Zorg

Stapje voor stapje kom je er ook wel – Column Marielle de Vries

Sinds ik mijn afvalperikelen opschrijf heb ik mijn eetpatroon aardig op orde. Ik merk dat mijn lijf verandert en dat ik meer energie krijg. Af en toe snaai ik wel maar dat is niet erg, want vreetbuien… daar doe ik niet meer aan.

bewegenHet enige waar ik tegenaan blijf hikken is bewegen. Van mijn veertiende tot mijn dertigste was ik een fervent voetballer. Twee keer in de week trainen en iedere zaterdag een wedstrijd. En soms twee. Toen ik voor de derde keer in vier jaar flink geblesseerd raakte, was dat voor mij een reden om te stoppen.

Sportschool

Ik stopte ook met bewegen maar paste mijn eetpatroon er niet op aan. Daardoor groeide en groeide ik, totdat de dag kwam dat ik doodongelukkig in de spiegel keek en besloot om weer eens een dieet te volgen. Ik deed dit met behulp van een eetplan van een sportschool. De kilo’s vlogen eraf. En ik sportte drie keer in de week fanatiek. Ik werkte echter niet aan het mentale stukje dat verantwoordelijk was voor eetbuien. Zodra ik klaar was met het eetplan dat tien weken duurde, vlogen de kilo’s er weer aan.

Fysiotherapeut

Vlak voordat ik met dit blog begon, besloot ik om weer naar de sportschool te gaan. Ik deed wat cardiotraining, had een gesprek met de sportbegeleider. Beloofde plechtig dat ik iedere week zou komen en hing mijn sportschoenen aan de wilgen. De afgelopen weken ging het idee van sporten in de sportschool mij steeds meer tegen staan. Ik voelde de sociale druk van het moeten bewegen en de verplichting van iedere zaterdag vroeg opstaan om te sporten. Mijn fysiotherapeut liet mij uiteindelijk het licht zien. ‘Marielle, jij moet een sport gaan doen die je leuk vindt en fitnessen vind je niet leuk’. Ze had gelijk.

Nu wordt het tijd om een plan te bedenken om mijn wil om te sporten terug te vinden. Ik plan twee wandelingen per week in. Dit keer doe ik het rustig aan. Eetpatroon op orde, dan is het nu tijd om aan een nieuw stukje leefpatroon te beginnen. Stapje voor stapje, dan kom je er ook wel.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht