Well-being

Tuindouche moet eerst even sproeien om legionella te voorkomen

Een van de populairste tuinartikelen van dit seizoen is de tuindouche. De douches, die werken op de tuinslang, zijn niet aan te slepen.

legionella

Water door laten lopen

Maar wie onder de sproeikop in zijn tuin wil gaan staan, kan het water beter eerst even door laten lopen. “In een tuinslang blijft water achter. Dat warmt op in de zon en dat is ideaal voor de legionellabacterie. Wie besmette waternevel inademt, kan heel ziek worden”, waarschuwt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Legionella

Legionella, ook bekend als de veteranenziekte, is een infectieziekte. Wie besmet is,voelt zich grieperig met koorts, hoofdpijn en spierpijn. De infectie is goed te behandelen, maar zonder behandeling kan de aandoening dodelijk zijn.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht