Zorg

Afzakkende broeken en leuke mensen – Column Marielle de Vries

Mijn nieuwe dure spijkerbroeken zakken van mijn gat. Niet dat ik dat erg vind. Het betekent dat ik massa verlies op plekken waar ik dit graag wil verliezen.

 

IMG_7364

Het verbaast me ook niks. Ik heb vier dagen rondgelopen op het allerleukste Fantasyfestival dat er bestaat: Castlefest. Op dit festival doe ik sinds drie jaar vrijwilligerswerk als fotograaf. Dat betekent heel veel mensen kijken, veel fotograferen en het hele terrein rondlopen. Tegen de tijd dat ik na middernacht mijn tentje op de festivalcamping opzoek, staan er zo’n twintig kilometer en 24.000 stappen op de stappenteller.

Bruine boterhammen

De dag begint op een festival voor mij vaak om een uur of zeven. Met lodderige ogen begeef ik me naar het festivalterrein, zo’n vijfhonderd meter van mijn tent verwijderd. Daar ontbijt ik met bruine boterhammen en koffie en vervolgens maak ik me klaar om te fotograferen. De hele dag hobbel ik van de ene kant van het terrein naar de andere om foto’s te maken. Onderweg maak ik hier en daar een praatje met een standhouder, vrijwilliger of bezoeker. Het is er gezellig, je kunt er helemaal zijn wie je bent en soms vergeet je bijna te eten en te drinken.

Watervulpunt

Gelukkig komen daar de mede-vrijwilligers om de hoek kijken. Regelmatig krijg ik op mijn foto-strooptocht te horen. ‘Heb je al gegeten? Drink je genoeg?’ Het maakt niet uit of iemand je kent of niet kent. Het is een vraag die gesteld wordt omdat het belang van goed eten en drinken groot is op zo’n festival. Dus zodra iemand mij dat vraagt, sjok ik braaf naar de backstage om eten te halen of naar een watervulpunt om mijn flesje bij te vullen en weer leeg te drinken.

Spiegel

Nu ben ik inmiddels vier dagen thuis en probeer ik mijn eetpatroon vast te houden. Ik kijk in de spiegel zie dat ik wat kilootjes kwijt moet zijn, mijn lijf voelt anders en heel erg fijn. Maar er is niemand die mij vraagt of ik wel gegeten heb. De koelkast is leeg omdat ik morgen weer de grote lading boodschappen voor de hele week doe en ik vandaag nog moeite heb met bedenken wat ik wil eten. Vanavond maar eens even rustig bedenken welke boodschappen ik voor volgende week nodig heb. Want ik wil dat fijne lijf houden.

 

Lees het volgende artikel:
Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht