Zorg

Ik voel me een opgeblazen plofkip – Column Marielle de Vries

Mijn humeur begint weer bij te trekken. Ik liep de afgelopen anderhalve week behoorlijk met mijn ziel onder de arm. Dat had alles te maken met zware afkickverschijnselen. Afkicken van Castlefest.

Zes dagen lang was ik onder gelijkgestemden. Leven en laten leven. Respect voor elkaar en heel veel leuke, ongedwongen gesprekken. Mijn eten werd niet uit mijn mond gekeken en volle vrouwen trokken er de prachtigste Victoriaanse of andere kostuums aan en liepen er te flaneren.

Prachtig volle vrouw in Victoriaans kostuum.

Prachtig volle vrouw in Victoriaans kostuum.

Het was fijn en dan is terugkeren in de ‘gewone’ wereld altijd een keiharde confrontatie met de realiteit. Mijn eetpatroon heb ik sinds vandaag weer wat op orde. Het was niet dat ik niet wilde eten of dat ik ongezonde keuzes maakte.

Priemende blikken

Meer dan gewoonlijk was ik me bij terugkomst bewust van de priemende blikken als ik boodschappen deed en een flesje fris in mijn karretje laadde. Dan had ik de neiging om deze terug te leggen en een lading water mee te nemen.

Ik voelde me een opgeblazen plofkip in mijn te wijde broeken en shirts. En ik begon weer minder te eten omdat ik dat gewoon bij tijd en wijle vergat en er niemand was om me erop te wijzen dat mijn lijf brandstof nodig heeft.

Oude ik

Sinds gisteren voel ik me weer een beetje mijn oude ik en ben ik weer aan de ‘buitenwereld’ gewend. Ik heb weer meer dan de dagelijks benodigde 10.000 stappen gelopen en dat voelde goed. Er staan vanaf woensdag drie weken vakantie voor de deur. Ik heb het voornemen om iedere week een stuk of drie stevige wandelingen te maken en te genieten van het eten en het leven! 

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht