Zorg

Einde oorsuizen (tinnitus) op korte termijn niet in zicht

Het einde van oorsuizen (tinnitus) is nog niet in zicht. Dat benadrukt de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) na berichten in de media.

oor
,,Hoewel er hard aan wordt gewerkt, is ‘genezing’ of ‘reparatie’ van tinnitus op de korte termijn nog niet aan de orde”, aldus de NVVS.

De NVVS meldt dat er momenteel veel onderzoek wordt gedaan naar elektrische stimulatie (in de hersenen of in het slakkenhuis) om het oorsuizen te verminderen. De implantatie van het eerste zogeheten Tinnitus Implantaat (een variant op het cochleair implantaat) in Maastricht krijgt volop aandacht en ook de ontwikkeling van een neurostimulator in Delft staat in de schijnwerpers.

Daarnaast lopen er nog diverse onderzoeken naar onder andere corticale implantatie en de effecten van diepe stimulatie van de hersenstam op tinnitus.

Belangenbehartiging

,,Deze ontwikkelingen bevinden zich veelal nog in de onderzoeksfase. Daarom is belangenbehartiging op het gebied van tinnitus nog hard nodig. De werkgroep belangenbehartiging van de Commissie Tinnitus & Hyperacusis van de NVVS is dan ook volop actief, onder andere met het helpen stroomlijnen van de hulpverlening.”

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3350 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht