Zorg

Stress en verkeerd eten maakt lusteloos – Column Marielle de Vries

Ik had de afgelopen weken flinke stress. Er deden zich grote veranderingen voor in mijn leven en het gevolg is dat mijn eetgewoonten daaronder lijden.

Marielle de Vries

 

Dat was met name de afgelopen twee weken een groot probleem. Ontbijten lukte vaak nog wel op de juiste manier. Maar lunchen deed ik met een broodje niet heel erg gezond maar wel lekker. En het avondeten was dan vaak een makkelijke magnetronmaaltijd of brood met een niet verstandige keus als kroket erop. En in de loop van de middag kon ik vaak maar aan een ding denken: ‘Ik wil suiker’. Vervolgens ging er dan een liter cola in. En kakte ik halverwege de middag in.

Lusteloos

Ik vergeet in tijden van drukte en stress dat goed eten een eerste levensbehoefte is voor mij. Als ik niet goed eet, heb ik na mijn werk weinig zin in dingen. Dan ga ik lusteloos op de bank hangen en kom er de hele avond niet meer af. Koken of bewegen doe ik dan al helemaal niet meer. En dan baal ik verschrikkelijk van mezelf.

Deze week kreeg ik een peptalk van mijn dietiste. Ze zei: ‘maar wat is er wel goed gegaan’. ‘Het ontbijt, maar ik heb wel steeds vreselijk zin in suiker.’ Ze raadde me aan goed op mijn melkproducten en op de inname van eiwitten te letten. Daar moet ik voldoende van binnenkrijgen. Dan zou de zin in suiker vanzelf afnemen

Energielevel

Inmiddels heb ik mijn eetpatroon weer aardig op de rit. Ik let weer op wat ik eet en gebruik mijn lichaam niet meer als vuilnisvat. En het mooiste is: ik heb de hele week nog geen behoefte gehad aan frisdrank. Mijn energielevel is weer aardig op peil. Volgende doel: weer voldoende bewegen.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht