Zorg

Natuurgenezers beginnen patientenorganisatie

Een aantal mensen rond de Hogeschool voor Natuurlijke Gezondheid in Meppel heeft de Stichting Trikolon opgericht, naar eigen zeggen de eerste onafhankelijke patiëntenorganisatie van Nederland.

patientenorganisatie

Trikolon wil de zorgkosten beperken door meer te doen aan preventie en gezond leven. We willen Nederlanders de regie over hun zorg teruggeven”, zegt voorzitter Rens van der Hout, in het dagelijks leven haptonoom.

Initiatiefnemers patientenorganisatie

Andere initiatiefnemers zijn de kritische oud-arts Jannes Koetsier en interventiemanager en ‘succescoach’ Jan Kruize. Als Trikolon meer dan vijfduizend leden heeft, wordt de stichting omgezet in een vereniging met lokale coöperaties. Op lokaal en regionaal niveau werkt Trikolon met zogeheten ’organizers’ die samenwerkingsverbanden opzetten met zorgverleners, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen en zorgverzekeraars en gezondheidsactiviteiten organiseren voor mensen uit de buurt.

Zij worden ondersteund door een landelijk orgaan bij de administratie en de behartiging van belangen in politiek Den Haag. Ook worden lokaal Trikafs opgezet waar leden elkaar ontmoeten tijdens informatieve bijeenkomsten. Zo kunnen ze elkaar steunen en sociale netwerken opbouwen.

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht