Zorg

Gehoorschade. KNO-artsen waarschuwen voor piep in oor bij kinderen

Eén op de zeven jongeren heeft na het uitgaan last van een piep in de oren. Te weinig jongeren beseffen dat gehoorschade door harde muziek best is te voorkomen.

oor, k3, piep

Foto: Dagblad van het Noorden

Dat blijkt uit een onderzoek van de Nederlandse KNO-artsen. Die willen daarom nu voor het eerst ook voorlichting gaan geven op basisscholen.

Onderzoek

De Nederlandse Vereniging van Keel-, Neus-en Oorartsen deed onderzoek onder jongeren (12 tot 15 jaar) op een muziekfeest in Amsterdam. Van de 467 ondervraagde bezoekers bleek 1 op de 7 vaak of constant last van een piep te hebben na het luisteren naar harde muziek. Verder hadden vrijwel alle ondervraagde jongeren een MP3speler, soms zelfs al vanaf hun zesde. Reden te meer voor de KNO-artsen om naar basisscholen te stappen.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht