Voeding

Groenten en fruit helpen bloeddruk te verlagen

Er wordt voortdurend onderzoek gedaan naar voedingsmiddelen die mee kunnen helpen de bloeddruk te verlagen. Een te hoge bloeddruk is namelijk niet ongevaarlijk.

bloeddruk

Voedingsexperts van de University of Texas Southwestern Medical Centre geven aan dat mensen met een (te) hoge bloeddruk er goed aan doen om veel groenten en fruit te eten die rijk zijn aan kalium.Daarbij worden expliciet meloenen genoemd. Een kwart cantaloupe of watermeloen bevat 800 tot 900 milligram kalium en dat is zo’n 20 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

GetContent[9]

Andere aanbevolen groenten en fruit zijn bijvoorbeeld aardappelen, bonen, gedroogde abrikozen, vijgen, avocado’s, kiwi’s, sinaasappels, rozijnen, dadels, tomaten en grapefruits.

Bietensap

Uit recent onderzoek van de Barts Health NHS Trust en London Medical School is gebleken dat ook bietensap de bloeddruk kan verlagen. Na het innemen van het sap daalde de druk bij de proefpersonen met wel 10 mmHg.

Het effect van het sap was na drie tot zes uur het grootst, maar hield ongeveer 24 uur aan. 

 

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3341 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht