Zorg

GGD bezorgd over populariteit nepsigaret

GGD Nederland maakt zich zorgen over de verkoop van de shisha-pen. Deze elektronische nepsigaret met fruitsmaak is populair onder kinderen.

sigarettenhuls

Laurens de Vries, directeur van GGD Nederland, sprak donderdag op Radio 1 van een slechte ontwikkeling. “Kinderen leren met de shisha-pen hoe ze over hun longen moeten inhaleren”, aldus de Vries. Het roken van de sigaret, waarbij waterdamp wordt geïnhaleerd, werkt volgens hem drempelverlagend.

De nepsigaret is in felle kleuren verkrijgbaar en bevat geen tabak of nicotine. Desondanks waarschuwt Stichting Stivoro voor een hoop andere stoffen, waaronder propyleen.

De pen is populair op basisscholen in Amsterdam en Arnhem.

Verbod

De Vries roept tabakszaken op om de shisha-pen niet langer te verkopen. Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn liet in april echter weten geen aanleiding te zien voor een verbod op de nepsigaret. Op basis van onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu wordt besloten of er verder maatregelen worden genomen. 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3347 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht