Zorg

Verslavingszorg begint nieuwe alcoholkliniek voor werkenden Noord-Nederland

Verslavingzorg Noord Nederland en investeringsbedrijf Omale beginnen een nieuwe alcholkliniek vanuit de Kop van Zuid in Emmen. De kliniek met de naam Novae is bedoeld voor werkende mensen met een alcoholprobleem. De behandelingen zijn vooral in het weekeinde, ’s avonds en via internet.

verslaving, verslaafd, alcohol, drank, werkloos, depressief, man, alcoholist

Bron: ANP XTRA/ Roos Koole

 

Een op de twintig werkenden heeft functioneringsproblemen door overmatig alcoholgebruik. Het huidige aanbod, de reguliere verslavingszorg of behandeling in een dure particuliere kliniek, sluit vaak niet aan bij deze groep, stelt Novae. De nieuwe kliniek zegt een passende oplossing voor deze doelgroep te bieden.

Het aanbod van Novae is gericht op mensen die beginnen met het ervaren van problemen tot mensen die zich er volledig bewust van zijn dat ze alcoholverslaafd zijn. De overeenkomst is dat zij behoefte hebben aan een effectieve behandeling met minimale onderbreking van werk en privéleven. Novae heeft als uitgangspunt dat een behandeling zo lang duurt als nodig is en zo kort als het kan. Er wordt gebruik gemaakt van bewezen methodieken uit de verslavingszorg en met de nieuwe mogelijkheden die e-health biedt.

Ondersteuning voor werkgevers en arbodiensten

Uit onderzoek blijkt de ‘verborgen’ omvang van deze problematiek. Het betekent dat vrijwel elke arboarts of werkgever te maken heeft met medewerkers met alcoholproblemen. Deze problemen worden vaak niet herkend. Daarom ondersteunt Novae werkgevers en arbodiensten bij het herkennen en signaleren van alcoholproblemen en bij het opstellen van alcoholbeleid. Tijdig signaleren voorkomt langdurig ziekteverzuim.

Novae is een samenwerking tussen de reguliere instelling Verslavingszorg Noord Nederland en investeringsbedrijf Omale. VNN is een fusie van de CAD’s en verslavingsklinieken in de drie noordelijke provincies en doet al 120 jaar aan verslavingszorg. Omale is het bedrijf van onder meer Jan Houkes, oud-letselschadeadvocaat uit Emmen. Omale heeft geïnvesteerd in de Dialysekliniek Noord in Beilen en het pand Kop van Zuid tegenover het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Update: Novae ging begin juni 2014 failliet

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht