Zorg

Mazelen: ‘Arts moet op missie in biblebelt’

Jeugdartsen en huisartsen moeten ouders die hun kinderen niet laten vaccineren daarop aanspreken. Dat zegt Paul Mertens, die is gepromoveerd op onderzoek naar uitbraken van infectieziekten, in het Nederlands Dagblad.

 

mazelen

Afbeelding: www.huidinfo.nl

,,Het is doodzonde dat er kinderen doodgaan en verstandelijk gehandicapt raken door mazelen, terwijl dat niet nodig is”, zegt hij. ,,Jeugdartsen moeten niet in hun consultatiebureau blijven zitten, maar actief de ouders opzoeken die hun kinderen niet laten inenten”, aldus Mertens. De gereformeerden in de biblebelt die hun kinderen niet laten vaccineren, vormen volgens Mertens het grootste gevaar. Zij wonen dicht bij elkaar waardoor grote uitbraken kunnen ontstaan.

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht