Zorg

Nieuw SARS-virus heet MERS. Coronavirus kost levens.

Het nieuwe coronavirus dat tot dusverre de helft van de patiënten het leven heeft gekost, heet officieel Middle East Respiratory Virus (MERS). Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bepaald.

Mers

Het virus is vorig jaar voor het eerst opgedoken in het Midden-Oosten. Van de 44 gevallen die zijn geconstateerd, betrof het 33 keer patiënten in Saudi-Arabië of mensen die net in dat land waren geweest. Inmiddels zijn 22 patiënten bezweken.

Het virus lijkt een variant van het 10 jaar geleden in Azië opgedoken Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS, ernstig acuut ademhalingssyndroom), een longontsteking.

De naam deed al de ronde en is goedgekeurd door onder anderen de Saudische, Nederlandse en Britse wetenschappers die het virus ontdekten, meldde de Coronavirus Studiegroep van de WHO.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3348 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht