Zorg

Eetbui treft vrouwen sneller dan mannen

Een eetbui komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Dat concluderen wetenschappers van de Michigan State University, die een onderzoek uitvoerden onder vrouwelijke en mannelijke ratten. 

 

hamburger

Naast culturele en psychologische druk, dragen biologische factoren dus ook bij aan het verschil op het gebied van eetbuien. Volgens de onderzoekers ervaren vrouwelijke ratten niet dezelfde psychosociale druk als meisjes en vrouwen. “Zij hebben niet de drang om dun te zijn.”

Binge eating

Eetbuien, oftewel binge eating, vormt een van de hoofdkenmerken van veel eetstoornissen. Het experiment met dertig mannelijke en dertig vrouwelijke ratten toont aan dat de vrouwtjes zes keer vaker een eetbui hebben. Hoofdonderzoeker Kelly Klump geeft aan dat het natuurlijke beloningscentrum in de hersenen daar mogelijk een rol bij speelt. 

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht