Zorg

Geomedic-app voor acute zorg op het water

Watersporters met acute gezondheidsklachten kunnen vanaf nu in en bij Sneek snel toegang tot zorg krijgen. Het Antonius Ziekenhuis daarvoor heeft een speciale app ontwikkeld.

Met de zogeheten Geomedic-app kunnen watersporters in een levensbedreigende situatie hun locatie doorgeven aan de centralist van alarmnummer 112.

geomedic

De geomedic app van Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Ook als er geen sprake is van levensgevaar kunnen ze via de app in contact komen met de afdeling spoedeisende hulp van het Antonius Ziekenhuis in Sneek.

Ook is via de app informatie te vinden over het ziekenhuis, de Ambulancezorg en is thuiszorghulp op het water aan te vragen.

Volgens het Antonius Ziekenhuis draagt deze technologie via smartphone en tablet bij aan het gevoel van veiligheid op het water.

Het Sneker ziekenhuis profileert zich de laatste jaren sterk als watersportziekenhuis, Sneek ligt dan ook in een zeer waterrijk gebied.

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3342 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht