app die het voor Olga mogelijk maakt te communiceren, ondanks haar beperking.

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht