Voeding

Afvallen voor de zomer. Bikinislank met vitamines

Je bikini ligt klaar voor het strand. Nu alleen nog een paar kilo afvallen en dan zit die weer als gegoten. Maar dan wel op een gezonde manier, met veel vitamines. Lees de 7 tips van het Vitamine Informatie Bureau.

afvallen

1. Zoete zomer

Door te kiezen voor voedingsmiddelen met minder calorieën val je af. Maar blijf wel lekker  eten! Zomerfruit als aardbeien, nectarines en meloen is slank en stilt de trek in zoet. 

2. Ontbijt als een keizer

Door te ontbijten breng je je verbranding na de nachtrust weer op gang. Als je je ontbijt  overslaat heb je eerder kans op ‘graasgedrag’ later op de ochtend. Kies voor een ontbijt met veel vezels, vitamines en mineralen. Fruit, volkorenbrood of yoghurt met muesli zijn goede voorbeelden. 

3. Gun jezelf iets extra’s

Het risico bestaat dat je door te streng lijnen niet voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Het kan slim zijn om je voeding nu aan te vullen met een multivitamine.

4. Veel volkoren

Eet volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst: dit vult meer, en je eet er daardoor minder van. Bovendien bevatten deze producten veel B-vitamines. 

5. Zalige zuivel

Melkproducten bevatten eiwit, dat zorgt voor een optimale verzadiging. Bovendien zijn ze rijk aan B-vitamines en calcium. Kies voor een glas koele (karne)melk tussendoor of maak een smoothie met vers fruit en magere yoghurt.

6. Groene kracht

Neem voldoende fruit en groente. Groente en fruit zijn goede tussendoortjes, rijk aan  bijvoorbeeld foliumzuur, bètacaroteen en vitamine C. Wist je dat ruim een derde van de  volwassen vrouwen niet voldoende foliumzuur met de voeding binnenkrijgt? Foliumzuur is  nodig bij de aanmaak van rode bloedcellen en bij de vorming van het DNA. Fruit en groente kun je ook heel goed op brood gebruiken. Komkommer of sla tussen de boterhammen maakt het extra fris in de zomer.

7. IJzersterk

Eet op je volkorenbrood magere vleeswaren, zoals achterham, casselerrib of rookvlees. Zij bevatten eiwit, dat je maag zoet houdt. Maar vleeswaren bevatten ook ijzer en dat is mooi meegenomen.

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3338 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht