Acnes. Buikpijn door een beknelde zenuw in de buik

Buikpijn door een beknelde zenuw. Chirurg Vincent Heemskerk van Ommelander Ziekenhuis Groep legt uit wat Anterior Cutaneous Nerve Entrapment Syndrome (ACNES), oftewel buikpijn door een beknelde zenuw is .

 

buikpijn, acnes Tijdens het ramen wassen kreeg de 30-jarige Sabine opeens hevige buikpijn op één specifieke plek. Ze kon de pijn met een vinger aanwijzen. Het eerste waar ze aan dacht was haar blindedarm. Ze belde de huisarts die nog dezelfde dag een plaats op het spreekuur had. Na onderzoek stuurde de huisarts Sabine door naar een internist voor verder onderzoek. Om een ziekte van de galblaas, lever,darmen, eierstokken of andere organen uit te sluiten, werd onder andere echografie-en MRI-onderzoek gedaan. Deze onderzoeken toonden geen afwijkingen in de buik aan. De heer Loualidi, ook internist, dacht aan een beknelde zenuw (ACNES) en stuurde Sabine door naar de chirurg.

Buikwand en ACNES

Heemskerk: “Pijnklachten als bij Sabine kom ik vaak tegen in mijn spreekkamer. Evenals bij Sabine, hebben ook bij andere patiënten veel onderzoeken plaatsgevonden om diverse oorzaken uit te sluiten. Artsen denken vaak niet dat de oorzaak van de klachten in de buikwand kan zitten. Veel artsen zijn namelijk onbekend met ACNES. Dat komt met name vanwege het feit dat het syndroom nauwelijks wordt beschreven in de medische literatuur. Dit kan weer tot gevolg hebben dat patiënten ten onrechte worden geopereerd aan hun galblaas, blindedarm of baarmoeder. In mijn praktijk zie ik patiënten met deze klachten in alle leeftijdsgroepen van zestien tot en met negentig jaar.”

Wat is ACNES?

Het syndroom ACNES “Chronische buikpijn wordt soms veroorzaakt door een probleem in de buikwand”, gaat Heemskerk verder.“Dit terwijl van oudsher altijd wordt gezocht naar een probleem in de buikholte. Het uiteinde van de gevoelszenuw zit om onduidelijke reden bekneld en veroorzaakt buikpijn. Dit type buikpijn heet ACNES. De pijn die door dit syndroom wordt veroorzaakt, zorgt ervoor dat patiënten vaak niet meer aan het gewone leven kunnen deelnemen. De pijn kan af en toe in een milde vorm aanwezig zijn, maar kan zich ook manifesteren in een extreme onhoudbare pijn.

Oorzaken ACNES

Echte oorzaken voor ACNES zijn nog niet aan te wijzen. Het kan plotseling optreden tijdens bijvoorbeeld een zwangerschap, fitness of bij een lokaal trauma. Door bij Sabine druk uit te oefenen op een gebied van de buik, kwamen de klachten in alle hevigheid terug. Reden genoeg voor mij om uiteindelijk de diagnose ACNES voorop te stellen. Om meer zekerheid over de juistheid van de diagnose te krijgen, wordt op de plaats van de pijn verdovingsmiddel ingespoten. Wanneer de pijn nu sterk vermindert, is dit een sterke aanwijzing voor een ingeklemde zenuw.”

Behandeling ACNES

Heemskerk: “Na overleg met Sabine hebben we besloten de beknelde zenuw te behandelen met een verdovende injectie met corticosteroïden op de pijnplek, daar waar de zenuw door het kapsel van de buikspier heen komt. Ze voelde na enkele minuten al minder pijn en alleen dit al bleek een grote opluchting voor Sabine te zijn. Meestal raakt de verdoving na een aantal uren uitgewerkt. Opvallend is echter dat bij een belangrijk deel van de mensen het pijnstillende effect langer aanhoudt dan de bekende werkingsduur van de verdoving. Zo ook bij Sabine. Zij hoorde bij de 15 tot 20% van de patiënten die na deze eenmalige injectie, blijvend pijnvrij zijn geworden.”

Operatie

Het komt ook voor dat een verdovende injectie niet werkt, dan valt een operatie te overwegen. “Bij deze ingreep wordt vóór de operatie het pijnpunt met een stift aangegeven en wordt op deze plaats een dwarse snede gemaakt. Tijdens de operatie wordt het beknelde zenuwuiteinde doorgenomen. Het doornemen van het zenuwuiteinde kan omdat deze geen functie uitoefent voor de buikspieren. De operatie vindt plaats in dagopname en het herstel van de wondpijn duurt ongeveer 2 weken. Vaak zie je bij patiënten een opmerkelijk herstel; de pijn is weg en de kwaliteit van leven is teruggekeerd”, aldus Heemskerk.

 

About Redactie

Gezondheid & Co is een co-productie van de redactie van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep.

Comments

 1. Vandaag ben ik behandeld met een andere behandelmethode voor deze nog niet zo bekende kwaal, nl. de bovengenoemde injectie met een warmtebehandeling. Nu hopen dat dit de laatste behandeling was. Op de volgende site staat een presentatie over ACNES
  http://www.buikpijn.nl/acnes/inleiding_in_acnes

  • Hoi Janet, Wat houd een warmte behandeling precies in? Ben drie keer geoppeerd aan Acnes en ben wel benieuwd na die behandelmethode.

   • Ik ben behandeld in de Jan van Goyen pijnkliniek in Amsterdam bij dr Vranken. Na een lokale verdoving voerde hij een warmtebehandeling uit op de pijnpunten. Na 6 maanden (veel minder pijn) werd de behandeling herhaald en nu ben ik ongeveer 9 maanden na de laatste behandeling en heb ik veel minder pijn.
    de behandeling valt erg goed mee (duurt 15 minuten) en dr vranken is een erg kundige arts (uit Belgie 🙂

 2. annie sanchit says:

  Goed om te horen. Ik heb acht jaren last van, en de artsen kunnen mij niet verder helpen.

 3. Ik heb zelf 3 keer acnes gehad 2 keer enkelzijdig 1 keer dubbelzijdig. Ik ben er 3 keer aan geopereerd de laatste keer is nog niet zolang geleden. Nu ben ik nog herstellende van de laatste operatie en kunnen artsen nog niet zeggen of ik Acnes vrij ben. Ik hoop het zo want ben behoorlijk klaar met alle ellende. Acnes kan je leven behoorlijk beïnvloeden en is een zeer pijnlijke aandoening dat was mijn ervaring. Ik heb voor de operaties eerst verschillende injecties gehad, helaas hielpen die of niet of maar heel kort. Acnes was wel even weg na de tweede operatie maar de zenuwen besloten weer aan elkaar te groeien en weer pijn te verorzaken

 4. Bij mij denken ze ook dat ik het ACNES syndroom heb. heb gisteravond bij de huisartsen post gezeten en die vrouw gaf mij meteen de verdovende injectie wat helpt hier tegen. even later thuis krampeerde ik van de pijn. heb ik nu wel ACNES of niet?

  • Hoi Demi,

   Het kan zo zijn dat de injectie eventjes werkt en daarna weer uitgewerkt is en je dan weer de pijn voelt. Was je wel even pijnvrij geweest naar de injectie? Want dan kan het nog steeds wel acnes zijn alleen helpen de injecties niet bij je er zijn meerdere soorten injecties. Ik heb verschillende injecties gehad en vaak hielpen die maar eventjes en was de pijn daarna weer terug. Ik ben er nu drie keer aan geopereerd.

   Succes ermee en hopelijk kunnen ze je snel helpen

   Groetjes Lotte

 5. Dat dit mijn probleem is waar ik al 10 jaar mee loop, ook al spuiten in de buik en rug gehad met kort effect maar nu geven ze het op. Moet denk ik maar eens over dit na gaan denken en weer de molen in gaan, zou een wonder voor me zijn. Al 10 jaar zo goed als aan huis gebonden omdat ik geen 100 meter kan lopen zonder pijn te krijgen.

  • Hoi Myra,

   Wat vervelend zeg dat je er al 10 jaar mee loopt en ze het nu op geven. Vervelend dat de injecties maar voor korte duur zijn. Hebben ze bij jou wel Acnes vastgesteld hebben ze nooit voorgesteld om te opereren? Volgens mij zijn ook nog niet alle ziekenhuizen en artsen bekend met acnes.

   Veel beterschap!

   • Hallo, iemand enig idee of er in Belgie ook een goede specialist is aangaande het probleem ACNES….heb nu al verscheidene jaren pijn en tal van onderzoeken ondergaan…ook injecties die tijdelijk even hielpen… doch de weg ACNES (symptomen zijn precies zoals hier op de site beschreven) hier in Belgisch Limburg nog geen enkele arts gevonden die deze aandoening gaf voor mij …en wat men niet kent, is dus blijkbaar niet OK…. voor sommige dokters? Graag een oplossing in Belgie…. Vriendelijke groeten.

    • Hoi,

     Vervelend dat je zoveel last hebt ze bij je het ziekenhuis niet bekend zijn met Acnes. Ik heb geen idee of er een arts in België is die ook acnes behandeld. In een bericht op dit forum geloof van 6 november heb ik alle ziekenhuizen opgeschreven die acnes behandelen deze heb ik overgenomen van het acnes forum http://www.acnes.nl wellicht staan ze er niet allemaal op. Hoop dat je er iets mee kan en er een ziekenhuis bij zit waar je niet al te lang voor hoeft te rijden.

     Succes ermee!

    • Hallo,
     Bij mij is het vastgesteld dat het acnes is,
     Ik was ook zoekende naar een een goede arts,
     Ik heb hem gevonden in Dokkum maar aangezien dat ziekenhuis failliet is word ik nu geopereerd in Drachten,
     DR Mollers,hij heeft daar een vaste aanstelling gekregen en hij begint per 1 jan.
     Maar op jou vraag terug te komen kunnen jullie ook in België de zorgverzekeraar inschakelen dat heb ik ook gedaan nl.
     Ik weet dat er in Limburg en Brabant ook goede artsen zitten ,kun je eens proberen,
     Ben heel benieuwd,ik hoor het graag van je,
     Groetjes Henny.

     • Hoi Henny

      Fijn om te horen dat ze je nu in drachten gaan helpen.
      Dit zou voor mij ook een goede optie zijn, anders zou ik naar zwolle moeten.
      Heb nu eem TENS apparaat die ik 3x een uur per dag moet gebruiken. Wordt er gek van en gebruik deze maar een uurtje. Krijg alleen meer last van dat apparaat.
      Het umcg heeft ook.duidelijk aangegeven dat er geen andere behandelmethode mogelijk is bij hun. Erg frustrerend want ze wilden me niet eens aanhoren.
      Dus maar proberen een second opinion te gaan regelen.

      Nog veel succes henny!!

      Groet Inez

     • Inez

      Vervelend dat ze je daar niet verder kunnen helpen er zijn echt wel meer behandel methodes dan Tens. Ik gebruik hem zelf 3 keer per dag een half uurtje haalt scherpe randjes weg maar niet voldoende. Slik je ook medicatie tegen de pijn. Hopelijk kan je snel bij een ziekenhuis arts terecht die meer van acnes weet.

     • Hoi hoi

      Helaas wilden ze me geen medicatie voorschrijven vanwege mijn leeftijd. Injecties doen ze niet om dat ik meerdere plaatsen aan kan geven.
      Gebruik het TENS apparaat nu 1x ongeveer 3 kwartier per dag. Het verlicht eventjes maar daarna kan ik wel door de grond..
      Maar goed we houden hoop en ga gewoon door

     • Inez

      Vervelend hoor! Ik heb ook wel eens op meerdere plaatsen tegelijk injecties gekregen. Vervelend dat ze dat je niet willen geven. Hopelijk kan je snel ergens terecht waar ze meer verstand van acnes hebben en ze je wel injecties kunnen geven. Hoe oud ben je als ik vragen mag dat ze je geen medicijnen geven. Ik slik zelf Amytripeline 25 mg 1 tablet voor slapen geeft voor de nacht iets meer rust. Ook een warme kruik of pittenzak geeft soms verlichting

     • Hoi hoi

      Ik ben 25.. Ze moeten bij mij sowieso nog beoordelen of het acnes is. Maar op basis van alles wat ik gelezen heb moet het dat haast wel zijn.
      Ik slaap nu met een kussen met daarin microvezels.. onder mn zij..deze is vrij zacht en geeft enigzins verlichting..

     • Ik ben 26 en slik al meerdere jaren medicijnen nu amitripelyne maar ook al vele andere zwaardere medeciatie beetje raar dat ze niet geven vanwege je leeftijd zal wel goede reden voor zijn. Misschien inderdaad omdat acnes nog niet is vastgesteld hopelijk krijg je snel een diagnose en dan ook evt medicijnen die de pijn iets minder maken.

     • Het heeft misschien ook wel te maken met de leveroperatie die ik 2 jaar geleden gehad heb.
      Maar we blijven strijden en stop niet eerder dan dat ik de oplossing heb!

     • Dat zou inderdaad ook kunnen! Hopelijk is er snel een oplossing en hoef je niet lang te strijden. Want lijkt me heel frustrerend als je zoveel pijn hebt maar nog geen diagnose. Diagnose Acnes is niet leuk maar dan weet je wel waar je aan toe bent. Ik ben nog steeds heel blij dat bij de diagnose binnen 2 dagen gesteld was.

     • Het is inderdaad niet leul als je die diagnose krijgt, maar dan krijgt het wel een naam.
      Ik hoop dat ze dat bij mij ook gauw kunnen dan kunnen we beginnen met oplossen.
      Want in het umcg wordt.ik gewoon aan de kant gezet en moet er mee leren leven.

     • Ik duim voor je snel het juiste ziekenhuis vind. Al.enige idee welk ziekenhuis? Ik ben onder behandeling in het mmc in Eindhoven dat is voor jouw best ver denk ik. Mee leren leven pff das niet niks. Ik loop er nu ruim 3 en half jaar mee heb al meerder injecties en behandelingen gehad en binnenkort krijg ik me vijfde operatie. Mee leren leven ik heb er echt alles voor over om van de pijn af te komen

     • Zwolle zou een optie zijn, maar las vandaag ook dat het vanaf 1 januari in drachten ook mogelijk is.
      Op dit moment zou ik een moord doen om van die pijn af te komen dus wil.zo snel mogelijk het een en ander in gang zetten. Al zou dit betekenen dat ik bijvoorbeeld naar eindhoven zou moeten. Als ik maar van die pijn af kom. Jij bent tevreden over eindhoven?

     • Jij moet natuurlijk met verzekering gergeld krijgen dat het vergoed word als je naar een Nederlands ziekenhuis gaat? Dat las in inderdaad ook dat er een dr mollens naar drachten gaat. Jah hoor ik ben zeer tevreden over het mmc die zit in veldoven en Eindhoven maar acnespoli in Eindhoven. Dat was geloof ik eerste zkh die acnes behandelde Dr Roumen en Scheltinga van het mmc hebben acnes geloof ik ondekt en onderzoek naar gedaan en nog steeds. mmc heeft ook een website over acnes. http://www.acnes.nl zit ook een forum aan gebonden waar veel lotgenoten opzitten

    • Hoi Lotte,
     Ik stond op de lijst voor 31 Dec,
     Maar om de een of andere rare reden ben ik van de lijst afgehaald,
     Daar had ik me al helemaal op ingesteld want oude jaar vieren in een ziekenhuis niet echt fijn,
     Maar nu word het 6 Jan.
     Is het eigenlijk nog beter ook want ik heb met de kerst de griep gehad en herstel nu weer een beetje,
     Een geluk bij een ongeluk dus,
     Hoe gaat het bij jou nu?
     Gr Henny.

     • Hoi Henny

      Das ook fraai van de lijst afgehaald. Gelukkig kan je nu vrij snel toch nog geholpen worden 1 dagje na mij. Oud en nieuw thuis vieren is toch wel fijner ik heb vorig jaar ook in ziekenhuis moeten vieren. Griep nee dat kan je er niet bij hebben hè als je geopeerd word hopelijk ben je over weekje helemaal hersteld. Met mij gaat z’n gangetje heb erg veel last morgen nog belafspraak met de art want ik heb nu op nog een plekje last. vorige afpspraak was die beetje aanwezig word nu alleen maar erger. even afwachten wat arts zegt. Ik ben blij als het allemaal achter de rug is zie enorm tegen operatie op. Zou fijn zijn als ik na deze ok eindelijk een punt kan zetten achter bijna 4 jaar ellende. Hoe is met jouw beetje vol te houden?

     • Hoi Lotte,
      Gadver meid wat vervelend nog een plekje erbij,waar zit het bij jou dan?
      Ik kan me voorstellen dat je erg tegen de operatie opziet,in wat voor opzicht zie je er zo tegen aan,de pijn of narcose,of gewoon in het algemeen,mij werd ook voorgesteld om een epiduraal te zetten ( ruggeprik)
      Maar daar bedank ik voor,
      Ik was al vrij voor de kerst,en tussen kerst en oud en nieuw ben ik ook vrij,ze hebben mij ziek gemeld dus dat is mooi,ik denk dat ik de maand Januari wel zoet ben,ik ben echt van plan om het goed laten te genezen,mijn man neemt vrij,dus helemaal goed,
      We hebben ook een hond die eruit moet.
      Werken ging niet meer,op mijn linkerzijde slapen gaat niet meer,
      Het zit bij mij niet aan de oppervlakte als bij de meesten zo te horen
      Ik moet diep drukken en dan is het net een stroomstoot,
      Wat voor pijn heb jij dan,jij had het rechts niet?
      Nou spannend joh jij de ene en ik de andere dag,ik ben heel benieuwd of het nu eindelijk eens helpt bij jou,
      Ik hoor wel weer van je,
      Gr Henny.

     • Vervelend dat je er zoveel last van hebt en je niet meer kunt werken. Zeker fijn dat je man thuis is want je hebt wel even nodig om te herstellen je mag 6 weken niet tillen. Ik ben ook vrij nu had ik al gepland ook wel lekker want is best pittig. ok heb al plekje heel stuk boven me navel beetje links en nu zit er ook plekje heel stuk onder me navel. Ik zie gewoon op tegen operatie in algemeen. Heb nu 4 keer mee gemaakt alle keren waren anders. Ik ben na operatie altijd nog hele lange tijd misselijk vorige keer had ik zo vreselijke wondpijn en dan de angst dat niet over is. Dus beetje alles bijelkaar. Ik heb continue een soort steken de pijn af en toe met nog wat heverige steken er doorheen ik zeg altijd lijkt net of iemand even een mes aanduwd:) Ja idd spannend hoop dat bij jouw ook helpt en je ervan af bent

    • Katrien Veraghtert says:

     Dag Dirk

     Ben jij ondertussen al geholpen? Ik ben ook van Belgisch Limburg en sukkels al een tijdje met ACNES

     groetjes

     • Dag Katrien,
      ik heb ondertussen Medisch Centrum Maxima Eindhoven/Veldhoven gecontacteerd (EINDELIJK heeft mijn huisarts een verwijsbief willen maken) ik heb een vragenlijst van ZH gekregen (ongeveer identiek aan lijst van UZ Leuven) en heb deze vorige week opgestuurd…wachtlijst voor 1ste consultatie zou 3 maanden zijn… Heb navraag gedaan bij Hospitalisatie verzekering (DKV) en Mutualiteiten (CM) in Belgie en met de nodige papieren zou alles gedekt zijn aangaande kosten
      Groetjes
      Dirk

     • Katrien Veraghtert says:

      Dag Dirk

      Veel succes in het Maxima medisch centrum. Ik hoop dat ze je kunnen helpen. Ik ben momenteel in behandeling bij dr Boelens in het Maasziekenhuis Pantein in Boxmeer. Gisteren heeft hij bij mij voor de 2e keer Acnes vastgesteld. Er volgt nu een nieuwe operatie binnenkort.

      groetjes

 6. Paula van Eijk says:

  Na een liesbreukoperate heb ik een pijnlijke plek overgehouden kan dit op acnes duiden?

  • Hallo Paula,
   Ik heb ook een liesbreuk operatie gehad, waar zelfs mijn eierstok in verkleefd zat,
   Maar ik bleef ook pijn houden ,een stekende pijn zelfs,een paar injecties gehad in Emmen dat hielp dus niets en toen ben ik gaan zoeken via mijn zorgverzekeraar en dat werd Dr Mollers,
   Nu is het mijn geluk dat hij per 1 Januari voor vast in Drachten begint dus ik kan nu mooi daar naar toe,
   Het vervelende aan Acnes is dat heel veel ziekenhuizen het niets eens kennen,
   Maar ik zou zeggen maak eens een afspraak via jou zorgverzekeraar,
   Ik ben benieuwd
   Gr Henny.

 7. Hoi Paula, geen idee. Misschien staat het op http://www.buikpijn.nl daar staat veel info op over acnes.

  • Waar kan ik de statistieken en andere publicaties lezen ten aanzien van het succespercentage van deze operatie. Ik wil wel graag weten hoe succesvol deze methode is.

  • Het kan zijn dat het acnes is ook zenuwen in buurt kunnen beschadigd zijn ik ben naar MMC gegaan en daar is het geconstateerd 4 jaar na een liesbreukoperatie en diverse second opinions in de buurt van Rotterdam

 8. Acnes is vaak te controleren als je met een vinger de pijnplek kunt aanduiden. Kijk maar eens op http://www.acnessyndroom.nl
  Volgens mij als je weet hoe je het kunt controleren kun je ook je arts informeren en zo een betere en snellere diagnose krijgen.

 9. hallo, ik heb gisternacht een aantal uren doorgebracht in het ziekenhuis vanwege hevige buikpijn (voornamelijk links onderin). ik loop al een aantal maanden met buikpijn en heb al verschillende onderzoeken gehad, bloed en urine is goed, maar constant pijn onder in de buik, en gisteravond was de pijn niet meer te houden, dus weer bloed en urine onderzoek en foto van de buik , daar kwam alleen uit dat er veel ontlasting in de darmen zat dus kreeg ik een klisma, maar ja de ontlasting is weg alleen de pijn niet!! zou dit acnes kunnen zijn en waar kan ik dan het beste naar toe??

 10. g.landman says:

  Dat mijn zoon van 13 dit waarschijnlijk ook heeft.heeft al heel wat onderzoeken gehad en nog kunnen ze niet exact vertellen watt hij heeft. In ieder geval niks met de darmen… nu denkt arts aan ontstekingen aan de buikwand… vervolgens moeten we weer 3 weken wachten en hopen dan wat er dan gaat gebeuren.

 11. kimberley pex says:

  Eindelijk. Ze zijn n stapje verder. Vroeger liepen mensen jarenlang rond met deze helse pijn. “We kunnen niks vinden ” ACNES. Ik heb al vaker ’n spuit gehad, en was dan weken/maanden lang verlost van deze tergende uitstralende pijn.

 12. Bezocht op 24 mei de spoedeisende met een verdenking op een navelbreuk (recidief) en men kan niks vinden. En bij tijd en wijle huil ik van de buikpijn. Een typische pijn, die letterlijk aanvoelt als beklemming. Ben nu naar de internist doorgestuurd voor nadere diagnostiek maar houd dit zeker in mijn achterhoofd.

  • Hoi Odette,

   Vervelend dat je vaak last hebt van buikpijn. Hoop dat de internist iets vind zoniet zou ik zeker vragen of acnes kan zijn. Overgens zijn niet alle artsen bekent met acnes. Op
   http://www.acnes.nl kan je heel veel info vinden over acnes deze site is vanuit maxima medische centrum.

 13. Ik dacht dus dat een operatie definitief een oplossing zou bieden, als ik de reacties hier lees is dit dus absoluut niet juist. Wat bij mij wel (tijdelijk) heeft geholpen was een behandeling met een tens apparaat..

  • Een operatie kan definitief de oplossing zijn en er is een slagingskans van 70% helaas is niet iedereen pijnvrij na een operatie. Ik ben vorige week voor de vierde keer geopereerd totaal aan zes acnes punten geholpen. Hoop nu eindelijk verlost te zijn van de pijn 100% garantie dat over is heb je helaas nooit. Tens dat is inderdaad fijn aperaat heb ik ook en gebruik ik al een hele tijd neemt pijn bij mij niet weg maar haalt scherpe randjes weg. Heb je allang acnes? Al veel behandel methodes gehad?

 14. Sinds een jaar of 4, maar pas definitief vastgesteld vorig jaar. Heb eigenlijk tot nu toe aan de tens min of meer genoeg gehad, maar ik ben nu een operatie aan het overwegen.

  • pff das ook vervelend dat zo snel duurde voor de diagnose definitief was. Bij mij was diagnose er eigenlijk bijna meteen. Vervelend dat je nu niet meer voldoende hebt aan de tens. Snap ik dat je een operatie overweegt. Ook wel eens injecties gehad?

   • Nee, da’s voor mij geen optie, ben als de dood voor naalden, dus dan liever een operatie 😉

    • Jaah dan houd dat inderdaad op als je bang bent voor naalden:) Ik hoop dat als je voor een operatie kiest je dan daarna pijnvrij bent. Bij welke ziekenhuis ben je onder behandeling voor acnes.

     • Tot nu toe bij het olvg, maar sinds ik de tens had heb ik geen problemen meer gehad tot een aantal weken geleden. Ik weet niet of het olvg de operaties ook doet, maar voor zover ik heb kunnen ontdekken zijn dat er maar 2 in nederland

    • Volgens mij zijn er ondertussen meerdere ziekenhuizen die operenen voor acnes. Lang nog niet alle ziekenhuizen bekend met acnes en operenen ook. Hoop voor je dat ziekenhuis waar jij bent geweest wel opereert. Zelf ben ik bij het mmc onder behandeling. Ik zit op een acnes forum kan je opkomen via acnes.nl. Op dat forum staat ook een topic met alle ziekhuizen die acnes behandelen en ervaringen van anderen.

     • dr Dwars in het SLotervaartziekenhuis, Amsterdam opereert ook ACNES. Hij werkt samen met dr Vranken van de pijnkliniek in de Jan van Goyen te Amsterdam

     • Henny Rinsma. says:

      Hoi Gijs,
      In Drachten zit er ook een hele goede arts,daar ben ik onder behandeling,
      Alleen ik heb ook de pech net als Lotte om nog een keer onder het mes te moeten ,
      Hoe gaat het bij jou nu,ben je al geholpen?
      Gr Henny.

     • Hallo Henny,

      Na de laatste warmtebehandeling in Amsterdam gaat het goed met me. Niet pijnvrij maar met dit kan ik wel leven.
      Gr, Gijs

     • Henny Rinsma. says:

      Hallo Gijs,
      Wat geweldig dat dit aanslaat bij jou,wat houd dat precies in als ik vragen mag,
      En daar kun je inderdaad mee leven?
      Nou toppie,
      Drs Mollers belt mij vanmiddag of maandag, het is nu zo pijnlijk dat ik niet meer wil wachten tot de 23 ste Maart,
      Mocht hij toch nog willen opereren dan het liefst zo snel mogelijk,
      We gaan midden mei op vakantie naar Canada en dan wil ik toch wel een beetje kunnen functioneren ,
      Fijn weekend gewenst,
      Groetjes Henny.

     • Wat fijn gijs dat je pijn zo verminderd is. Henny vervelend dat je zoveel pijn hebt hopelijk heeft dokter mollens een oplossing voor je

     • Hallo Lotte,

      Nou er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Lokale injecties (maar dat kennen we nu wel) gevolgd door een hittebehandeling van de pijnlijke plekken (eventueel te herhalen; zijn niet pijnlijk want eerst verdoving). Als dit het niet doet dan gaat dr Vranken prikken in de rug om de zenuwen vanuit de rug uit te schakelen. En als dat allemaal niet werkt, dan operatie. Zo heb ik het van hem begrepen
      Succes.
      Gr
      Gijs

 15. ik zou graag willen weten wat de ervaring is van mensen na een operatie, hoe verliep het herstel? Zelf ben ik onlangs geopereerd aan ACNES nadat de injecties niet langer hielpen dan 2 uur. De eerste week ging het eigenlijk heel goed, maar nu begin tweede week krijg ik juist weer iets meer pijn. Alleen wel op een andere plek.

  • Hoi Elsbeth,

   Het herstel is bij iedereen anders. Ik ben 4 keer geopereerd de laatste keer is nog niet lang geleden. Bij alle keren was herstel toch weer anders. Het kan zijn dat je nog wondpijn voelt en eerste weken zeker de eerste twee weken. Voelt de pijn die je nu hebt wel als acnes pijn of is het andere pijn? Wel fijn dat je er de eerste week niet veel last van had wel jammer dat je nu meer last hebt. Ik had eerste anderhalve week erg veel last nu gaat langzaam beter. Ik weet niet of je de website http://www.acnes.nl kent? Aan deze Site zit forum verbonden daar staan ook veel ervaringen op van mensen met Acnes. Moet je binnenkort nog op controle?

   • Lotte heel erg bedankt voor je reactie, ik krijg bij elke pijn die ik voel in m’n buik bijna paniek, want het was echt vreselijk die zenuwpijn! Ik had wel de mazzel dat ik een chirurg had die in het mmc had gewerkt! Dus ik ben een hoop ellende gespaard gebleven, aan andere diagnoses. Volgende week ga ik terug en dan zal ik er ook wel naar vragen.

    Ik heb wel echt pijn in fases, dus soms was het een week heel rustig en dan kreeg ik weer een aanval van een aantal dagen dat niks hielp. Dus deze pijn is wel aan matig, maar ik denk toch wel anders. Laten we tot woensdag maar even positief blijven denk ik dan. Ik ga ook even op dat forum kijken, dankjewel

    Maar kwam het bij jou elke keer terug?

    • Dan heb je inderdaad mazzel dat je meteen bij de goede arts terecht kwam. Welke arts heb je? Ik had de mazzel dat ik in mmc was. Jah vreselijk hè die zenwuwenpijn ik heb het dagelijks echt niet grappig. Gebruik jij medicatie tegen de pijn? Hopelijk word je woensdag iets wijzer. Bij jou is pijn heel wisselend dus.

     Ik zal mijn verhaal even kort vertellen. Na mijn eerste operatie was de pijn niet weg en ben ik naar de pijnpoli verwezen intussen 15 kg lichter toch nog weer naar acnespoli weer een operatie succesvol ditmaal. Alleen daarna kwam andere pijn terug na 3 ziekenhuis opnames was de pijn onder controle. Half jaartje zonder pijn toen kwam weer terug op een andere plek na aantal injecties weer een operatie dubbelzijdigen acnes december vorig jaar. Omdat pijn nog niet volledig weg was ben ik dus pas weer geopeerd en moet ik aankomende week terug naar het mmc voor controle. (Tussen de operaties in ben ik naar een osteopaat,maag darm lever arts, psyloog, pijnpoli geweest en heb ik verschillende soorten injecties gehad) ze gaan natuurlijk niet zomaar weer opereren andere dingen moeten ook worden uitgesloten.

     Maar elke persoon is anders en veel mensen zijn ook na een eerste of soms twrede operaties pijnvrij. Vier operaties hoor je gelukkig niet vaak.

     • Nou de pijn zit dus nu onder de plek waar acnes eerst zat, hij heeft een aantal zenuwen weg kunnen halen, doet me wel deugd dat het dan de goede diagnose was, maar op de plaats waar het nu zit bijna in m’n lies kan volgens de dokter niet acnes zitten want daar zit je buikspier niet meer. Verder lijkt op dit moment dat de pijn op de operatie plek ook terugkomt maar ik hoop van niet.

      Daarom denkt hij nu aan een peesontsteking, morgen weer de uitslag, ik voel dezelfde pijn, reageert wederom niet op pijnstillers. Dus ik ben heel benieuwd. Het belemmerd me behoorlijk! Al probeer ik wel mn dingen ondanks pijn te blijven doen anders raak je nog depressief ook. D

      ik las op het andere forum je hele verhaal… ontzettend heftig lijkt me.

 16. Hallo allemaal

  Ik ben echt ten einde raad heb links pijn in mijn onderbuik op 1 plek aan te wijzen ben inmiddels al twee keer op de eerste hulp geweest twee keer opgenomen in het ziekenhuis.
  Ze hebben inmiddels echo’s scan bloedonderzoek etc gedaan en ze kunnen niks vinden.
  Maar ik lig nog steeds op bed te creperen van de pijn enige zou nog zijn een kijkoperatie.
  Nou lijk ik wel heel veel symptomen te hebben van acnes alleen is dat niet zo bekend hier bij de artsen hoe kwamen jullie erachter?
  En weet er iemand een arts in de buurt van Denhaag/ Rotterdam?
  Alvast bedankt

  • Hoi Marieke,

   Wat vervelend dat je zo veel pijn hebt en ze niet weten wat het is! Balen dat artsen bij jou in de buut niet bekend zijn met acnes! Want het is vreselijk als je pijn hebt en de artsen niet weten wat je mankeert. Ik ben er acher gekomen doordat ik bij dr roumen terecht kwam die kon mij behandelen daar ben ik nu nog onder behandeling.

   De pijn is vaak met een vinger aan te wijzen de arts doet verschillende testjes met wattenstaafejes en knijpt in pijn gebied. Ook kunnen ze een verdovende de injectie geven die kan er voor zorgen dat je voor korte tijd pijnvrij. Acnes is niet te zien om foto’s echo’s enz.

   Op http://www.acnes.nl(is een website van mmc) daar staat heel veel informatie op ook zit aan deze website een forum aan waar heel veel info op staat. Ook staan daar verschillende ziekenhuizen op die acnes behandelen. Heb ze even voor je opgezocht en hieronder neer gezet.

   Maxima medisch centrum Eindhoven
   dr roumen
   dr scheltinga
   dr Perquin
   dr van eerten

   Maas ziekenhuis boxmeer
   dr Boelens
   dr Clease
   dr Ferenschilid

   Isala klinieken zwolle/kampen
   dr Bribkert

   Ommeleander ziekenhuis groep windschoten/Delfzijl
   Dr heems kerk
   Dr van sprundel

   Gelre ziekenhuis Apeldoorn
   dr Duivendijk
   dr Wassenaar

   De sionsberg Dokum
   Dr Muller

   Amc amstersam
   kinderchirrug de beer

   Haga ziekenhuis Den Haag
   Dr heystee

   Dit waren ze allemaal hopelijk heb je er wat aan. Als je nog vragen hebt stel ze gerust.

   Groetjes Lotte

   • Het moest marielle zijn natuurlijk ipv Marieke

    • Hoi Lotte

     Bedankt voor je reactie
     Ik heb inmiddels een afspraak gemaakt in Dokkum wel 2,5 uur rijden maar lees dat de arts er erg veel vanaf weet en als ik op de site kijk bv in Denhaag staat er niks bij de arts over acnes.
     Had jij ook last van je darmen erbij?
     En hoest nu met je?
     En werk je wel?

     Groetjes marielle

     • Hoi Mariëlle,

      Wat fijn dat het gelukt is om een afspraak te maken! Dokkum lees ik op het forum veel positieve verhalen over. En als ze je daar dan kunnen helpen is het de auto rit wel waard toch? Wanneer kan je er terecht? Is de pijn nog een beetje te doen? Slik je pijnstillers tegen de pijn?

      Ik ben 6 weken geleden voor vierde keer geopereerd aan acnes. Deze keer ben ik aan twee verschillende plaatsen geholpen Helaas heeft de laatste operatie maar een plekje weggehaald en loop ik nu nog steeds bij de arts. Ze hebben mij ingetapet om te kijken of dit hielp helaas niet. Nu moet ik maandag weer terug en krijg ik een injectie. Als de injecties niet helpen word het zeer waarschijnlijk een vijfde operatie. Ik heb een tens die gebruik ik drie keer per dag een half uur en haal de scherpe randjes van de pijn af, Helaas heb ik wel altijd pijn,( Laat je niet afschrikken door mijn verhaal want zoals mijn verhaal zijn er gelukkig niet veel) Volgens de arts komen er niet zoveel van mijn gevallen voor.

      Ondanks acnes werk ik wel heb er dan wel veel last van, Maar werken geeft me afleiding en positieve energie en het is te doen daar ben ik erg blij mee. Werk jij?

      Van mijn darmen heb ik ook last heb ook moeite met ontlasting daarvoor slik ik ook van die laxeer poederzakjes 2 maal per dag die doen wonderen:)

      Groetjes Lotte

     • Hoi Lotte

      Jeetje wat een verhaal zeg van jou hopelijk is dit de laatste operatie.
      Ik hoop zo dat het het is dan weet ik tenminste wat ik heb ik wordt gek van alle onzekerheden en dat ik maar niet weet wat ik heb en ik heb al zoveel onderzoeken gehad.
      Knap dat jij werkt zeg ik denk ook dat je op een gegeven moment aan de pijn gewend raakt.
      Ik werk momenteel niet 1,5 week ziek nu zat ook zo in de medische molen ziekenhuis in ziekenhuis uit.
      Ik gebruik naxprocen en paracetemol en jij?
      Wat is tens?
      Heb je ook kids?
      Hoe hebben ze het bij jou getest of jij het hebt? Ze kunnen toch ook een foto maken waarop een bloedvat verdikt is?
      En waar zit het bij jou?

      Wat een vragen he 🙂

      Groetjes mariel

     • Hoi Mariëlle,

      Jah dat snap ik dat je gek word van alle onzekerheden en ze niet weten wat het is daar word je ook gek van lijkt me. Als je dan weet wat het is dan kunnen ze daarvoor gaan behandelen. Pff das ook heftig dat je al lang ziek thuis bent. Elke keer ziekenhuis in en uit daar word je ook alles behalve vrolijk van.

      Dat ik nog een operatie krijg ik nog niet zeker hoop de operatie niet nodig te hebben. Ze gaan een aantal weken achter elkaar een injectie zetten en hopelijk gaat de pijn dan weg. Morgen moet ik weer naar het ziekenhuis dan hoor ik meer.

      Werkt de paracetamol en naproxen tegen de pijn? Ik gebruik voor het slapen amitriptyline deze helpt tegen de zenuwenpijn en zorgt er voor dat ik beter slaap.TENS is de afkorting voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Doormiddel van de elektronen die je op je buik plakt krijg je stroomstootjes deze zorgen er voor dat de pijn verminderd. Als je googelt om tens dan krijg je meer informatie.

      Ik was vanuit huisarts doorgestuurd naar de EHBO omdat hij dacht dat ik een blindendarm ontsteking had. Toen dat niet zo bleekt te zijn kwam ik Dr Roumen tegen ( gespecialiseerd in acnes) die stelde vrij snel vast dat het acnes was. Van die foto heb ik nog nooit van gehoord na mijn weten kunnen ze acnes alleen testen door testjes te doen op je buik en evt een verdovende injectie te geven. Bij mij hebben ze dan ook acnes vastgesteld door middel van een aantal testjes te doen en zo’n verdovende injectie te zetten. Door die injectie was ik vrij snel eventjes pijnvrij. Ik heb geluk dat ze bij in de buurt acnes behandelen en zo dus ook niet heel de molen door hoefde voordat ze het vast stelde.

      Bij zit acnes nu links boven de navel. Waar zit het pijnpunt bij jou? Wanneer kan je in Dokkum terecht

      Nee ik heb geen kinderen. Heb jij wel kinderen?

      Vragen mag je gerust stellen:)

     • Hoi Lotte

      Nee het helpt niet echt de medicatie maar ik moet natuurlijk eerst zeker weten of ik het heb.
      De injectie die ik hier heb gehad in het ziekenhuis werkte in ieder geval wel dus afwachten maar…
      Daar hebben ze er in ieder geval meer verstand van en die arts volgens mij zo ie zo van de buik.
      Ik heb de pijn links onder mijn navel.
      Ik kan deze week terecht in het ziekenhuis.
      Jij heb idd geluk dat je niet door de molen bent gegaan ik krijg ook nog een uitgebreid darmonderzoek.
      Heb dit ziekenhuis nl zelf gebeld omdat mijn klachten wel erg op lijken.
      Bij mij werkt het beste er een warme kruik opleggen ja ik heb twee kids.

      Groetjes mariel

     • Hoi Marielle,

      wat fijn dat je al zo snel terecht kan in het ziekenhuis! Hopelijk kinnen ze je snel duidelijkheid geven en weet je dan meer en kunnen ze je de juiste behandeling geven.

      Jammer dat de medicijnen net helpen maar paecetemol en naproxen helpen volgens mij niet bij zenuwenpijn.

      Kruik die gebruik ik ook elke dag ook een pittenzak is erg fijn!

     • Hey Lotte

      Ik ben dus vrijdag naar Dokkum geweest en de arts heeft gelijk gezegd dat ik het acnes syndroom heb ik heb gelijk twee injecties gekregen aangezien ik het op twee plekken heb hij zei dat het positief was dat ik er zo snel bij was.
      De prikken moeten nu om de twee weken herhaald worden 3 keer.
      Kan in mijn eigen ziekenhuis maar de vraag is nog maar of ze het willen doen.
      Ik krijg daar hopelijk maandag meer over te horen.
      Ben wel blij wat een opluchting zeg dat ik nu eindelijk weet wat het is.
      Hoest verder met jou?

      Groentjes mariel

  • Hoi

   Ik heb goede ervaring met dokter Wolfhagen die werkt in het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht en Zwijndrecht.

   Groeten Christien

   • hoi Mariel,

    Wat fijn dat je de arts gelijk kon vast stellen dat je acnes hebt en je gelijk injecties heeft geven. Dat was vast een hele opluchting nu je weet wat je hebt en ze de juiste behandeling kunnen starten. Acnes hebben is geen pretje maar is wel prettig te weten wat je hebt. Hielpen de injectie’s die je gekregen hebt? Hopelijk kunnen ze de injecties geven in je eigen ziekenhuis in de buurt dat scheelt toch weer een hele rit voor je. Ondertussen heb je misschien al meerdere injecties gekregen? Ik hoop voor je dat je snel van de pijn verlost bent en de injecties werken. 

    Ik heb 2 weken geleden een injectie met lido en corto gekregen. Helaas zonder het gewenste resteltaat de pijn is niet minder me buik is alleen maar gevoeliger geworden. De pijn vreet echt me energie op ook heb ik geen eetlust het is beetje net zoals na de eerste ok toen voelde ik me beetje hetzelfde. 8 December moet ik weer terug naar het mmc ik hoop maar dat ze dan een oplossing hebben want dit is niet grappig meer. 

    Christien 

    wat fijn dat je goede ervaringen hebt met dat ziekenhuis. Ben je helemaal van acnes af en wat voor behandelingen heb je gehad?

    Beetje late reactie maar kreeg een tijdje foutmelding

    • Hoi Lotte

     Ja ik heb idd acnes toen ik daar kwam zei de arts al snel dat ik het overduidelijk heb.
     Ja ik zit idd in Dokkum daar heb ik ook gelijk mijn eerste prikken gehad en dezelfde pijnstilling als jou.
     Ik ben ook bezig met tens maar dat duurt eventjes.
     Moet volgende week weer want mijn eigen ziekenhuis wil niet prikken heel flauw!
     Ik weet dat het misschien faiet gaat heb volgende week nog een keer contact en anders volg ik de arts 🙂
     Wat voor een werk doe jij?
     Balen voor je dat de prikken niet hielpen.

     Groetjes mariel

     • Jah balen dat soninsberg faillet is. Hopelijk kan je daar volgende week nog wel terecht voor je injecties want anders moet je weer op zoek naar ander ziekenhuis. Waarom willen ze in je eigen ziekenhuis de injecties niet zeten? Scheelt voor jouw heel veel reistijd. Ik heb het geluk dat ze acnes behandelen bij mij in het zkh.Is de pijn verminderd Door de inkecties?

      En werkt de medicatie een beetje? Hopelijk heb je tens snel en helpt die een beetje krijg je je tend via je eigen zkh of via zkh in Dokkum?

      Jaah baal behoorlijk dat injecties niet helpen. Ik werk in de kinderopvang doe ik nog steeds met veel plezier.

   • Hoi christien,

    Ik heb ook dr Wolfhage.
    bij mij is acnes in januari 2015 vastgesteld na diverse onderzoeken in de buikholte.
    Daar kwam niets uit wat de pijn veroorzaakte.
    Daarna testjes gedaan en daaruit bleek dat ik acnes had.
    kreeg gelijk een verdovende injectie. Die hielp direct en het duurde 2 weken voordat de pijn weer terug kwam. Daarna een injectie gehad met verdovend middel en ontstekingsremmend middel erin. Die is nu ook uitgewerkt. En de pijn is weer terug.
    27 mei heb ik weer afspraak bij dr Wolfhage hoe nu verder.
    zit er over te denken om te laten opereren.
    kijken of dat het gewenste resultaat geeft.

    Iedereen sterkte ermee!

    Groeten Janneke

 17. Is dit leeftijdsgebonden?

  • Acnes? Nee dat is niet leeftijdsgleeftijdsgebonden iedereen kan krijgen

   • Heey Mariel,

    Jij bent toch onder behandeling bij sionsberg in Dokkum? Lees net dat dit ziekenhuis deze week waarschijnlijk nog sluit omdat ze failliet zijn. Dat zou wel balen voor je zijn als dit zo is heb je arts gevonden die weet wat je hebt krijg je dit. Ik hoop dat je afspraken nog doorgaan of dat je inmiddels injecties in je eigen ziekenhuis kan halen

    • Hey Lotte en de rest

     Ik had al eerder gereageerd maar dat bericht is niet aangekomen zie ik.
     Ik zou idd in siosberg geprikt worden gaat dus niet door waardoor ik dus nu door mijn huisarts wordt geprikt met instructies van de arts uit sionsberg.
     Ben ook met tens bezig maar de aanvraag duurt ontzettend lang aangezien het uit sionsberg moet komen.
     Wat voor een werk doe jij? En werkt de rest wel?
     Ik ben nu sinds twee weken weer aan het werk!
     Hoe kunnen jullie in andere ziekenhuizen geopereerd worden? Zijn daar artsen die er verstand van hebben?

     Groetjes marielle

 18. Mijn echtgenote zit met hetzelfde probleem, Na 4 injecties in Emmen, zijn we naar Dokkum geweest en heeft ze daar weer een spuit gehad. Maar net nu ze geopereerd zal worden, is het ziekenhuis definitief Failliet. We gaan nu naar Winschoten toe. We hopen echter dat we niet eerst weer door de hele molen heen moeten, het heeft nu wel lang genoeg geduurd.

  • Wat vervelend dat net als je bijna geopeerd het ziekenhuis faillet gaat! Hopelijk kunnen ze windschoten je ook vrij snel op de wachtlijst zetten voor operatie. Maar dat zal toch wel helemaal als je uitlegt dat je heel het traject in ssionsberg al doorlopen hebt! Veel succes!

 19. Hallo allemaal,
  Na een flinke griep heb ik me letterlijk een liesbreuk gehoest,geen probleem zullen jullie denken,
  Ik ben eraan geopereerd in April,mijn linker eierstok zat vast in de breuk,dat is goed gekomen maar de pijn bleef en werd van kwaad tot erger, een afspraak gemaakt in Emmen (Scheperziekenhuis,) bij de chirurge die mij heeft geholpen zij heeft me een spuit gegeven omdat we met vakantie zouden,ik stond nog niet buiten toen de pijn alweer op kwam zetten,ze hadden een wachtlijst van 3 maanden ,nou ja dacht ik het moet maar ,in september bij de pijnpoli geweest,op de. OK hebben ze onder verdoving een soort hoesje om de zenuw gedaan en 3 spuiten met prednison,
  Toevallig las ik een artikel over de sionsberg in de krant,ik dacht dat is het,ik ben er een keer geweest en vorige week belde de receptie van Dokkum dat het niet doorging,ik stond al op de planning,
  Gaan ze failliet ,pffff toen maar gelijk de zorgverzekeraar er achter gezet en die gaven aan Delfzijl of Winschoten ,nu maakte mij dat niet uit dus het word Delfzijl dat is de kortste klap,wij wonen in een dorpje vlakbij Emmen dus maar gekozen voor het Noorden,al moest ik naar Amsterdam kan me niet veel schelen,
  Ik hoop dat ze mij kunnen helpen ,ik heb al heel veel pech in mijn leven en ben er een beetje klaar mee,
  Ik hoop op een reactie,
  Groetjes Henny Rinsma.

  • Henny wat vervelend dat ziekenhuis faillet gaat als op de wachtlijst staat echt onzettend balen lijkt me dat. Denk je dat je na veel ellende eindelijk pijnvrij gaat worden komt er dit tussendoor. Hopelijlk kunnen ze je in dat andere ziekenhuis ook goed helpen en word je daar snel geholopen. Sterkte

   • Henny Rinsma. says:

    Hoi Lotte,
    Wat lief dat je reageerd,
    Heel veel mensen snappen dit niet waarschijnlijk dat ze er nog nooit van hebben gehoord,
    Ik ben heel blij dat er meer mensen zijn die dit ook hebben,
    Gr Henny.

    • Hoi Henny

     Helaas is acnes nog vrij onbekend en snappen mensen het inderdaad vaak niet. Maar na ruim drie en half naar weet ik wel wat acnes is. Wel eens op http://www.acnes.nl gekeken is een website van het mmc daar vind je alles over acnes. Ook zit er een forum aan verbonden dat forum Vind ik erg prettig kunnen kletsen met mensen die je begrijpen

 20. Ik ben 2 jaar geleden geopereerd aan mijn lever. Nu loop ik al meer als een jaar met pijn rond zoals hierboven in het artikel wordt beschreven. Ik sta nu als 40e op de wachtlijst voor een TENS apparaat, maar heb er een hard hoofd in. Injecties willen ze me niet geven omdat ik op 3 plaatsen pijn kan aangeven.
  Ik moet volgende week naar het UMCG om dit pijnsyndroom te gaan bespreken en mocht hier niks uitkomen dan ga ik voor een second opinion.
  Heeft iemand enig idee of er in het Noorden deze operaties ook worden uitgevoerd?

  • Wat vervelend dat je zolang pijn hebt. Een tens heb ik ook en helpt niet heel veel haalt scherpe randjes van de pijn af. welke ziekenhuis ben je onder behandeling raar dat ze geen injecties willen geven? Heb op acnes forum wel eens gelezen dat mensen meerdere injecties kregen ik heb zelf ook wel een op 2 verscgillende plekken injecties gehad.

   Als je naar boven scrolt staat er een heel lijstje met ziekenhuizen waar ze acnes behandelen. Heb het namelijk 6 november voor marielle opgezocht deze ziekenhuizen heb ik via acnes forum.

   Groetjes

   • ik wist niet dat er een wachtlijst was voor TENS, mijn fysio heeft hem direct besteld en nog geen week later kon ik hem ophalen. Dus dat is ook apart, wellicht dat je beter een andere fysio op kunt zoeken.

    groetjes

   • Ik ben onder behandeling in het UMC groningen.. drama.. volgende week Acnes bespreken bij het pijncentrum. Het nu zelfs zo dat ik met een voedingskussen onder de kant van de pijn slaap om het wat te onderdrukken

    • Vervelend dat je er zoveel last van hebt slik je medicijnen tegen de pijn? Zijn in het UMC groningen bekend met acnes? Hoop voor je dat ze volgende week iets voor je kunnen doen zodat pijn minder word

     • Ook apart heb gereageerd mijn bericht staat er ergens tussen

     • Nee probeer het zonder medicijnen. 12 dec moetik naar het pijncentrum en ga ze dan vragen of ze er bekend mee zijn. En anders voor een second opinion naar een ander ziekenhuis!

     • Marielle dat kan dat je reactie er niet tussen staat was bij mij ook. Zat blijkbaar ergens een fout waardoor dit niet ging.

      Ook nog even afwachten dan wat ze zeggen de twaalfde inez ik moet 8 december terug naar het mmc. Fijn dat je zonder medicijnen kan ik slik alleen voor de nacht amytripeline dit is ook vooral zodat ik goede nachtrust heb. Ook gebruik ik me tens 3 keer per dag.

     • Ik hoop voor jou Lotte dat ze je snel kunnen helpen!!
      Ze willen mijn geen medicijnen voorschrijven omdat ik zogenaamd te jong ben!!
      Veel succes de 8e! Hoop op goede afloop

 21. Henny Rinsma. says:

  Hoi Lotte,
  Wat een gedoe niet? Dus jij gebruikt ook amytriptiline voor de nacht?
  Ik ook alleen ik gebruik het voor mijn reuma ,
  Ik stond ook op de planning in Dokkum,maar ja het ziekenhuis is failliet,
  Dus ik heb mijn zorgverzekeraar ingeschakeld en ik nu een afspraak in Delfzijl ,die arts schijnt ook goed te zijn,
  Voor mij word het een operatie,ik heb nu al zoveel spuiten gehad ik ben er klaar mee,
  Wat mij opvalt is dat weinig ziekenhuizen artsen in dienst hebben die de ingreep kunnen doen,in het ziekenhuis waar ik ben geweest kenden ze het niet eens pfffff,
  Ik weet niet hoe jij je nu voelt ,maar eten gaat bijna niet meer,plassen doet zeer,en een opgeblazen buik,
  Ik werk nog wel alleen dat heeft meer te maken dat ik zelf dat wil,ff je zinnen verzetten,ik werk in de thuiszorg dus dat is best pittig,
  Groetjes Henny.

  • Hoi allemaal

   Jeetje Henny pittig hoor dat je nog werkt ik werk in de kinderopvang ook best pittig ik gebruik dezelfde medicatie als Lotte slaan bij mij ook goed aan.
   Ik ben met tens bezig maar zou een verwijzing krijgen van Dokkum.
   Wat een gedoe he dat ziekenhuis hoe wisten jullie waar er nog meer artsen in gespecialiseerd zijn?
   Ik hoor net dat Dokkum openblijft behalve operaties dus schiet niet echt op!
   Hoest met jou lotte?

   Groetjes marielle

   • Henny Rinsma. says:

    Hey Mariëlle,
    Wij hebben het via mijn zorgverzekeraar geregeld,die hebben ons een paar opties gegeven,er zijn er maar een paar artsen die dat kunnen doen wat ik op zich heel raar vind,
    Sterker nog mijn vriendin werkt op de pijnpoli waar ik behandeld ben en zij had er nog nooit van gehoord,ik vind dat heel triest ,
    Ik woon zelf in het Noorden van het land,dus ik had de keus Winschoten of Delfzijl,bij de laatste kon ik binnen anderhalf week terecht,dus daar ga ik de volgende week donderdag naar toe,
    Heb jij dat ook dat je niet veel kunt eten en het plassen is ook niet fijn,
    Ik heb het links zitten maar ik lees dat heel wat mensen het rechts hebben
    Ik vind het gaaf om zo eens te kletsen er is zoveel onbegrip,
    Tot horens
    Gr Henny.

    • Fijn dat je al zo snel terecht kan bij een ander ziekenhuis henny hopelijk kunnen ze je daar snel helpen! Inderdaad het is nog best onbekend maar al stuk bekender als paar jaar terug toen ik kreeg was er na maar weten nog maar een ziekenhuis nu zijn het er al meer nog steeds veel onbekendheid helaas.

     Ik heb ook moeite met eten vaak misselijk na mijn eerste ok ben ik 20 kg afgevallen door de pijn. Het verschilt ook heel erg waar je acnes plekje hebt welke klachten je erbij hebt.

     Jah fijn hè om te kunnen kletsen met lotgenoten? Ik zit zelf ook vveel op acnes forum via http://www.acnes.nl ook erg fijn staat veel informatie op.

   • Hoi Marielle,

    Fijn dat de medicijnen goed aan slaan!! Hopelijk geeft het je wat verlichting! Echt balen voor alle mensen die daar patiënt zijn in Dokkum heb je al een ander ziekenhuis gevonden dat jou kan behandelen? Dat Dokkum open blijft is fijn als niet operen heb je er weinig aan.

    Ik ben bij mijn arts Dr roumen terecht gekomen toen ik op de ehbo belanden met buikpijn hij werkt in in ziekenhuis bij mij in de buurt en zag direct dat acnes was zo ben ik bij hem terecht gekomen.Ook erg fijne aardige arts hij heeft en doet nog steeds onder ziekenhuis naar acnes. Andere artsen staan op dat acnes forum.

    Met gaat z’n gangetje ellendige dagen achter de rug met heel veel pijn gisteren naar huisarts blaasontsteking dat is met acnes een drama ach komt goed. Maandag weer naar het ziekenhuis ben heel benieuwd. Hoe is het met jouw?

  • Inez Hoe oud ben je dan als ik vragen mag? Jammer dat Je ze niet krijgt bij werken ze goed. Ik wilde eigenlijk niet aan medecijne beginnen heb nare ervaringen met medicatie en bijwerkingen maar gelukkig hebben amitripelyne en me tens geen bijwerkingen

   Henny Vervelend hoor dat zo’n ziekenhuis faillet gaat hopelijk heeft de zorverzerzekering een goede en snelle oplossing voor je. Jij hebt ook behoorlijk vveel last zo lezen vervelend is dat hè al die pijn en ellende elke dag. Ik heb ook behoorlijk veel last werk nog wel in de kinderopvang kost me veel kruim. Ik heb in die drie en half jaar ook al veel behandelingen injecties en 4 operaties gehad. Nu maandag terug ff afwachten. Pijn met plassen heb ik normaal niet heb er nu blaasontsteking bij das echt drama. Waar zit jou acnes plek? Mijne zit nu boven me navel

   • Hoi Lotte

    Ik ben nu 24 en misschien omdat ze ook totaal niet bekend zijn met acnes dat ze daarom ook geen medicatie geven.
    Voor jou ook allemaal pittig zeg echt een pluim dat je nog doorzet!!
    Mijn plek zit rechts van de navel iets lager dan de ribbenboog.
    Veel sterkte!

    • Hoi inez

     raar de je de medicijnen niet krijgt ik ben 26 en slikte ze ook al toen ik 24 was. Dan komt misschien inderdaad doordat ze niet bekent zijn mijn acnes. Anders kan je misschien ook via je huisarts vragen.

     jij ook veel sterkte en succes

     • Vandaag weer naar het MMC geweest naar Dr Roumen. Hij heeft weer flink geduwd gemeten en gestreept de zenuw loopt schuin naar boven. Hij wilde toch graag injectie zetten iets hoger prima dat mag. Na de injectie weer ff wachten helaas injectie hielp nauwlijks. Roumen vroeg wat je wil je wil je zelf graag uuh van de pijn af hihi. Met Roumen ben ik tot conclusie gekomen dat operenen enige oplossing is Confused Hier heb ik vorige keren postief op gereageerd ben op meerdere plekken pijnvrij geworden. Is dubbel gevoel tuurlijk het moet ik heb geen keuzen met pijn rond blijven lopen is geen optie maar toch weer een operatie bang voor de pijn en misselijkheid na de ok bang om weer niet van de pijn af te zijn. Maar we gaan er weer voor wachten op het telefoontje van opname is weer begonnen .

     • Henny Rinsma. says:

      Hoi Lotte,
      Ik zit in hetzelfde schuitje als jij alleen voor mij word het de eerste keer dat we hebben besloten om toch te opereren,ik heb geen keus meer nu,de pijn in mijn onderbuik is nu zodanig dat ik er een beetje gestoord van word en dan zeg ik het nog voorzichtig , ik hoop dat jij ook gauw word geholpen en je weer beter voelt,tegen misselijkheid tegenwoordig zoveel voor te krijgen en voor de pijn idem dito,
      Succes en ben heel benieuwd,ik hoop van je te horen,
      Groetjes Henny.

     • Hoi Henny,

      In welk ziekenhuis word geopeerd weet je al wanneer? Zie je er tegen op tegen de operatie? Ja soms heb je geen keuze hè ik heb dat ook niet deze pijn is niet te doen. Ik heb acnes plekje vrij hoog zitten. Heb er blaasontsteking bij gekregen das echt ellende samen met acnes. En voor misselijkheid en pijn is idd veel te krijgen maar ben niet van de medicatie heb nare ervaringen ik doe het met me tens en voor slapen amitripelyne. Jij succes

     • Henny Rinsma. says:

      Hoi Lotte,
      Ik zou eerst naar Delfzijl omdat ze niet meer opereren in Dokkum,maar nu belden ze mij gisteren dat Dokter Muller mij toch kan opereren maar dan in Drachten,daar was ik heel erg blij mee want hij heeft mijn dossiers opgevraagd van het Scheperziekenhuis te Emmen,ik heb een aardige medische achtergrond en heel belangrijk om te weten,
      Ze gaan zowiezo dit jaar nog opereren, het kan me eigenlijk niets schelen wanneer, ik ben er klaar mee,
      ik zie er niet tegen op,maar een operatie is altijd spannend toch?
      Zelf gebruik ik ook amitryptiline, maar dat heb ik eigenlijk voor mijn reuma,
      Ik zie de term tens overal voorbij komen maar wat is eigenlijk een tens?
      Bedankt voor jou reactie,
      Groetjes Henny.

     • Hoi Henny

      Wat fijn dat dokter mollens je nog wil operenen die kent je en heeft je al eerder behandeld hopelijk hoor je snel wanneer je geholpen word. Mij maakt ook helemaal niks uit wanneer vorig jaar was ik ook 31 december geholpen. En inderdaad operatie is altijd spannend. Ik zie er wel enorm tegen op maar komt ook dat al se vijfde operatie is voor acnes. Helpt de amitripelyne ook tegen de acnes pijn?

      Als je tens opzoekt op googel vind je veel info. Het is een aperaatje wat stroomstootjes afgeeft door die stroomstootjes kan zijn dat het de pijn verminderd helemaal weggaat of dat tens niks doet

 22. Henny Rinsma. says:

  Hoi hoi allemaal
  Ik ben inmiddels geopereerd door Drs Mollers,
  Het is goed verlopen,hij heeft 2 zenuwen door gesneden,
  Maar ik heb de pijn onderschat, het is ontzettend pijnlijk en het is een aardige Jaap ongeveer 10 cm.
  Ik zit aan de tramadol en het helpt niet echt,kan bijna niet staan of zitten,liggen in bed dat gaat
  Maar ik ben gewend op mijn zij te liggen dus dat is een beetje aanpassen,
  Wie kan mij vertellen hoe lang het duurt dat je weer een beetje boven jan bent,
  Groetjes Henny.

  • Hoi Henny

   Fijn dat operatie goed gegaan is en hij 2 zenuwen heeft doorgensheden. De pijn na acnes operatie word vaker onderschat ik vind altijd eerste twee weken het ergste daarna word wat beter kan je langzaam weet wat kleine dingetjes doen. Vaak na week of 6 ben je weer heel stuk beter hersteld en kan je weer meer. Ik ben vaak na een narcose nog lang moe en conditie is 0. Arts heeft wel eens tegen me gezegd dat het 3 maanden kan duren voordat je lichaam weer helemaal oude is. Je mag zoiezo 6 weken niet tillen geef je lichaam rust en de tijd ok te herstellen je hebt toch een grote wond in je buik.

   Ik ben maandag geopeerd ik wist natuurlijk wat me te wachten stond dit was vijfde ok uiteindelijk mocht ik de avond naar huis ik ben nog steeds duizelig misselijk en heb veel pijn. Ik slik naproxen tramaset en parcetemol nu tegen de pijn . Snachts word ook regelmatig wakker door de pijn. Maar ik weet uit ervaring de eerste 2 weken zijn ergste en daarna word minder nu even bikkelen dus. jij ook heel veel sterkte en Beterschap

   • Henny Rinsma. says:

    Hoi Moniek,
    Dit was dus jou vijfde keer al pffff wat een drama
    En die pijn elke keer weer,ik weet wel wat pijn is ik heb een onderbeen amputatie ondergaan maar dat vond ik niet zo erg als dit.
    Jij ook heel veel beterschap en kalm aan doen

    • Hoi Henny

     het is drama inderdaad elke keer maar jah is niet anders met die pijn lopen kan ook niet. jij ook veel beterschap! Hopelijk daarna pijnvrij!

     • Hoi Henny

      Hoe gaat het het nu met je ruim week na de operatie pijn al minder?

      groetjes

     • Henny Rinsma. says:

      Hoi Lotte,
      Het is me vies tegen gevallen ook omdat het nu nog goed pijnlijk is,
      De scherpe kantjes zijn er wel af maar toch,
      Had jij dat ook dat heel gloeierig aanvoelt en dik is het is net of ik een voetballetje aan de linkerkant heb zitten ,zou dat vocht zijn?
      Bukken gaat moeilijk en ik moet mijn prothese ( ik heb een onderbeen prothese ) toch aan krijgen anders kan ik niet lopen,
      En hoe gaat het nu met jou?

 23. Henny Rinsma. says:

  Hoi Moniek,
  Het is bij jou nu ook meer als een week geleden hoe voel jij je nu.?
  Het viel mij tegen,dat zoiets zoveel energie opvreet,
  Gr Henny.

  • Vervelend dat het nog zo pijnlijk is het is natuurlijk ook nog niet zo heel lang geleden. Bukken dat kan ik ook niet of nauwelijks maar dat is voor jouw wel heel lastig dan als je ook je prothese dan zo moeilijk aan kan doen. De operatie vreet inderdaad en energie is alles bijelkaar narcose pijn herstel je conditie teminste bij mij althans is na acnes operatie altijd bijna 0. Wel weer snel op de bouwen. Je hebt toch een buikwond dat heeft gewoon tijd nodig om te herstellen meer tijd dan de meeste mensen denken. Hopelijk ben je nu wel voorgoed van de acnes pijn af!

   Ik heb ook nog steeds erg veel pijn maar is niet mijn eerste operatie dus ik wist wel wat me te wachten stond en dat de eerste weken altijd een ellende zijn na de operatie. Ik ben gisteren nog even naar huisarts geweest omdat ik vanaf maandag koorts had en meer pijn. Gelukkig geen onsteking maar koorts door bloeduitstortingen. Slik jij nog medicijnen tegen de pijn? Ik wel tramaset 3 x parcetemol 5 x naproxen 2 x Maagbeschermer 1 x. Ik ben ook heel misselijk heb meer dan week bijna niks binnen gehouden gelukkig wat voor gekregen dat hielp redelijk.

   Mijn buik is wel opgezwollen maar dan helemaal(das altijd na een operatie bij mij) en niet 2 voetballetjes aan de zijkant. Gloeirig heb ik ook geen last van. Zou wel in gaten houden als je buik zo warm is en opgezwollen vooral in gaten dat je geen koorts krijgt.

   Veel beterschap!

   • Henny Rinsma. says:

    Hoi Lotte,
    Wat vervelend joh dat je zo misselijk bent,komt dat door de narcose?
    Ik heb na de narcose geen last dat komt bij mij na ongeveer 3 dagen,
    Ik heb al gebeld met Drachten maar dat hoorde er wel bij mits je geen koorts hebt,dat heb ik niet maar het voelt vooral s,avonds heel heet aan,
    Ik gebruik nu geen medicatie meer,die middelen die jij hebt mag ik niet hebben in verband met mijn andere medicatie ( bloedverdunners),
    Ik heb tramadol een weekje gebruikt,
    Ik ben benieuwd ,
    Beterschap meis
    Gr Henny.

    • Komt waarschijnlijk door de narcose inderdaad die misselijkheid heb ik altijd. Dan zal ook wel weer wegtreken bij jouw dan die gloeiende buik. Fijn dat je geen medicatie meer hoeft te slikken.
     .jij ook veel beterschap

    • Heyhey,

     Wat vervelend allemaal die pijn enz..
     Mocht bij mij de diagnose acnes worden vastgesteld dan staat me nog wel even wat te wachten.
     Ik moet 28 januari naar de chirurg in het UMC Groningen, daar overleggen en dan even flink stappen maken.
     Ben er nu meer dan flauw van, 4 weken TENS geprobeerd maar daar werd het alleen maar erger van..

     Hopelijk knap jij ook gauw weer wat op Henny!
     Heel veel beterschap.

     Groet,
     Inez

     • Inez ik ben benieuwd wat de gaan doen of wat plan is 28 Januari. Alvast veel succes. Vervelend dat je Tens het alleen maar erger maakt bij mij haalde altijd scherpe randjes ervan af. Gebruik je verder pijnstillers tegen te pijn?

     • Hey hoi

      Ik krijg helaas geen medicatie.. vinden ze me te jong voor(25). Dus hoop dat we de 28e flink stappe kunnen maken en gauw een diagnose kunnen stelle

     • Oja dat vertelde je dat ze je daar te jong voor vinden. Blijf vreemd vinden ik ben 26 en heb al bijna 4 jaar acnes en slik ook al langer medicatie zal wel goede reden voor zijn. ik duim voor dat er een diagnose komt en een plan en je dan snel van de pijn af bent.

     • Henny Rinsma. says:

      Hoi hoi Inez,
      Wat vervelend joh,er staat je dus nog heel wat te wachten,
      Ik hoop dat jij ook snel aan de beurt kunt,
      Gr Henny.

 24. Heey henny

  Hoe is het? Gaat al wat beter?

  • Henny Rinsma. says:

   Hey Lotte,
   Gaat nog niet echt geweldig,het is heel erg dik,bijna een dikke bal en het voelt gloeierig soms,ik weet niet of dat erbij hoort,weet jij dat?
   Gr Henny.

   • Dat klinkt nog niet heel goed inderdaad! Heb het wel vaker geboord dat mensen zo’n bal hebben bij de wond. Maar als je twijfelt zou ik het ziekenhuis bellen want je kan niet voorzichtig genoeg zijn ivbm onsteking. Hoop dat snel beter met je gaat. Slik nog medicijnen? Wanneer moet je weer terug naar ziekenhuis? Met mij gaat langzaam beter kost allemaal veel kruim nog veel pijn misselijk enz maar jah hoort er allemaal bij. Ik slik nog 6 keer 500 gram parcetemol en 2 x 500 gram naproxen. Herstel heeft gewoon echt tijd nodig. Heel veel geduld heb je er voor nodig hihi

    • Henny Rinsma. says:

     Oei dat klinkt bij jou ook niet best,vervelend dat je nog zo misselijk bent,het heeft inderdaad tijd nodig maar ik ben nu meer als 14 dagen verder en ik had wel een beetje verbetering verwacht,
     Ik hoef niet terug te komen,hij belt me over 14 dagen en dan kan ik aangeven of het wel of niet goed is,
     Ik gebruik geen medicatie meer,ik was een zombie,
     Ik heb anderhalve week terug al gebeld maar zij zeggen dat het erbij hoort de dikte en het gloeierig wezen,
     Maar wat ik zelf denk dat hoop ik niet,hij heeft wel 2 zenuwen doorgesneden en dat was oppervlakkig maar ik heb het nog steeds dieper zitten en dat voel ik nog steeds pffff wat een gedoe,
     Ik kan inderdaad beter ff bellen,daar heb je gelijk in.

     • Misselijkheid heb ik altijd na een operatie weet beetje wat ik kan verwachten na meerdere operaties:) Misselijkheid trekt wel weg en de pijn ook wel. Jah dan kan je inderdaad beter stoppen met de medicatie ik ben ook met tramaset gestopt omdat ik er niet goed op reageerde. Voel je dezelfde pijn maar dan dieper? Hoop ik niet voor je je hoopt er na een operatie toch vanaf te zijn hè. Het is 2 weken geleden meot er inderdaad wel verbetering zijn heeft ook wel tijd nodig. Je hoeft voor mij niet te bellen maar als je niets vertrouwd kan je beter nog keertje bellen zoals mijn arts en huisarts zeggen beter keer teveel dan keer te weinig. Ik heb vorige week ook poli gebeld en ben bij de huisarts langa geweest omdat ik niet vertrouwde hij kon door simpele test zien dat geen onsteking was.

      Oké hopelijk is je pijn over 14 dagen weg als de arts belt.

     • Henny Rinsma. says:

      Daar heb je helemaal gelijk in je kunt nooit teveel bellen denk ik,
      Het is wel jou lijf toch?
      Wat had jij dan ,een gevoel dat het ontstoken was?
      Gelukkig niet ,maar dan weet je het wel zeker .
      Ik had eigenlijk gehoopt dat het nu eens voorbij was,ik loop al zolang te klooien,mijn energie is helemaal nul niks,

     • Ik bel nooit zo snel maar jah is inderdaad wel je lijf. Ik had al een aantal dagen koorts 38.5/39 ik dacht niet direct aan een onsteking maar meer pijn koorts en opgezette buik vond ik rede om te bellen. Gelukkig is mijn huisarts voledig op de hoogte van mijn situatie die kan ik altijd bellen.

      Dat snap ik dat je zou willen dat klaar is en jij was natuurlijk nog nooit aan acnes geopeerd je wist niet wat moest verwachten? Wel tegen gevallen of niet? Snap wel hoor ik hoop ook steeds dat ellende voorbij is mijn energie is ook nul. Mijn ervaring is dat energie ook weer vrij snel omhoog gaat als weer beter gaat.

      Hoop dat snel beter met je gaat

     • Henny Rinsma. says:

      Nee ik bel eigenlijk ook nooit,alleen als het nodig is,
      Ik ben wel pijn gewend al zoveel operaties ondergaan,waarvan een amputatie ,
      Jeetje dat had je ook hoge koorts zeg,dan is er wel wat met je lichaam aan de gang,
      Waaraan vernam jij dat je nog een keer onder het mes moest?
      Ik heb alles van internet gehaald,ik was daar ook totaal niet mee op de hoogte,het ziekenhuis in Emmen wisten het zeker niet,
      Het is mij tegen gevallen ja dat klopt helemaal.
      Jij hebt er inmiddels ervaring mee pfff

     • Dan ben jij ook al heel wat gewend en heb je zo te lezen ook al heel wat doorstaan en veel pijn gehad ook niet niks zeg. Hopelijk valt dit mee en ben je over tijdje pijnvrij ik Hoop voor je.

      Ik ben nu 5 keer geopereerd in mmc in Eindhoven dit ziekenhuis werken gelukkig artsen die er veel verstand van hebben. Steeds na de operatie was ik niet pijnvrij het pijnpunt was weg op de plek van de operatie maar verschuift steeds alleen na de tweede operatie ben ik een paar maandjes pijnvrij geweest. Jah waaruit dan blijkt dat je nog keer geopeerd moet worden dat is steeds weer een overweging ik heb al meerdere behandelingen gehad en tot nu toe reageer ik alleen op een operatie. Uiteindelijk besloot ik steeds samen met me arts dat opereren de enige oplossing was. Wat pijn is niet erg maar je moet er wel je dagelijks leven mee kunnen blijven doen. Ik wist er tot 4 jaar geleden ook niks van maar tegenwoordig weet ik er al aardig wat van. Ik had het geluk dat in mijn ziekhuis arts werkt die acnes mee onderzocht en ondekt heeft zo werd diagnose snel gesteld.

      Jij bent er dus achter gekomen door middel van Internet? Snap ik dat tegen is gevallen is zwaarder operatie dan dat soms gedacht word

     • Henny Rinsma. says:

      Bij het ziekenhuis in Emmen weten ze helemaal niets,nota bene mijn vriendin is hoofd pijnpoli en die wist het niet eens,ze gaat nu via mij dingen vragen,vind ik niet zo erg maar ze kunnen ook eens om hun heen vragen,
      Ik ben er inderdaad achter gekomen via internet en toen werd me een hoop duidelijk,ik vind het fijn om met iemand te praten die er ervaring mee heeft,
      Ik heb ook bewust voor een operatie gekozen,ik had inmiddels al 5 spuiten gehad,
      Een beetje pijn vind ik niet erg als het maar wat oplost,
      Bij jou is dat ook een drama,maar je hebt een goed ziekenhuis.

     • Dan weten ze er in inderdaad niet veel van jammer is dat. Ik merk okk dat veel mensen niet weten wat het is. Als je zegt ik heb acnes dat ze dan heel raar kijken heel iritant om steeds weer te moeten uitleggen vind in. Wel fijn dat je je vriendin informatie kan door kan geven. Lang leven Internet dan hè als je zo kan vinden. Anders had je er nu nog mee gelopen. Ik vertrouw de arts volledig en weet ook wel dat hij er veel verstand van heeft.

      Ik vind ook erg fijn om met lotgenoten te praten. Ik zit ook op lotgenoten forum van acnes.nl staat ook erg veel informatie op. Wel eens op http://www.acnes.nl gekeken? Staat heel veel over acnes op daar zit ook forum aan verbonden.

     • Hoi Lotte ik heb een vraagje aan jou,
      het schiet niet op en ik denk zelfs dat ik ook nog een keer onder het mes moet.
      de 2 zenuwen die hij heeft doorgesneden dat is verder op zich wel goed maar die diepe pijn blijft en het is dik en gloeierig nog steeds ik heb weer gebeld vorige week en precies hetzelfde moet de tijd hebben nu belt hij mij volgende wel dus ben benieuwd.
      hoeveel tijd zat er bij jou tussen de operaties?
      Hoe gaat het nu met je niet meer zo misselijk?
      En met de pijn voekt het nu beter
      Ik hoor graag van je
      gr Henny.

     • Heey Henny

      Dat klinkt nog niet best. Als het ziekenhuis dat zegt dan zal het wel goed zijn hopelijk trekt dat gloeierige snel weg. Zoals ik het lees heeft je operatie wel geholpen alleen zit er nog acnes dieper dat zou wel ontzettend balen zijn als dat zo is. Ik ben natuurlijk geen arts dus ik weet het niet. Ben heel benieuwd wat de arts zegt volgende week. Wanneer werd je ook alweer gebeld? De operatie heeft geloof ik een slagingspercentage van 70% 30% is na een eerste operatie niet pijnvrij maar is dit na een tweede operatie wel. Ik ben heel benieuwd aan ga je voor je duimen de zenuwen hebben ook de tijd nodig om weer te resetten en soms kan even duren voordat pijn helemaal weg is .

      Bij mij verschilde het heel erg per operatie hoeveel er tussen zat, MMC heeft een redelijke lange wachtlijst dus dat heeft er ook mee te maken dat het soms langer duurt voordat ik mijn volgende operatie kreeg. Mijn eerste operatie was in juni 2011 tweede december 2011 Derde december 2013 Vierde september 2014 Vijfde januari 2015. De laatste waren best snel ik ben in 1 jaar drie keer geopereerd. Maar ligt ook echt aan het ziekenhuis hoe snel je weer terecht kan. Ik merk wel dat de laatste operatie er behoorlijk in hakt dit heeft denk ik te maken met de vele operaties in korte tijd.

      Ben af en toe nog misselijk nog wel duizelig maar die klachten heb ik altijd na operatie de narcose die laat nog lang sporten achter bij mij. De wondpijn word gelukkig ook minder maar of echt weg is ik heb geen idee en durf het nog niet te hopen. Helaas had ik vanaf deze week ineens erg veel pijn in me onderbuik daarvoor moest langs huisarts en moet ik morgen naar het ziekenhuis dus houd nog niet op helaas. Ik herkende het niet als acnes maar ook niet als operatie pijn. We wachten het wel weer af.

      Jij veel beterschap en ik ga voor je duimen dat de pijn nog van de operatie want weer een operatie zou niet tof zijn he.

      Groetjes

     • Henny Rinsma. says:

      Heeey
      Schiet bij jou ook nog niet op,bij mij is het nu 3 weken geleden en ik had gedacht,wat ik ook heb gelezen dat na 14 dagen er al vooruitgang wezen moet,de hechtingen zijn er net uit deze week,
      Ik neem aan dat hij volgende week belt want dan is het 4 weken geleden,de pijn die ik in mijn onderbuik voel is precies zo als het begin,
      Hij heeft gedacht dat die 2 zenuwen,(ze waren ook aardig aan getast zij hij,) de pijn veroorzaakten 80% gaf hij mij en dat klopt wel,
      Maar het gevoel dat ik niet goed kan plassen is weer aanwezig,als er veel druk op komt dan doet het ontzettend zeer, met eten precies hetzelfde,
      Ik hoop dat jij ook van je buikpijn afkomt ,ik zal ik voor jou duimen hoor het mag nu wel eens over zijn bij jou,
      Groetjes.

     • Vervelend zeg dat jij nog zoveel last hebt. Ben benieuwd wat arts zegt zou hij je bellen na 4 weken? Ik heb na operatie altijd controle afspraak. Zijn jouw hechtingen eruit gehaald? Had je geen onderhuidse hectingen? Ik wel namelijk die lossen uitzichzelf op. Acnes heeft ook invloed op mijn eetlust last met plassen dat is ook lastig. Hopelijk krijg je volgende week meer duidelijkheid als de arts belt. Veel mensen denken dat na 2 weken grotendeels opgeknapt bent van de operatie. Maar mijn ervaring na vijf operaties is dat de eerste 2 weken de wondpijn het ergste is maar na 2 weken ben je nog niet voledig hersteld.

      Ik hoop heel erg dat ik nu eindelijk pijnvrij ben dat zou fijn zijn na 4 jaar eerst morgen maar weer even afwachten. Ik duim ook voor jouw dat je snel pijnvrij bent

 25. Henny hoe is het ben je al pijnvrij? Wat zei de arts die zou toch bellen vorige week, Hoop voor je dat je pijnvrij bent

  • Heyy Lotte,
   Toen Mollers belde was ik net 4 weken verder,hij gaf ook aan dat het nog wel 3 weken kon duren,de 2 zenuwen die hij heeft doorgesneden dat is volgens mij weg,
   Maar ik heb nog steeds een plek onder in mijn buik dat nog aardig zeer doet,
   Het steken en het heet aanvoelen hoorde er bij gelukkig en dat is nog steeds zo en het is nog steeds dik,
   Ik moet toch nog weer naar hem toe 9 Maart want die plek onderin moet toch wat aan gedaan worden,hij dacht misschien met een injectie op te lossen en ik hoop dat dat alles is,
   Maar hoe gaat het met jou nu,?

   • Henny wat vervelend dat nog steeds last hebt en een nieuw pijn punt heBT. Hoop voor je dat met een injecties is op te lossen dat zou wel fijn zijn hè. En 4 na de ok is inderdaad nog kort.

    Ik heb helaas ook nog steeds last heb idee dat nog gedeeltelijk van de wond af komt maar dat ook weer een nieuw aces plek is. Ik ben wel steeds meer aan doen me conditie is ook al beter dan paar weken terug. Ben deze week paar keer op bezoek geweest op werk heerlijk even afleiding. Volgende week ga ik paar uurtjes boventalig. 27 februari moet ok weer terug naar het mmc vind best spannend want zou het nu dan eindelijk over zijn…

    • Hoi hoi,
     Dus jou conditie is al weer wat terug,komt bij mij ook langzamerhand gelukkig,
     Ik had nooit kunnen denken dat het zo,n impact in mijn leven zou hebben,ik heb het echt zwaar onderschat,
     Dus jij gaat ook al lekker weer op pad,ik ook hoor groot gelijk,
     Ik ben heel benieuwd 27 Febr.ik hoor het wel van je toch?
     Fijn weekend en we spreken elkaar wel weer,
     Gr Henny.

     • Ik wist wat ik kon verwachten dat scheelt. Jouw is flink tegen gevallen? Zo’n operatie heeft flink impact op je leven. Fijn dat jouw conditie ook al weer terug aan komen is en je ook alweer wat meer kan.

      Ik ben zelf ook heel benieuwd wat arts gaat zeggen. Tuurlijk hoor je het.

      Jij ook fijn weekend

      groetjes lotte

 26. Inez
  Mijn dochter heeft al 6 jaar de ziekte en ze zijn er pas in okt 2014 achter gekomen dat ze het heeft ze was doorgestuurd naar dokkum dokter moller hij os erg goed ze is nog niet van de pijn af maar wat ik wil zeggen in eidhoven is een wachttijd van 6 maanden en bij dokter moller die nu in het ziekenhuis in drachten de behadeling doet niet ik wens je veel sterkte het is een rot ziekte

  • Hoi sylvia

   Ik wacht op bericht van drachten bij dr mollers. Heb een second opinion aangevraagd. Het umcg ben ik klaar mee. Aan de telefoon werd ik afgekapt dat ze niet testen op ACNES en vervolgens kom ik bij de arts en zeggen ze dat ik er al op getest ben en het niet heb. Hoe geloofwaardig ben je dan als ziekenhuis?! Dus nu mn hoop gevestig op dr. Mollers. Ga vandaag bellen want is nu al 4 weken geleden dat de aanvraag verstuurd is.

   Gr Inez

  • Hallo Sylvia,
   Ik ben ook geopereerd door Drs Mollers,ook omdat ik nergens verder terecht kon,dat was op 6 Jan. Maar jammer genoeg heb ik nog een pijnpunt onderin mijn buik waar ik nog mee heen moet,
   En jou dochter hoe zijn jullie aan hem gekomen,iedereen heeft een ander verhaal en is wel leuk om te horen,
   Jou dochter heeft er 6 jaar mee rondgelopen,wat erg,hoe oud is jou dochter en waar heeft ze de pijn zitten?
   Graag zou ik van je horen,
   Groetjes Henny.

   • Hoi hoi

    Wat vervelend inez dat umcg niet op acnes wilde testen is eigenlijk zo makkelijk te testen door een arts. Hopelijk hoor je snel bericht van drachten en kan er wat gedaan worden aan je pijn veel sterkte!

    Silvia wat vervelend dat je dochter er al zolang mee loopt is zo’n vervelende pijn echt geen pretje.Fijn dat je nu in drachten zit hopelijk is dochter snel van de pijn af. Ik ben zelf in behandeling bij het mmc ik woon er vlakbij en toen ik 4 jaar geleden acnes kreeg waren er nog niet veel ziekenhuizen die acnes behandelden. De wachttijd is er inderdaad lang. Ik bdn onder behandeling bij roumen ook super fijne arts.

    Henny wanneer moet je weer naar ziekenhuis voor je plek die niet weg is? Hopelijk ben je er snel vanaf heb je er heel veel pijn van?

    Ikzelf ben Dinsdag op controle geweest na mijn vijfde operatie. Na elke operatie helpt de operatie wel en is de pij op het gebied waar ik geopeerd ben weg steeds verschuift het weer. Helaas was dinsdag de conclusie dat ook deze operatie geholpen heeft alleen is het plekje weer verschoven….. Nu zit het heel hoog net onder de ribbenboog. Volgende week moet ik naar de pijnpoli voor een intake dan ga ik uiteindelijk een injectie in me rug krijgen. Hopen dat dat gaat helpen. Want na 4 jaar 5 operaties en tal injecties en behandelingen ben ik er wel klaar mee

    • Hoi Lotte,
     Op zich goede berichten toch?
     Wat jij zegt over dat verplaatsen dat gevoel heb ik nu ook,
     Ik heb hier veel meer pijn van als van die vorige operatie,die zenuwen die hij heeft doorgesneden leek op zich goed en ook dokter Mollers heeft niet dieper gekeken omdat hij dacht dat het nu klaar was,dus niet !!!
     9 Mrt moet ik weer naar hem toe,
     Het is nog steeds hard en dik en gloeierig en ik ben nu bijna 8 weken verder,ik vind dat een beetje vreemd,
     Dus jij gaat naar de pijnpoli ,ik hoop dat het helpt Lotte ik kan me voorstellen dat je er nu helemaal klaar mee bent,
     Bedankt voor je berichtje en tot horens,
     Liefs Henny.

     • Dat duurt wel lang Henny dat het nu nog steeds hard en gloerig is. Ben benieuwd wat de arts 5 maart zegt. Hopelijke heeft hij een oplossing voor de pijn die nog hebt. Eigenlijk niet echt goed nieuws dat verplaatst is:( Dat betekent dat de operatie eigenlijk wel helpt het acnes punt waar ik voor geopeerd is weg. Alleen krijg ik er een nieuw acnes plekje voor in de plaats steeds iets hoger. De arts vond het ook vreemd. En omdat ik al 5 operaties gehad heb pijnpoli.

     • Dat leek mij ook veel te lang,
      Dat is ook apart wat jij dan hebt,ook best vreemd zeker vooral als ze het niet weten,
      We wachten eerst 9 Mrt af en dan ben ik benieuwd wat er gebeuren gaat,
      Ik hoop dat ze jou nu ook eindelijk eens kunnen helpen,jeetje meis 5 operaties is niet niks,ik kan me nu wel voorstellen dat je er tegenop ziet,
      Voor nu alvast een fijn weekend gewenst en tot horens,
      Gr Henny.

     • Op de pijnkliniek ben ik goed behandeld. Ze hebben daar een stappenplan (althans in de Jan van Goyen in Amsterdam). Eerst met warmte (via stroom opgewekt) en als dat niet goed werkt, schakelen ze de tussenribszenuwen uit.
      Sterkte.
      gr Gijs

     • Hoi gijs

      Bedankt voor je reactie. Fijn dat je er zo goed behandeld bent. Die behandeling die jij zegt heb ik in 2012 gehad. Donderdag weet ik meer over wat ze gaan doen

     • Hoi Lotte
      ik moet 2 April weer geopereerd worden,hij gaat nu dieper zoeken want er zit iets wat er niet hoort of dat nog van de liesbreuk operatie is weet ik niet we zien het wel
      hoe gaat het met jou nog steeds redelijk?
      Gr Henny.

     • pff Henny das balen weer een operatie weer dat lange herstel. Zie je er tegen op?Hopelijk haalt de operatie de oorzaak van deze pijn weg. wel fijn dat je al zo snel kan. Hoe laat je word geholpen? Ik ga voor je duimen dat je snel pijnvrij bent. heel veel succes en sterkte voor de operatie en erna!

      Ik heb twee en halve week geleden prf gehad daar heb ik veel extra pijn door gehad in me rug. Dat is nu wat minder maar nog niet minder. Kan 8 weken duren voor er reseltaad is eerst word het erger. Dus nog ff geduld heb 22 mei pas belafspraak

     • Hoi Lotte,
      Morgenmiddag om 12.15 uur word ik geholpen dus ik ben heel benieuwd
      gr Henny.

   • Ik ben donderdag naar het ziekenhuis geweest. Krijg as vrijdag een prf zenuwwortel behandeling.

    • Henny Rinsma. says:

     Hoi Lotte,
     Bah dat is niet fijn zo,n behandeling,hoe is het gegaan verder?
     Hoe gaat het verder met je nu?
     Ik ben vrijdagmorgen weer geweest bij onze grote vriend,hij heeft me een injectie gegeven,maar ik voel nu al dat het niet werkt,
     Het vervelende is dat hij denkt dat er wat anders aan de hand is,
     Dat heeft met mijn liesbreuk operatie te maken,ik voel zelf dat daar iets niet goed zit,ik neem de volgende keer het verslag mee dat hij het eens door kan kijken,
     Hij belt me over 14 dagen,is het niet verbeterd dan wil hij het toch eens open maken,dus weer spannend pfff ik word er een beetje gestoord van,
     We gaan in Mei op vakantie dan wil ik wel een beetje kunnen functioneren,
     Gr Henny.

     • Hoi Henny,

      Das spannend zeg! Ik hoop voor jouw dat hij het niet meer hoeft open te maken dat zou niet fijn zijn. Maar jah nog steeds pijn hebben is ook niet de bedoeling hè. Maar hij denkt dus niet dat het nog acnes is. Lekker dat je op vakantie hopelijk kan je dan pijnvrij genieten van een welverdiende vakantie:)

      Die behandeling is inderdaad geen pretje heb hem een paar jaar terug ook gehad zie ik er best tegen op. Maar als het werkt:). Verder gaat redelijk vanaf aankomende week weer volledig aan het werk. Dat is heerlijk weer lekker aan het werk.

 27. Heb met veel interesse jullie verhalen gelezen, zelf heb ik over een week een afspraak in Drachten . Al 6 jaar ben ik behept met acnes alleen niemand wist het! Van regelmatig pijnaanvallen van een paar dagen is de pijn nu inmiddels constant aanwezig!! Neem 40 Mg amytriptyline maar zelfs dan is het bijna niet te doen. Zelfs de stof van mijn kleding kan ik bijna niet verdragen. Waar ik nieuwsgierig naar ben of jullie ook een harde dikke opgezwollen buik krijgen???? Waar ik ook een beetje onzeker over ben of Drachten de beste keus is??? Het expertise cetrum zit tenslotte in Eindhoven? Graag jullie advies/ervaring over deze. Groet

  • Hoi Chantal

   Wat vervelend dat je 6 jaar lang met de pijn hebt rond gelopen zonder dat je wist dat het acnes was. Zo te lezen heb je behoorlijk veel pijn jammer dat de amitripelyne niet voldoende helpt. Neem je die overdag? Ik slik 3 x 25 mg voor de nacht dan slaap ik beter. Heb je wel eens warme kruik of pittenzak geprobeerd dat vind ikzelf fijn. Een opgezwollen buik herken ik wel en kan ook wel beetje bij acnes horen. Ik gebruik ook 3 keer per dag een tens dat haalt de scherpe randjes van de pijn af.

   Ik denk dat drachten een prima keuze in heb daar wel meer goede berichten over gelezen. En inderdaad in Eindhoven zitten artsen die acnes ondekt hebben maar die hebben hun kennis gedeeld met andere artsen en inmiddels zijn er meerdere artsen die acnes goed en succesvol behandelen. Voordeel van drachten is dat de wachtijd volgens mij korter is bij mmc Eindhoven is die redelijk lang. Ikzelf zit wel in Eindhoven maar dat komt omdat dat ziekenhuis bij mij in de buurt is en ik via de ehbo bij dr Roumen terecht ben gekomen. En 4 jaar geleden waren er nog veel minder ziekenhuizen en artsen die acnes behandelende nu is de bekentheid gelukkig wat meer. Dus ik denk dat je over drachten niet onzeker hoeft te zijn daar kunnen ze je vast ook prima behandelen.

   Het mmc heeft ook een website over acnes http://www.buikpijn.nl of http://www.acnes.nl daar zit ook een forum aan verbonden daar zitten ook veel lotgenoten op. Op de website kan je heel veel info vinden over acnes. Heel veel succes volgende week bij welke arts heb je een afspraak?

   • Hoi Henny

    Hoe is de operatie gegaan? Hopelijk ben je alweer een beetje herstelende? Veel beterschap

    • Henny Rinsma. says:

     Hey Lotte,
     Operatie is goed gegaan verder,alleen het litteken is behoorlijk breder geworden,ik heb er een aardige smiley bij gekregen,dit bloede ook veel meer,en veel pijnlijker ook maar dat wist ik ,dat had hij ook wel verteld,
     Ik mocht gelukkig dezelfde dag weer naar huis ondanks dat ik om half 4 pas ben geholpen daar was ik wel blij mee, ik hoop dat het nu goed is,hij heeft er iets uit gehaald wat het precies was wist hij ook niet,maar dat voelde ik ook heel duidelijk,het voelde hard, ik ben inmiddels 7 kilo lichter ( dat mocht ook wel ) ik hoop dat ik hersteld ben als wij naar Canada gaan,
     Hoe gaat het met jou meis?
     Weer wat beter nu?
     We houden contact vind ik wel leuk,
     Groetjes Henny.

     • Henny fijn dat de operatie goed gegaan is en dat je dezelfde dag weer naar huis mocht. Niks fijner dan lekker thuis zijn! Dat je litteken groter en breder is niet maar als het dan geholpen heeft. Hopelijk heb je snel minder pijn nog belangrijker ben je snel voorgoed van de pijn af. Ben je afgevallen door de pijn. Ingeval heel veel beterschap meot je nog op controle of heb je een belafspraak?

      Ik heb een hele tijd veel extra pijn gehad vooral het punt waar de prf gedaan is deed veel pijn. Nu voel ik nog wel maar minder aan de acnespijn is niks veranderd helaas is alleen maar erger. Maar moet nog even geduld hebben kan wel week of 8 duren voordat je reseltaad merkt bij mij is nog geen 4 weken geleden. Dus nog even afwachten.

     • Henny Rinsma. says:

      Ik ben afgevallen door de pijn,ik vond de tweede keer de pijn veel erger dan de eerste keer,
      Ja meis we moeten geduld hebben,maar wat vervelend dat de acnes niet weg is en steeds erger word,pffff ik heb het met je te doen hoor,
      Ik heb nog een bel afspraak 29 April,
      De laatste keer heb ik niet gewacht en gelijk aan de bel getrokken,maar Drs Mollers zegt ook binnen 3 maanden opereer ik niet en daar heeft hij gelijk in,
      Beterschap en we houden elkaar op de hoogte,
      Gr Henny.

     • Vervelend is dat als je zoveel pijn hebt en daardoor afvalt, ik ben tussen de eerste en tweede ok ook veel afgevallen bijna 20 kg. Binnen 3 maanden weer een ok is ook erg snel ik merkte en merk nog steeds aan me lichaam dat de vierde en vijfde ok snel achter elkaar waren. Maar hopelijk kan je tijdens belafspraak zeggen ik ben pijnvrij dat zou mooi zijn hè. Geduld jah dat moeten we hebben. Waar kan ik dat kopen een portie geduld hihi

  • Henny Rinsma. says:

   Hallo Chantal,
   Een jaar geleden ben ik aan een liesbreuk geholpen en klaar is het zou je zeggen,
   Ik bleef pijn in mijn buik houden en ben naar de pijnpoli in Emmen geweest,inmiddels had ik al 6 injecties gehad en niets hielp,bij toeval in een plaatselijke krant zag ik het bericht over Drs Mollers staan,ik dacht dit past bij mij alles klopt precies,
   Dus contact opgenomen met hun in Drachten,daar heeft hij mij de eerste injectie gegeven ,dat doen ze toch eerst,
   Hielp niets,wat ik eigenlijk al wist,maar goed je weet het nooit,
   Een afspraak gemaakt en kon over 2 weken al terecht,dit was begin het jaar in Januari,
   Geopereerd, maar na 3 maanden had ik het gevoel dat er iets niet goed zat,dus weer naar hem toe,en toen ben ik op 2 April opnieuw geopereerd,dus ik hoop dat het nu goed is,maar je hebt er een prima arts en het personeel is super,
   Het herstellen duurt wat langer,het heeft bij mij 6 weken geduurd,
   Ik had ook een opgeblazen buik,ik draag en droeg ook wijde kleding om het maar niet aan te raken,en misselijkheid bijna niet kunnen eten,want dat drukte weer op die zenuw,
   Ik ben heel benieuwd wanneer jij terecht kunt ,en misschien helpen die injecties jou wel,
   Ik hoor graag van je,
   Groetjes Henny.

 28. Pijnlijk??

  Ik had een miltcyste van 20cm wat ze in december ineens ontdekten,is operatief weggehaald,maar pijn bleef, en in maart was nie meer te houden, weer terug zhuis, alweer eennnieuwe miltcyste van bijna 10cm :/ besloten om de milt eruit te halen.
  veel pijn na die tijd en nu 3weken later gebruik ik nog steeds veel morfine,vanfaag contact gehad met de chirurg, nadat ik gister geprobeerd heb iets te minderen met morfine,zakte door de grond van de pijn. En het is dezelfde pijn en druk als voor de operatie. Nu moet ik het nog een week aankijkrn en anders gaat hij kijken of hij een injectie kan zetten,hij denkt dus ook acnes (wil wel eerst ctscan of mri,wil zeker weten daniks anders is, voordat hij er een injectie inspuit) ik heb het achter mijn onderste ribben. Maar wat ik me dus afvroeg,is zo’n injectie pijnlijk….want denk da hij achter mijn ribben moe komen :/

  • Hoi Erica

   Wat vervelend dat je zo’n pijn hebt. Snap dat je zeker wil uit sluiten dat het niks anders is. Doormiddel van simpele testjes kunnen ze cas stellen dat het acnes is Een injectie verschilde bij mij per keer hoeveel pijn het deed. De ene pijnlijker dan dr andere. Maar je voelt het wel als em zetten. Maar als je er dan profeit van hebt dan is het zeker waard. welk ziekenhuis en arts ben je onder behandeling?

   • Ik heb blijkbaar acnes. Ben blij dat ik weet wat het is. Het is meer proberen omsat het bij mij bij de ribben zitten,waardoor het andera voelt. Gister injectie gehad. Viel mee (het drukken van tevoren deed veel meer pijn) en was echt gek om even geen pijm te hebben. Hij heeft er ook een ontsrekingsremmer ingedaan met de hoop da hij eruit schiet. Spannend dus. Heb hele dag minder pijn gehad. Nu begint het wel weer meer pijn te doen. Maar hopelijk werken meer injecties. Mijn chirurg doet dat zelf in het mst.Heb nu nog veel morfine hopelijk ben ik daar ook snel van af

 29. Ik ben eind januari thuis van mijn werk gebleven naar helse pijnen in mijn buik.
  Had het al een paar weken maar werd met de dag erger. De week van carnaval ben ik naar de dokter gegaan en die had meteen het ziekenhuis gebeld. Daar werd gedacht aan een blindedarmontsteking.
  Aangekomen op de eerste hulp moest ik meteen een mri maken en daarop was niets te zien.
  Ik mocht niets meer eten en drinken voor er eventueel toch een operatie aan zou komen.
  Ik werd opgenomen voor 2 dagen en na verschillende onderzoeken kwam er niets uit.
  Vrijdags werd ik naar huis gestuurd en ik moest de week erop contact op nemen met de chirurg. De week daarop kon ik meteen komen en werd er een injectie voor de pijn gezet ik blijk dus ook Acnes te hebben. Na een week op controle en helaas injectie heeft niets gedaan dus een dubbele injectie geplaatst.
  De week daarop weer op controle zonder resultaat.
  Er werd een afspraak gemaakt voor een operatie.
  Ik ben 2 april geholpen aan acnes, en ze hebben 4 zenuwen doorgesneden.
  Ik heb dagen daarna geen pijn gehad het was een opluchting. Nu voel ik sinds 4 dagen flinke pijn vooral met bukken en zitten…hoop dat dit toch de wondpijn is. Voel net of ik met mijn buik tegen de punt van de tafel aan ben gekomen. Helse pijnen, ik heb morfine en dat gaat redelijk.
  Morgen moet ik op controle en ik ben benieuwd wat er gedaan en gezegd word.

  • Hoi Linda

   Wat vervelend dat je nu weet zo’n pijn hebt. Je operatie is nog niet zo heel lang geleden het kan best nog wondpijn geven dat kan wel 6 weken duren en wel 3 maanden tot je weer helemaal de oude bent. Ben benieuwd wat ze morgen zeggen. Welke ziekenhuis en arts ben je onder behandeling?

   succes met herstel en succes morgen

  • Henny Rinsma. says:

   Hallo Linda,
   Wat vervelend zeg,naar welk ziekenhuis moet jij?
   Ik ben zelf door Drs Moller geholpen in Drachten,een hele fijne arts ,kan niet anders zeggen,
   Ik ben voor de tweede keer geopereerd nu,de eerste keer heeft hij 2 zenuw banen doorgesneden en op zich was dat goed alleen de pijn was niet weg,nu ben ik 2 April weer geholpen en ik hoop dat het dit was,hij heeft nu dieper gesneden door een oude litteken heen,wel heel veel pijn gehad ,ik had het er allemaal voor over als het maar hielp,ik ben 3 weken verder en de wond is nog pijnlijk,dat heeft toch een week of 6 nodig om te genezen,ik ben benieuwd ,
   Ik wens jou heel veel beterschap en ik hoop dat je eindelijk van je pijn bent verlost,
   Groetjes Henny.

   • Hoi Henny

    Hoe is het met je? Aantal weken naar de operatie? Hoop voor je dat je van de acnes pijn af bent en dat de wondpijn ook al een heel eind over is. Succes met je herstel.

   • Hey Henny Hoe is het met je? Zo een aantal weken na de operatie? Hoop voor je dat acnes nu weg is en dat je al een heel eind genezen bent van de operatie. Beterschap!

    • Henny Rinsma. says:

     Hey Lotte,
     Ja gaat zeker iets beter,dit was ook een aardige pittige ingreep,ik moet eerst helemaal herstellen en dan hoop ik dat het goed is,maar het voelt wel goed moet zeggen nu,
     En hoe gaat het met jou meis?

     • Fijn dat het wat beter gaat. Maar rustig aan herstellen want zal inderdaad wel weer pittig zijn geweest Hopelijk nu wel van acnes af bent. Fijn dat al beter voelt Bij mij is nog hetzelfde helaas nog geen verbetering.

      nog veel beterschap

     • Hoi Henny

      Hoe is het nu met je? Kan je zeggen of de acnes pijn weg is? Herstel beetje mee gevallen?

      Ik ben vrijdag weer naar ziekenhuis geweest de prf heeft niet geholpen dat wist ik eigenlijk al wel. Nu kon arts eigenlijk niks meer voor doen. Dit was natuurlijk te verwachten dat dit een keer gezegt ging worden toch kwam behoorlijk binnen. Ben er nog door van de wap. Nu stelde hij nog een allerlaatste behandeling voor dat is smeren met zalf hebt 2 soorten meegekregen eerst de ene aantal dagen daarna de andere. Als dat helpt kom ik nog in aanmerking voor pleister behandeling. En me tens is opnieuw afgesteld moet nu naast 3 keer half uur op 6 ook stand 1 gaan gebruiken . Maar hopen dat het helpt. Zo niet word ik weer terug verwezen naar de chirurg op pijnpoli vertelde de arts al dat dan toch mogelijk nog een operatie gedaan kan worden.

      Voor nu maar even duimen.

 30. Bij mij werken de spuiten niet goed genoeg, elke keer een week bijna pijnvrij, maar eerst paar dagen meer pijn en daarna komt de pijn enprm heftig terug, zodat ik op de eerste hulp weer een spuit krijg. Na al 5maanden met mijn rond te loepem en tqee buikoperatie. Was het een domper om nu dus ook acnes te hebben. Volgende week de laatste spuit en dan worden ze kapotgesneden met operatie. Hopelijk kan ik dan eindelijk aan mijn herstel werken. En zonder enorm veel morfinepleisters en pillen te leven, ben daar wel klaar mee

  • Wat vervelend Erica dat de injecties niet voldoende helpen! Hopelijk gaat een operatie je helpen en ben je dan van de pij verlost. Welk ziekenhuis en arts ben je onder behandeling? Staat er al een operatie gepland?

   Succes en sterkte

   • Ik had dus een enorme miltcyste, cyste verwijderd, alleen is er weer een nieuwe ontstaan die binne 3maand alweer 9 cm was (de eerste was 20cm) dus besloten milt te verwijderen. Wat dus twee grote buikoperaties in 3 maand tijd was. Mijnbuikchirurg dr Steenvoorde in Ensvhede MST heeft de operaties gedaan en geeft ook de spuiten en gaat ook de zenuwen doorsnijden. Over 4weken staat de operatie gepland, ik ga woensdag bellrn met de vraag welke datum precies.

    • Pff Erica dat is ook pittig 2 van die grote operatie in zo’n korte tijd. Is de acnes gekomen na de operaties of had je die ervoor al? Nog 4 weekjes wachten en dan hopelijk van de pijn verlost en ben je na het herstel van deze operatie weer helemaal de oude.

     oké die arts ken ik niet ben zelf onder behandeling bij dr Roumen en Dr Lim van het MMC.

     • Dit is gekomen na mijn twerde operstie in maart, eas superbang dat er weer een cyste was teruggekome. Ook omdat er constant een gevoel vab druk en pijn is..maar blijkbaar blijkt dat de acnes te zijn. Het zit bij mijn onderste rib. Rotplek ook blijkbaar. Maar idd hopelijk er snel klaar mee. Chirurg had al aatdig wat verstand van acnes da is wel fijn. Wat krijg jij nou voor behandeling?

     • Snap ik dat je dan bang bent na 2 operaties zit je niet op nog ciste te wachten maar vast ook niet op acnes. Fijn dat je arts er aardig wat verstand van had want lang niet alle artsen kennen acnes op http://www.acnes.nl staat ook heel veel informaties.

      Ik heb ben aan 8 acnes plekken geopeerd 5 operaties verschillende behandelingen en injecties en week of 9 geleden heb ik een prf behandelingen gehad die heeft ook niet geholpen. Ik heb nu als laatste behandeling verdovende zalf mee gekregen dit moet ik gaan proberen samen met mijn tens als dit niet helpt dan moet ik weer terug naar de chirurg is al aangegeven dat er dan niks meer gedaan kan worden alleen misschien nog een operatie. De operaties helpen wel alleen het plekje schuift steeds op.

     • Dat is ook naar. Kan het dan wel acnes zijn, omda een zenuw zich niet elke keer kan verplaatsen toch en het doorgesneden is. Is het niet een soort andere zenuwziekte wat je hebt dan? En via ruggenmerg dan. Hopelijk werkt het andere wel, maar als operaties al niet helpen…en tens is afleiding van pijn toh. Mijn man heeft posttraumatische dystrofie (ook zenuwpijn) die krijgt waarschij lijk een soort infuus met ketamine en nog wat anders, tens heeft hij geporbeerd, maar rrageerde nog erger erop en heeft ook enorm veel morfine helpt ook nie genoeg, dus hopelijk snel een week opname met dat infuus.
      Hopelijk gaat bij jou ook snel wat werken, wamt het is zo’n enorm rot om te hebben deze pijn, het beinvloedt echt je leven he
      enige voordeel hier is. Da ik sinds december (cyste dukte maag dicht en later door acnes denk ik) 18kilo kwijt ben

     • Hoe gaat het inmideels bij jou. Hier nog slecht. Net een nieuwe reactie geplaatst omder het artikel.
      jij hebt ook al.via ruggenprikken enzo gehad he en warmtebestraling.
      tis gewooN zo k*t da morfine etc niet goed werken bij de zenuwpijn. Ik heb wel pleisrers, anders is de pijn helemeaal niet te doen, maar helaas werlt het niet henoeg. Werkt de verdovende creme iets? Ik hoop het voor je.
      Maar sNeden ze met de operaties, de zenuwen gewoon door, of ging dat ook via een echo en dagbehandeling? Aangezien hij zei da er twee opties waren en hij vond de operatie die eerst gepland stond bij mij, geen goed plan

     • Hoi Erica,

      Helaas werken niet veel medicijnen tegen acnes ik slik zelf 3 keer per dag(voor de nacht) Amytripeline. Dat helpt redelijk en ik gebruik nog 6 keer dag min tens. Helaas ondanks alle hulpmiddelen is de pijn nog niet te doen heb er in dagelijkse leven steeds meer last van. Moet er elle dag rekening mee houden na 4 jaar ben ik dat wel beu:) Vrijdag heeft ze arts gebeld ondanks dat beide zalfen niet hielpen. Kom ik toch in aanmerking voor de pleister behandeling. Daarvoor krijg ik nog een oproep wanneer deze is. Ga bijna op vakantie dus zal daarna wel zijn.

      Ik heb idd warmte behandeling en ook injectie via de rug en echo via de buik gehad. Helaas bij niks reseltaad. Bij operatie snijden ze idd zenuwen door bij mij hebben ze dit al 5 keer gedaan. Met reseltaad dat steeds wel hielp maar plekje steeds verschuift na de operaties.

      2 weken geleden had arts al gezegd dat arts na de zalf geen optie meer voor me had dat kwam toch wel ff binnen. Want nooit meer van pijn afkomen pff meot niet aan denken maar aan nog een operatie ook niet;) Voor is het afwachten wanneer de afspraak is.

 31. Na weer een paar dagen in het ziekembuis gelegen te hebben met extreme pijn, kwam er eindelijk een goede anesthesist van het pijnteam, die meteen wist wat ik had. Ze hadden het eel over acnes gehad en ze wilde bij de onderste rib de zenuwen doorsnijden,maar deze dokter zeial snel, dat dat weinig nut had, omdat het zomaar doorsbijden niet meteen alle klachten weghaalt en vooral omdat veel meer ribben pijn doen. Aan de voorkant heb ik een constante pijn bij mijn 4onderste ribben, maar aan de achterkant doet het ook behoorlijk pijn als je op deze 4drukt. Hij vond het wel vreemd hoe dit ontstaan is, omdat je meestal een trauma of een longoperatie, waarbij de ribben uit elkaar worden gehaald, hebt moeten ondergaan. Im heb in december en maart wel twee buikoperaties gehad; miltcyste verwijderd en uiteindelijk milt verwijderd ivm mijn milt die grote cystes aanmaakte in korte tijd. Maar hierbij hebben ze niet enorm aan mijn ribben gezeten.
  Hij liet meteen een plaatje zien van waar de tussenribzenuw lag en dat ik daar last van haf. Intercostaal neuralgie (wat blijkbaar hetzelfde is als acnes bij de tussenribzenuw) hij kon twee dingen doen, een epiduraal (ruggenprik) of warmtebestrijding in de zenuwen met behulp van echo. Maar hij wilde eerst meteen de ruggenprik proberen, dus ik mocht meteen erheen. Spannend vond ik het. Het deed even pijn maar was goed te doen. De verdoving werkte even dat was fijn en over 2 weken moet ik resultaat zien va de ontstekingsremmers die hij erin heeft gespoten. (Ik heb al twee keer eerder een spuit gehad bij de onderste rib, waarbij ik een week pijnvrij was uiteindelijk) maar hopelijk werkt die via de ruggenprik beter. Op hoop van zegen.
  ik Ben onderhand zo moe van de pijn en met twee kids van 1 en 3 en een zieke man, is dat toch behoorlijk vermoeiend.
  Ik hoop dat ik snel van de pijn af ben en anders op naar de volgende behandeling. Wat een rotziekte is dit zeg….

 32. Wat vervelend dat je er zoveel last van hebt! ! Het is inderdaad een roziekte. Hopelijk heeft de behandeling via je je rug gelopen en ben je snel van de pijn af! Wel fijn dat die andere injecties wel wat deden tegen de pijn jammer dat maar voor een week was. Vervelend dat het zo dicht bij je ribben zit. Jah hoe het ontstaat is soms vreemd bij mij was het er spontaan ineens. Slik je wel medicatie tegen de pijn? Jah snap ik dat zwaar is met een zieke man en twee kleine kids. Ik hoop voor je dat je snel pijnvrij bent en weer van je gezin kan genieten. Hopelijk gaan de onstekings remmers snel werken. Moet je nog op na controle?

  • Ja ik heb het nu denk ik sinde de eerste operatie in december,omdat ze zeiden dat toen met die miltcuste het zo gek was dat ik al zoveel pijn weer had.
   Bij mij wordt de pijn ook maar erger en erger, ik slik nu behoorlijk wat morfine (37ug fentanylpleister, wat ongeveer syaat tot 125mg morfine per dag en dannneem ik nog 30extra met morfinepilletjes. Veeeel te veel dus. Maar weet het anders ook nie. Ik zal over anferhalve weel vragen of anesthesost eens ander soort medicatie kan aanvragen, want zelfs tillen van mijn jongste van 1 en de dagelijkse routine worden me teveel. En ik las idd dat nie allee bij iedereen helpt, nou ik zal ook doorde grond zakken als niks zou helpen. Nu na een halfjaar, wordt het me langzaam al teveel. De nachten ook (maar ze zegge da je bij acnes snachts mindr pijn hebt, dus ga je ook twijfele of dit dan wle klopt)
   heb je zelf al nie eens een second opinion gevraagd ofzo,want als je hele zenuw kapot wor gemaakt,hoe zoi zoiets dan kunne verschuiven.
   ik denk da tens ook maar tijdelojk ietsje helpt (mijn man heeft ook zenuwpijn posttruamtische dystrofie en heeft tens een dag geprobeerd, maar door zijn artrose kon hij het nie aan en had hij week last van enorme pijn) maar dan zou een icepack, wat koids erop net zo verdoven,tis ook allemaal maae voor 10% verlichthing ofzo van de pijn he. Maar ht gaat steeds meer je lichaam beinvloeden.
   heb je trouwens fb ofzo,mij lijkt het wel fijnom er soms met iemand diet het ongeveer begrijpt over te praten.
   Mijne is erica de ron (maar weet nie of je me kan vinden.

   • Henny Rinsma. says:

    Jeetje jij hebt ook geen geluk,wat is het toch een vervelende ziekte,
    Ik ben nu 2 keer geopereerd aan acnes en ik dacht dat ik het kwijt was,maar het vervelende gevoel begint weer en het is nog steeds dik en het steekt,ik heb het overgehouden van een liesbreuk,hoe gaat het inmiddels met je?

  • Nee dat had ik nog niet gelezen. Bedankt voor de link !

   • Hoe is het met julle? Henny inmiddels al piinvrij? Ik heb een aantal weken geleden weer behandeling gehad helaas geen effect moet ik binnenkort weer terug naar het ziekenhuis.

    • Hoi allemaal

     Eventjes geleden maar ben inmiddels voor een second opinion bij dokter Möllers geweest. Ik blijk wel degelijk acnes te hebben. Terwijl het umcg zegt dat ik.uitbehandeld ben. Inmiddels 2 spuiten gehad.. de 1e werkte 2 dagen en de ander helemaal niet. Nu naar pijnpoli voor echo en nog weer spuiten. Mocht dat niet helpen, dan wordt het opereren..

     Gr Inez

 33. Ik lees dat er sommige net als mijn dochter na de operatie nog lang misselijk zijn geweest. Hoe lang duurde dit bij jullie?

  • Hoi Linda dat klop scheelt natuurlijk per persoon ik ben ook altijd nog erg lang misselijk van de operatie/ narcose duurde bij mij vaak een week of 2 voordar ik weer beetje gewoon kon eten. Ik kreeg ook wat voor de misselijkheid dat scheelde wel.

   Jouw dochter ook pas geopereerd? Jammer dat ze ook last heeft van misselijkheid.

   • Ja, onze dochter (14) is 11 augustus geopereerd. Moet eerlijk zeggen dat de pijn haar na de operatie best zwaar viel. Komt ook omdat de arts zei dat per plek de operatie maar 10 minuten zou duren en niets verteld had over de tijd van herstel. Ze zou meteen na de operatie alles weer mogen. Sinds vandaag zijn de pleisters eraf, ze had dubbele Acnes. De wonden zien er mooi uit, 2 sneetjes van krap 3 cm. Misselijk is ze helaas nog steeds, medicijnen (pomperidon of zoiets) helpen eigenlijk niet. Hoe lang hebben jullie napijn gehad? Ze kan nu eigenlijk alleen nog maar kleine stukjes lopen maar het voelt gelukkig wel alsof de Acnespijn verdwenen is.

    • Hoi Linda,

     Vervelend dat je dochter nog zo veel napijn heeft. Maar het is nog niet zo lang geleden. Artsen zeggen idd vaak dat je snel opgeknapt bent maar ben nu meerdere keren geopeerd en elke keer valt tegen. Zes weken mag je niet tillen teminste ik niet. Voor de wonden genemen duurt het ongeveer 6 weken. Voor lichaam weer de oude is kan 3 maanden duren heeft een arts mijn verteld. Je hebt veel geduld nodig helaas. Ik kon in begin ook maar kleine stukjes lopen rondjes werDen langzaam groter. Misselijkheid verschild heel erg per persoon ik was toch vaak ook nog wel 2 weken misselijk vervelend dat de medicatie daar tegen niet helpt. Heeft ze nog pijnstillers? Heeft ze idee dat operatie geholpen heeft? Acnes pijn weg ?

 34. Hallo allemaal,

  Nu ik dit lees gaat er een hele wereld voor mij open. Ik loop al 8 jaar rond met dezelfde klachten. Rechtsonder in mijn buik. Bijna om de 3 maanden heb ik er 2 maanden last van en zit ik aan de tramadol. Wat trouwens niet helpt. In al die jaren ben ik al 53 keer naar SEH gestuurd voor een acute blindedarm ontsteking. Al 27 keer doorgestuurd naar de SEH voor obstipatie. Al 6 endoscopieen gehad. Inmiddels al 12 ct-scannen ondergaan en heb strippenkaart bij de radiologie. Loop nu sinds 6 weken weer rond met extreme pijn. Kan alleen maar liggen, max 5 minuten zitten en een half uurtje lopen. Ben nu door de huisarts doorverwezen naar de MDL arts. Waarschijnlijk voor het prikkelbare darmsyndroom. Maar als ik dit lees kan het niet anders zijn dan ACNES. Kunnen jullie mij helpen? Hoe moet ik dit verder aanpakken ?

  • Hoi Marloes wat een verhaal en wat een ellende heb je al mee moeten maken! Kijk eens op http://www.acnes.nl daar staat erg veel info op. Weet niet waar in de buurt woont ik zou de info van bijv acnes.nl mee nemen naar je huisarts en je vermoeden dat je dat evt hebt met hem delen. En je door laren sturen naar een ziekenhuit wat bekent is met acnes want helaas is het noglang niet bij alle artsen bekend. aan acnes.nl is ook een forum verbonden daar staan ook veel loten genoten verhalen op en veel info. Ikzelf ben onder behandeling bij het mmc dr roumen. Als mensen acnes hebben word erg vaak gedacht aan een blindedarm onsteking of prikkelbaar darm syndroom.

   Op het forum staat een lijstje met de ziekenhuizen waar acnes zover bekend behandeld word kan die je wel sturen.

   Succes

 35. jolanda van der lande says:

  Hallo ik zit nu bijna 5 jaar met pijn in mijn bovenbuik , het begon op een plek allerlei onderzoeken enz gehad , zenuwblokkadeprik, pijn pleisters tens enz niks heeft geholpen, nu krijg ik 10 november pijnbevriezing weet ook niet was het precies inhoud maar ik voel nu ook af en toe dat het op meer punten in mijn bovenbuik zit, het beheerst mijn hele leven soms is het zo ondragelijk dan kan ik wel janken en wordt alles mij te veel , is er toevallig iemand die ook pijnbevriezing gehad heeft en wat is de ervaring ervan, ik zou ook graag willen weten wat voor behandelingen er verder zijn

 36. Hallo,
  10 september operatie gehad. Een deel zenuw verwijderd en verklevingen. Ik hen eerst 2 injectie gehad zonder voldoende werking. Lang geduurd voor ik de juiste diagnose Acnes kreeg. Nu heeft de eerste operatie niet voldoende geholpen er komt tweede operatie aan. Gr esther

 37. Diana Duerinck says:

  Ik schrik na het lezen van al deze berichten. Ik heb sinds begin dit jaar buikpijn en na 1 gewone verdovings injectie, 2 x warmte behandeling, ben ik op 8 oktober geopereerd aan ACNES. Het is dus ruim 1 1/2 week geleden en ik voel langzaam de pijn terug komen. Ook mij is niks gezegd over herstel, wel of niet weer mogen gaan werken. Heb vandaag voor het eerst weer geprobeerd te werken, maar ik ben zo bang dat het terug aan het komen is. Ik lees hier dat er mensen al verschillende operaties hebben gehad en ook dat sommige er dus al meerdere jaren mee bezig zijn. De afgelopen 9 maanden waren een hel, dus ja ik schrik als ik dit lees hier. Krijg van iedereen te horen dat ik rustig aan moet doen, niet mag denken dat het terug is, maar het voelt wel zo. Zoek al heel lang naar een forum of iets soortgelijks, maar het enige forum wat ik gevonden heb, is gestopt i.v.m. een hoop narigheid naar de beheerder toe. Ga dus ook nog eens kijken op http://www.acnes.nl maar ik dacht dat het dat forum was. Ik wil heel graag in contact komen met lotgenoten, dus ik ben zo blij dat ik dit gevonden heb. Morgen heb ik een afspraak met mijn huisarts, omdat voor mijn gevoel een hechting te strak is. De huid is daar ook rood. Ik heb een litteken van ruim 7cm en daar was ik ook van geschrokken, was na info op internet voorbereid op 3cm ongeveer. Over 5 weken nacontrole en ga ik dus ook navragen waarom ik zo’n groot litteken heb. Warrig verhaal misschien, maar fijn om met mensen te kunnen praten die je echt snappen, want een hoop geloven gewoon niet dat je er zo’n pijn van kunt hebben. Eerder op de avond even een huilbui gehad, gewoon omdat ik bang ben. Bang dat ik dus nog lang niet van die stomme ACNES af ben………… ik ga deze pagina goed opslaan, want contact vind ik fijn.

  Diana.

  • Hoi Diana,

   9 Oktober dat is echt nog maar pas geleden. Snap dat je heel bang bent dat het terug ben maar de wondpijn kan echt wel even duren voor die weg is. Je mag 6 weken niet tillen. Weet niet wat voor werk je doet maar vind dat je alweer snel aan het werk bent. Neem de tijd om het te laten herstellen wond heeft tijd nodig om te herstellen. Dat is een vervelend gevoel lijkt me hechtingen te straks zitten heb je oplosbare hechtingen? De pijn die je nu voelt kan dus nog best wondpijn zijn. Ik hoop voor je dat acnes weg is want het is heel vervelend om het te hebben daar weet ik alles van. En er staan inderdaad verhalen op van mensen die er al lang mee rond lopen. Daar ben ik er met 5 operatie helaas ook eentje van. Maar er zijn ook mensen die er na 1 ok vanaf zijn houd de moed erin! Welke ziekenhuis ben je onder behandeling/arts ?

   Slik je medicatie tegen de pijn ? Acnes.nl staat inderdaad veel info dat is een website vanuit mmc daar zit ook een forum aan verbonden. Het is zeker fijn om contact te hebben met lotgenoten

   • Diana Duerinck says:

    Hallo Lotte,

    Er is mij niet veel verteld over wat ik wel en niet mag. En dat ik te snel wil gaan werken, heb ik inderdaad gisteren wel gemerkt. Heb in de ochtend een gesprek met mijn huisarts ivm de hechting en ga ik dit ook even met hem bespreken, maar denk dat ik voorlopig zolang dat gaat, de ochtenden probeer te werken. De hechtingen zijn oplosbaar en kun je ook bijna niet zien, want dat kan een chirurg wel heel netjes doen. Maar waarom ik een litteken van 7cm heb? Ik ben tandartsassistente, maar mijn baas werkt zelf nog maar parttime, dus de middagen. Er is nog steeds een vervangende assistente aanwezig, want ik ben zijn enige assistente.
    Ik ben geopereerd in het Jeroen Bosch ziekenhuis te Den Bosch. Daar werkt chirurg Dr. Romijn en hij is o.a. gespecialiseerd in ACNES. Heeft de opleiding hiervoor gevolgd in Veldhoven.
    Ik heb tot de operatie oxycodone 5mg en oxyconorm (snelwerkende) 5mg gebruikt en daarnaast nog voor de nacht 2 x amytriptiline. Nu slik ik alleen nog 1 x amytriptiline. Ik wil niet terug hoeven naar de oxcycodone, want daar wordt je duf van, naar de wc gaan wordt moeilijk, maar je slaapt er wel heel goed van.
    Het is gewoon zo frustrerend. Ik ben altijd een enorm bezig bijtje geweest. Werk voor de volle 200% om het zo maar te noemen. Ik danste altijd heel graag, wandelen met de hond, fietsen etc. Ineens niks meer kunnen, heeft emotioneel zo’n inpackt. Gelukkig ben ik niet de enige, maar ik ben gewoon bang, bang voor de toekomst. Ik heb tijidens de spuit behandelingen door redelijk kunnen werken, tot 6 weken geleden. toen ben ik ook echt thuis komen te zitten en kon ik alleen maar in mijn relaxstoel zitten. Gelukkig hobbies die ik vanuit die stoel kan doen zoals haken en kleuren en facebooken hahaha, maar ook ik was blij als ik inderdaad 100m gelopen had en thuis weer kon gaan zitten. De hond is gewend dat hij met mij geen lange wandelingen krijgt. Ik ga even horen straks wat de huisarts zegt en zeker nog halve dagen proberen te blijven werken. Baliewerk is te doen, nu nog wel tenminste………
    Ik laat straks weten wat de huisarts heeft gezegd.
    Bedankt voor je reactie.
    Groetjes
    Diana

    • Hoi Diana,

     Wat vervelend dat er zo weinig gezegd is over wat je wel en niet mocht na de operatie. Het is bij idereen anders maar bij mij duurde het zeker 6 weken voor ik weer boventalig aan het werk ging. Hopelijk word je van de huisarts wat wijzer vanmiddag. Helaas hebben inderdaad Medicijnen ook bijwerkingen ik slik zelf 3 x 25 mg amitripelyne voor de nacht en ik gebruik mijn tens bijna heel de dag door. Succes straks bij de huisarts

     • Diana Duerinck says:

      De huisarts heeft vanmorgen een klein stukje van de hechting verwijderd en de wond zag er verder goed uit zei hij. Hij wist helaas ook nog niet veel meer over ACNES als wij hier allemaal weten. Toch gek dat je zelf op onderzoek moet op het internet. Heb de chirurg nog gebeld, maar die was natuurlijk afwezig vandaag. Krijg ik morgen een telefoontje van. Voor mijn gevoel is het echt de pijn van ACNES die ik weer voel, ook al is het donderdag pas 2 weken geleden dat ik geopereerd ben. Voorlopig zolang het gaat blijf ik de ochtenden balie werk doen en ’s middags dan thuis eventjes onderuit. Mijn buik wordt voor mijn gevoel ook elke dag dikker en ik kan eigenlijk ook geen knellende kleding verdragen. Heeft één van jullie dat ook? Ik ga me zo op het andere forum registreren. Fijn om met mensen te kunnen praten die je helemaal snappen.

     • Fijn dat de huisarts wat hechtingen heeft verwijderd hopelijk scheelt dat. Helaas weet inderdaad niet elke huisarts wat van acnes af. Hopelijk ben je vandaag wat wijzer geworden van de arts. Dat je duik dik is kan ook nog door de operatie doe rustig aan hoor is pas 2 weken geleden! Knap dat je al kan werken dat kon ik na 2 weken echt nog niet.

 38. Onze dochter is op 11 augustus geholpen aan een dubbelzijdige acnes. Ik vind eerlijk gezegd dat de doktoren er te simpel mee omgaan. De ingreep was een fluitje van een cent maar daarna duurt het echt wel even voor je weer geheel aan de slag kunt. En er is niemand die je hierop wijst. Ten minste in ons geval niet en moet je er achter komen door dit soort sites te lezen.

  • Ik mag morgen weer op controle. Heb 6 weken geleden een spuit in de zenuw gekregen in mijn zij.. heeft een paar dagen geholpen, maar helaas het is al dubbel en dwars terug. Nu kan ik nog 1 spuit krijgen en dan geldt voor mij ook een operatie. Maar als ik dit zo lees moet ik daar geloof ik ook niet vrolijk van worden.
   Succes allemaal!

   • Hoi Inez

    Vervelend dat de pijn weer terug is gekomen. Snap dat je niet op een operatie zit te wachten. Maar jah als er verder geen opties meer zijn zou ik het zeker doen want heel aantal mensen is er na de eerste operatie van de pijn af! Succes in het ziekenhuis

  • Hoi Linda

   Soms word er inderdaad gedacht dat je snel weer opgeknapt bent. Bij idereen is het anders maar 6 weken mag je niet tillen en voordat je weer hersteld bent duurt wel even. Mijn arts heeft wel een gezegd dat het 3 maanden kan duren voordat je lichaam helemaal hersteld is. Hoe is het verder met je dochter heeft ze we gevoel dat ze van de acnes pijn af is ?

   • Hallo allemaal, Ja onze dochter is na de operatie wel helemaal van de pijn af. Op zich is het herstel goed te doen alleen moet je je er gewoon op instellen dat je even een oud omaatje bent en dat het gewoon een paar weken duurt voordat je alles weer kunt. De operatie duurt maar 10 minuten. Helaas had onze dochter dubbele acnes dus 20 minuten. Je kunt je dan niet voorstellen dat je daarna zo’n lang herstel nodig hebt omdat de operatie een fluitje van een cent is. Onze dochter had het meeste last uiteindelijk van de misselijkheid die toch wel 3 weken geduurd heeft. En nu voelt ze de plekken alleen nog bij hardlopen of als iemand zo leuk is om in haar zij te prikken (zo zijn jongelui). Wij vonden vreemd dat ze helemaal niet meer terug hoeft voor controle haar arts zei gewoon ik heb vertrouwen in mn werk. Er zitten oplosbare hechtingen in en een pleister erop haal die na 10 dagen er maar vanaf en klaar. Wel is gezegd dat het door het wondvocht kan lijken alsof het weer terugkomt maar dat dat ook een periode van herstel is waar je doorheen moet.

    • Diana Duerinck says:

     Fijn dat je dochter er helemaal vanaf is. Ik ben 2 weken geleden geopereerd en bij mij lijkt de pijn ook terug te komen. Nu lees ik via jou dat het ook wondvocht kan zijn. Ik heb in ieder geval een behoorlijk dikke buik en op de plek van het litteken echt een hele harde bult/streep. Net zo groot als het litteken. Volgens mijn dochter kan het litteken weefsel zijn. Ik heb het herstel ook erg onderschat, maar er was mij ook niks gezegd. Ben te vroeg gaan werken, maar na de eerste dag wist ik al dat ik teveel wilde. Omdat ik heel graag werk, werk ik nu halve dagen en doe ik werk waar ik veel bij kan zitten. Wel af en toe lopen, want zitten op een gewone stoel valt ook niet mee. Thuis zit ik altijd in een relaxstoel met mijn benen dus omhoog en dan is de pijn goed te hebben. Na contact gisteren met de chirurg kreeg ik te horen dat ik “gewoon” naar mijn lichaam moet luisteren. Dus als die zegt het gaat niet, dan gaat het niet. Dus ik hoop dat ik net als je dochter toch van de pijn af ga zijn en dat wat ik nu dus voel normaal is.

 39. Fijn dat ze wel helemaal van acnes af is! Operatie duurt niet lang inderdaad maar herstel duurt inderdaad lang helemaal als je niet verwacht ik heb ook altijd erg lang last vam misselijkheid vervelend is dat hè ! Hopelijk is ze snel weer de oude en kan ze alles weer

  • Lotte,
   Krijg jij de acnes steeds op een andere plaats of is het 1 plek die ze niet weg krijgen? Ik hoop dat onze dochter er nu vanaf is en dat het niet nog eens terugkomt.

   • Hoi Linda

    Ik ben er inmiddels al jaren mee aan het sukkelen al meerdere keren geopereerd. Helaas schuift het bij mij steeds op naar boven. Tot nu toe weet mijn arts ook niet hoe dat kan. Ik hoop voor jullie ook dat jullie dochter nu kan gaan genieten van een pijnvrij leventje.

    • Hoi Lotte,

     Heb je het aan 1 kant of ook aan beide kanten ? Volgens mij heb je zowel links
     als rechts 6 punten waar dit op voor zou kunnen komen. Wat voor tijd zit er bij jou dan tussen dat het weer terugkomt? Onze dochter is links en rechts aan de bovenste punten geopereerd.

     • Hoi Linda ,

      Ik ben 2 keer rechts (midden ) geholpen 1 operatie hebben ze links onder en boven gedaan daarna nog keertje links boven en ook nog keertje dubbelzijdig.

      Tussen de eerste en tweede ok zat een half jaartje de derde was in 2014 en vierde en vijfde in 2015 tussen de 2 laatste zat maar een paar maanden.

      Nu heb ik vrij bovenin last.

     • Hoi Lotte,

      Pff dat is me nogal niet wat. Bij onze dochter is het natuurlijk allemaal nog niet zo lang dus op langer termijn weten we het niet. Op 28 april (mijn verjaardag) is het begonnen. Toen eerst div. doktoren moeten zien voordat ze wisten wat het was. Een week of 3 voor ze geopereerd werd kwam punt 2 om de hoek kijken. Gelukkig toen want anders had ze ook nog een keer gemoeten. Jouw buik zal e ondertussen mooi uitzien dan met al die sneetjes. Bij Iris zijn ze zo’n 3 cm., bij jou ook ?? Wisten ze bij jou snel wat het was?

     • Gelukkig maar inderdaad dat ze net voor de operatie dat tweede punt ondekte. Hopelijk blijft je dochter pijnvrij . Is altijd afwachten maar zijn ook genoeg mensen die na een eerste operatie pijnvrij zijn en blijven hoor. Zoals ik heb hebben gelukkig niet heel erg veel mensen het. Bij mij werd het vrij snel ondekt gelukkig. Punten waar ik aan geopeeerd ben ik ben ik pijnvrij alleen schuift het op. Meestal voelde ik na de operatie al vrij snel dat het was ‘opgeschoven’. Ik heb 3 littekens die variëren tussen de 8 en 10 cm ze hebben verschillende keren oude litteken opengemaakt. 3 cm dat is te doen ach als je dan van de pijn af bent is dat wel een litteken waard toch ?

 40. Diana Duerinck says:

  Ik heb nog even een vraag. Op het andere forum krijg ik nog geen antwoord, maar is er iemand hier die ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis is geopereerd door Dr. Romijn? En hoe groot is bij jullie het litteken? Ik lees namelijk vooral over kleine snedes van ongeveer 3cm, maar ik heb dus een snee van 7cm………… dus ook voor die 7cm pijn eigenlijk. Ben heel benieuwd.
  De chirurg heeft gisteren gezegd dat ik in principe alles al weer mag doen, zelfs tillen en als de pijn ondraaglijk wordt, ik terug moet bellen. Ik vind het een erg haastige man, niet fijn om je vragen daar aan te kunnen stellen.

  • Hoi Diana ,

   Mijn Littekens variëren tussen de 8 en 11 cm ook best groot maar jah ik ben er dan ook meerdere keren door geopereed dat scheelt misschien. Maar jah bij idereen is het anders. Vervelend dat je niet echt vragen aan je arts stellen en zo haastig is als ik mag zeggen vind ik erg vreemd dat je alweer mag tillen ik mocht dat 6 weken niet buikspieren rust geven. Inderdaad goed naar je lichaam luisteren, ik lag na 2 weken nog voornamelijk op de bank met af en toe een wandelingetje maar iedereen is anders natuurlijk misschien gaat jouw herstel snellen. Hoop voor je dat allemaal goed geneest

 41. Wim Hoogendorp. says:

  Acne wordt vaak veroorzaakt door galstenen.
  Zie het boek:
  De ongelooflijke lever- en galblaaszuivering.
  Andreas Moritz.

  • Beste Wim,
   Volgens mij hebben wij het over Acnes en jij over Acne? Naar mijn weten heeft Acnes meer te maken met je ruggenwervel al zijn ze er in de medische wereld nog niet helemaal achter hoe het ontstaat.

 42. Wim Hoogendorp. says:

  Sorry,
  Je hebt gelijk.
  Ik zou de volgende onschuldige en absoluut veilige poging wagen:
  Drink dagelijks op een lege maag (ruim voor elke maaltijd) enkele glazen water met daarin opgelost een halve theelepel zuiveringszout.
  Je weet nooit hoe een koe een haas vangt!

 43. Ingrid Schaaf says:

  Kan acnes ook ontstaan na een littekencorrectie buikwond?
  Ik ben 2,5 week geleden geopereerd. Eerste week geen pijn, daarna een scherpe pijn rechts naast de wond. Vorig jaar is mijn onstoken blindedarm verwijderd. Deze pijn is erger

 44. Diana Duerinck says:

  Tijdje niks van me laten horen, maar voel me inmiddels zo wanhopig dat ik toch mijn lotgenoten weer opzoek. In oktober vorig jaar mijn eerste operatie gehad. Een week na de operatie voelde ik heel duidelijk dat de pijn er nog was. De wondpijn is absoluut heel anders. De pijn bleef en inmiddels ben ik diverse keren terug geweest, nog meer spuiten gehad en vorige week dan toch eindelijk weer een operatie. Direct na de operatie merkte ik verschil. Heel lichte wondpijn en de zenuwpijn was volledig weg. Ik heb na de operatie bedrust gehouden, niks gedaan, zodat ik het eventueel zelf weer kon verergeren. Toch is sinds gisterenavond de pijn weer terug en nog heftiger ook. Drie hele dagen pijnvrij en nu ineens weer heel heftig. In het ziekenhuis werd ik afgescheept met de medicatie, dus ik zit weer aan de oxycodone sinds vandaag. Ik weet 100% zeker dat niet wondpijn is en absoluut weer de echte pijn. Helemaal overstuur ben ik er van. Na 3 dagen geen pijn, dacht ik echt dat deze operatie me geholpen had………….. Toch geloven ze me niet, voelde me een klein kind wat aan het zeuren was. Na ruim 1 jaar ellende wil ik er toch echt vanaf. Mijn baas is erg begripvol en steunt me. Ondanks dat ik dus niet kan werken, maar ik durf nu niet te zeggen dat het weer terug is, want ik weet zeker dat het terug is……… dus nu maar aan de oxy-rommel en alle bijverschijnselen die daarbij horen. Ben ten einde raad en er zijn hier mensen die al veel langer hier mee lopen, dus voel me bijna een zeurpiet dat ik nu al weer klaag. Hoe kunnen jullie het aan? Wat helpt jullie door deze periode heen? Ik ben het vertrouwen in mijn lichaam en de medische wereld kwijt. Dus ik zal wel weer regelmatig hier wat plaatsen denk ik, jullie geloven me……

  Toch fijn dat ik het even van me af heb kunnen schrijven

  • Hoi Dina,

   Vervelend dat de pijn naar je eerste operatie niet weg was en er opnieuw een operatie nodig was. Deze operatie is een week geleden zeg je? Natuurlijk voel je zelf het beste wat voor pijn het is. Maar een week naar de operatie ben je ook nog herstellende. Doms hebben je zenuwen ook nog even nodig om te ”resetten” na al die tijd pijn. Maar snap wel dat je zo blij was dat je 3 dagen pijnvrij was blij dat je denkt ervan af te zijn. En als je dan toch weer voor jouw de bekende pijn voelt is dat echt balen dat snap ik helemaal. En die medicijnen slik je ook niet graag omdat je er inderdaad veel bijwerkingen van krijgt.
   Ik heb zelf ervaringen met bijwerkingen van medicijnen en kies er daarom bewust voor om alleen maar voor het slapen medicijnen te nemen en verder niks omdat de bijwerkingen vaak heftig zijn omdat het best zware medicatie is.

   Snap dat je ten einde raad bent, een zeurpiet ben je niet hoor! Het is hier om je verhaal even kwijt te kunnen en de een heeft langer dan de andere maar dat maakt het niet minder erg. Ik hoop heel erg voor je dat de pijn uiteindelijk toch nog minder word Moet je nog op na controle?

   Wat betreft je werk super fijn dat ze zo begripvol zijn! Het is niet fijn om te moeten zeggen dat je nog niet van de pijn af bent. Maar jij kan hier niks aan doen en het is onmacht ik denk toch dat je gewoon eerlijk moet zijn wat je voelt. En een week na de operatie verwacht hij toch ook niet dat je al geheel pijnvrij bent of wel? Maar snap je angst je wil weer door met je leven en de draad weer oppakken zonder al die ellende al die pijn.

   Ik heb zelf al heel wat operaties,behandelingen en artsen gezien en ben er al enkele jaren zoet mee. Snap dan ook wel hoe je voelt en hoe frustrerend het allemaal is. Ik probeer toch wel afleiding maar ook toe proberen te geven aan je lichaam dat laatste lukt tegenwoordig aardig. Lekker in bed of op de bank een filmpje kijken. Wat bij mij ook wel helpt ik heb een schriftje en schrijf het vaak van me af probleem is dan natuurlijk niet opgelost maar je bent wel ”kwijt” .

   Veel sterkte en beterschap!

   • Diana Duerinck says:

    Hoi Lotte,

    Bedankt voor je snelle reactie. Ik weet dat het inderdaad een aantal weken kan duren, maar als je na de eerste operatie pijn bent blijven houden en dan na de 2e direct pijnvrij bent (zelfs nauwelijks wondpijn) dan is het erg frustrerend dat het toch nog na 3 dagen weer terug is. Dat mes zit weer in mijn lijf………… dus ik blijf gewoon op mijn bedje liggen en doe het rustig aan. Iets anders gaat ook niet. Ik vind het super van je, dat jij na al die jaren toch nog iedereen op kunt peppen. Ik ben normaal niet zo snel wanhopig, maar nu is het niet makkelijk. Ik ga weer mijn hobby oppakken die ik wel liggend kan doen en dat is haken. Ik kleur ook graag, maar dat gaat nu niet. Zo zijn mijn gedachtes eventjes ook bij iets anders. Werken denk ik voorlopig nog niet aan, maar omdat ik dus zo’n toffe baas heb, is het wel heel moeilijk om weer te moeten zeggen dat ik voorlopig niet kom. Zit al sinds 2 september thuis, heb eventjes halve dagen gewerkt, maar dat ging uiteindelijk ook niet meer. Ik sla me er doorheen, maar soms is het inderdaad zwaar. Bedankt en ik ga voorlopig ook hier alles van me af schrijven, want de buitenwereld die ziet niet hoe het met je gaat en hebben snel een antwoord klaar. Je ziet het niet, dus zal het niet zo erg zijn. Mijn tranen vertellen anders…………

    Groetjes en tot “blogs”

    • Heel goed dat je lekker op je bedje blijft liggen lekker uitrusten en bijkomen.Das fijn dat je een hobby hebt die liggend kan doen.Kleuren vind ik ook erg leuk van die volwassen kleurboeken. Doe ik ook weleens op de bank met een kussen op me knieeen en een dienblad voor de stevigheid gaat het prima! Zeker frustrerend want je wil van doe stomme rot pijn af! Logisch toch ! Inderdaad de buiten wereld weet niet hoe je voeld komt inderdaad omdat het niet te zien is van de buiten kant. Mijn directe omgeving weet het meeste snappen het.

     Snap ik dat het lastig is om op werk te moeten zeggen dat je nog pijn hebt. Is ook vervelend voor jouw maar ook voor hun. Maar jij kan daar niks aan doen heel fijn dat je werk zo begripvol is.

 45. Ik loop ook al meer dan 2 jaar met heftige buikklachten rond. Heb een matje gekregen om de zenuwen vrij te maken. Dit hielp helaas niet. Ben verschillende keren bij de pijnpoli geweest voor verdovende injecties. Deze hielpen ook maar zeer kort. Jammer genoeg. Heb vandaag een tens apparaat gekregen. Deze heb ik de hele dag aan. 2 uur aan en een kwartier rust. Zo de hele dag door. S avonds mag hij uit. Nu kijken of dit werkt.

  • HoI Danielle

   Vervelend dat je er al zolang mee loopt en het matje ook niet gehopen heeft Welke ziekenhuis ben je onder behandeling ? Hopelijk geef te tens pijn vermindering ik heb ook een tens die ik bijna heel de dag gebruik.

 46. Diana Duerinck says:

  Ik heb al eerder iets gelezen over een tens, maar wat is het precies? Want dan ga ik aan mijn chirurg daar ook om vragen. Hoop dat het bij jou goed gaat werken Danielle en ik hoop Lotte, dat de tens inderdaad jou ook verlicht van de pijn. Je gebruikt hem bijna de hele dag zeg je. Ben er dus erg benieuwd naar.

  • Hoi Diana

   Googel maar even op tens eco 2 dan krijg je uitleg. Het is een aperaatje dat kleine stroom stootjes geven doet niet pijn je voelt het wel. Je hebt verschillende standen en kan hem zelf hooger en lager instellen. Je heb 2 plakkers die moet op je het pijnpunt plakken doormiddel van een snoertje word het aan het aperaat gekoppeld. In het ziekenhuis stellen ze de tens vaak in naar je behoefte. Niet alle standen mogen onbeperkt ik gebruik 2 standen eentje die onbeperkt mag en eentje die 3 een half uur mag. Ik heb hem al heel erg lang aantal jaren al het haalt de scherpe randjes er vanaf. De ene keer helpt het beter dan de andere keer. Merk wel dat ik hem steeds hoger moet zetten om reseltaad te krijgen.

   Wie weet heb je er baat is het proberen waard. Voordeel vind ik dat je hier geen bijwerkingen van hebt dat heb je van medicatie wel. heb alleen soms iritaties van de plakkers. Je kan er altijd naar vragen wie weet helpt het

   • Diana Duerinck says:

    Dank je wel Lotte voor je snelle reactie. Klinkt inderdaad goed en alles beter als die Oxycodone en Oxyconorm die ik nu moet gebruiken. Daar wordt je suf en slaperig van. Ik ga het zeker vragen als ik weer contact heb met mijn chirurg. Moet nu eerst dit proberen, maar mijn gevoel was na de eerste operatie ook goed, dus dat ik nu voel dat het nog niet weg is, zal zeker wel kloppen. Ik zoek er eens goed naar via google, kan ik het misschien uitprinten en meenemen.

    • Graag gedaan! Je eigen gevoel klopt inderdaad meestal wel. Ze zullen de tens wel kennen in het ziekenhuis meestal krijg je hem via de pijnpoli. Moet je nog op controle in het ziekenhuis? Die medicatie is zeker niks de bijwerkingen al helemaal niet. Ik heb een periode heel veel medicatie geslikt had ook echt heel veel bijwerkingen sommige best ernstig varieerde van duizelig tot helaas zelfs een periode in een rolstoel doordat het gevoel in me benen weg was. Gelukkig nu weer goed maar voor mij geen medicatie meer. Alleen voor de nacht maar daar heb ik geen bijwerkingen van. Jij succes met je herstel

     • Diana Duerinck says:

      Hoi Lotte,
      Ik moet pas 24 februari terug naar de chirurg, maar dat hou ik dus niet vol. Dat ze me weer eerst aan de medicatie stoppen, kan ik wel snappen, zeker omdat ik pas een week geleden geopereerd ben. Toch is het voor mij duidelijk, want na 3 dagen geen pijn en dan ineens weer heel veel, klinkt toch raar?
      Ik heb dus eens een zoektocht gedaan naar de tens eco 2 en de succesverhalen ook gelezen. Tijdens die zoektocht kom je ook vergelijkbare apparaatjes tegen, die een stuk goedkoper zijn. De tens eco 2 is denk ik alleen via ziekenhuis verkrijgbaar en moet als ik jou bericht lees, dus ingesteld worden door de arts. Als ik half wist dat een goedkopere versie voor mij geschikt zou zijn, dan zou ik de gok durven wagen om dat te kopen. Ik durf gewoon die arts niet meer te bellen, maar die medicatie kan ik niet aan wennen. Die voor de nacht gaat inderdaad wel, want dan slaap je. De pillen voor overdag, maken je een echte zombie. Dat wordt minder als je er een tijdje mee doorgaat, maar ondertussen moet ik het wel ervaren. Wat is jou mening als ik een soort gelijke tens koop en zelf probeer? Mocht dit werken, kan ik uiteindelijk altijd via de arts en ziekenzorgverzekeraar kijken of ik in aanmerking kan komen voor een tens eco 2.
      Ondertussen ga ik maar verder met haken, tv kijken en op bed liggen. Meer gaat helaas niet. Een rolstoel heb ik staan, want die had ik nodig voor langere afstanden buiten, dus die kan ik nu nog steeds daarvoor gebruiken. Kan er niks aan doen, maar het is best wel een strijd om aandacht en begrip voor dit probleem te krijgen. Ze zeggen te weten hoe veel pijn het doet, maar daar heb ik zo mijn twijfels over. Alleen wij, als patiënten weten dat wel.
      Bedankt voor je berichtje en ik hou je op de hoogte hoe het met me gaat. Graag nog jouw mening dus over een tens apparaat wat gewoon bij bijv. Coolblue te koop is.

      Groetjes Diana

     • HoI Diana

      Op zich wel logisch dat je inderdaad eerst medicatie krijgt vooral zo kort naar de operatie is dat op zich wel te snappen. Idereen reageert weer anders op medicijnen. En zo vlak naar een kan het natuurlijk zo zijn dat je meer pijn hebt. Maar dat je 3 dagen pijnvrij was en nu weer pijn heb is vreemd. Maar toch kan nog wel wondpijn zijn .

      Je kan er inderdaad ook zelf eentje aanschaffen bij de liddl waren ze een tijdje terug in de aanbieding. die kan je natuurlijk aanschaffen om uit te proberen. Voordeel is dat ik er eentje via het ziekenhuis heb dat ik altijd via die firma plakkers en elektronen kan aanvragen. ook als die stuk is heb je vaak heel snel een vervangd aperaatje. Ik weet ik eerlijk gezegd niet of dat zo kort na een operatie al mag een tens gebruiken. En kan want je huid is dan nog gevoelig. Ik weet dat ik het een hele tijd na de operatie niet gebruikt heb.

      Waarom durf je arts niet meer te bellen? Die zijn daarvoor. Ik heb het nu bijna 5 jaar eerst belde ik ook veel minder moet zeggen dat ik nu met vragen of twijfels sneller bel hun zijn ervoor en het is nooit onzin wat je vraagt.

     • Diana Duerinck says:

      Na dat ik maandag door de assistente heel botweg te horen kreeg dat ze niks voor me konden doen en dat ik maar de oxycondone moest innemen, durf ik niet meer. Is niks voor mij, maar zo is het nu wel. Ik heb zojuist een afspraak gemaakt met de huisarts, die me wel begrijpt en naar me luistert. Wellicht kan hij iets voor me betekenen. Momenteel ben ik nog erg emotioneel en daardoor niet opgewassen tegen de botheid die ik afgelopen maandag ervaren heb. Wat ik wel gedaan heb, is een Blog gestart. Even alles van me afschrijven en moet zeggen dat heeft me wel goed gedaan. Ik zal hier de link naar mijn Blog plaatsen, want het is niks geheims dus mag door iedereen gelezen worden.
      http://www.diaantjesblog.simplesite.com

     • Hoi Diana

      Dat snap ik volledig je word dan vaak overvallen door zoiets. Goed dat je een afspraak bij de huisarts gemaakt hebt ben benieuwd wanneer heb je de afspraak?

      Zal zo de blog eens lezen. Ik vind het ook erg fijn om vanaf te schrijven maar doe het een schriftje.

     • Diana Duerinck says:

      Hoi Lotte,

      Ik heb vrijdagmiddag een afspraak bij de huisarts. Dan kan mijn man met me mee. Zal daarna iets laten weten.

      Groetjes Diana

     • Oké ja dat is altijd wel fijn als er iemand met je mee gaat. ik ga ook nooit alleen naar afspraken met de huisarts of ziekenhuis

 47. Diana Duerinck says:

  Hoi Lotte,

  Ik zou nog iets laten weten als ik bij de huisarts ben geweest. Was een beetje druk hier, dus vandaar wat later. Was een fijn gesprek en zij gaat dinsdag (maandag is ze vrij) contact opnemen met de chirurg. Tevens afspraak gemaakt voor de psycholoog, dus ik krijg in ieder geval ondersteuning. Ik wacht het telefoontje van de huisarts dinsdag af en dan laat ik weten wat er nu afgesproken is en hoe we verder gaan.

  Groetjes Diana

  • Hoi Diana

   Fiin dat je een goed gesprek bij de huisarts gehad hebt en dat zij contact met de chirurg op gaat nemen hopelijk levert dat wat op voor je.

   Wanneer kan je bij de psycholoog terecht?

   succes

   • Diana Duerinck says:

    Hoi Lotte,

    Ik heb even niks van me laten horen. Maar inmiddels heeft de huisarts inderdaad contact gehad met mijn chirurg en de week daarna zat ik al bij hem. Ging dus heel snel. Hij was erg boos op de assistentes, maar ik wist de naam niet meer.
    Hij heeft me nu terug gestuurd naar de pijnpoli om te bekijken wat er nog van hun kant uit mogelijk is, eventueel dus een tens. Ik kan daar de 18e terecht en de 24e heb ik weer een vervolgafspraak bij de chirurg. Ze gaan me nu de komende tijd extra volgen omdat dus de pijn totaal niet minder wordt.
    Mijn medicatie is veranderd. Ik gebruik nu geen oxycodone of oxyconorm meer, maar Lyrica. Dat was even heel heftig in het begin, maar ben er nu redelijk aan gewend. Ik ben begonnen met 2 x per dag 1 capsule, maar mocht dit zelf opbouwen tot 2 x per dag 2 capsules. Ik heb dit nu verspreid over de dag, omdat het anders helemaal niet vol te houden is, nu gebruik ik 4 x per dag 1 capsule. Daarnaast gebruik ik nu ook CDB olie, dat is dus de wietolie zonder THC, dus geen verslaving mogelijk. Dit lijkt redelijk te helpen, echter zodra ik te lang (15 minuten) van mijn bed af bed, komt de pijn heftig opzetten en dus ook door de medicatie heen.
    Ik heb op facebook een fijne lotgenoten groep gevonden en daar heb ik dagelijks contact mee en daardoor helaas dus dit forum ook eventjes “vergeten”. Sorry daarvoor. Ik ga proberen ook hier regelmatig mijn ervaringen te delen.
    Dus conclusie, ik kan nog steeds niks, lig de hele dag in bed en kan hele mini stukjes lopen. Half uurtje boodschappen doen heeft me zaterdag een hele heftige dag opgeleverd, ik was niks meer waar, ging kapot van de pijn en ben uiteindelijk al om 21.30 mijn bed ingedoken.
    Groetjes en ik zal hier regelmatig nog wat gaan plaatsen. Heb de pagina nu ook opgeslagen, was hem steeds kwijt…….
    Groetjes Diana en misschien is de facebookgroep ook wel iets voor jou of andere lotgenoten. Hij heet ACNES info & steun.

  • Hoi Diana,

   Ik lees ook af en toe nog even mee hoor. Wat wij ondertussen geleerd hebben is dat je naar jezelf moet luisteren. Als je van de dokter van de week een antwoord krijgt waar je je niet goed bij voelt dan moet je voor jezelf opkomen. De dokter stuurt je weer naar huis en vergeet je weer. Zoek in ieder geval een dokter die echt iets van Acnes af weet. De dokter van Iris vertelde wel dat het kon komen dat ze dacht dat de Acnes terug zou komen maar dat dat door wondvocht kon komen. Onze dochter was pas een maand of 3 na de operatie weer de oude. Ik hoop voor jullie allemaal dat de Acnes heel snel opgelost wordt. Ook hopen wij nog eens te weten te komen waar het vandaan komt. Wij hebben eens gehoord dat het van je rug af komt maar hoe of wat verder blijft de vraag? Sterkte allemaal!

   • Hoi Linda

    Naar je lichaam en je eigen gevoel luisteren moet je zeker doen! Niemand weet beter dan je jezelf wat je voelt. Ik heb in die 5 jaar al heel vaak artsen terug gebeld of de huisarts.

    Heeft mijn ook ooit een arts gezegd dat het wel 3 maander kan duuren voordat je weer helemaal de oude bent. Maar bij iedereen verloopt het weer anders. Ik ben 5 keer geopeerd en geen elke verliep het herstel het zelfde.

    Acnes kan inderdaad ook vanuit je rug komen ze kunnen een voorste of achterste nerectumie doen.

    Hoe dan ook acnes is een erg vervelende ziekte

   • Diana Duerinck says:

    Hoi Linda,

    Helemaal goed hoor dat je meeleest. Daar is het hier voor. Ik heb onlangs een facebook groep gevonden, waar ik tegenwoordig dagelijks contact mee heb. Vandaar dat ik hier nu dus erg laat reageer. Bij mijn antwoord aan Lotte staat hoe het nu gaat.

    Groetjes Diana

    • Hoi Diana,

     Fijn dat je nu goed in de gaten gehouden word door de artsen. Maar wel heel vervelend dat je nog steeds zoveel pijn hebt en bijna niks kan.
     Wat is het toch een vreselijke rot ziekte die acnes eentje die je leven behoorlijk kan beïnvloeden. Dat ondervind ik helaas ook al bijna 5 jaar

     Ik hoop voor jouw dat de oplossing gevonden word en je evt een tens krijgt en deze pijn vermindering geeft.

     Fijn dat de lyrica je verlichting geeft. ik zit aan de amytripeline alleen Snachts. Heb een aantal jaar geleden hele nare ervaringen gehad met medicatie en bijwerkingen dus ik slik liever niks Hopelijk geeft de lyrica je geen nare bijwerkingen em wel pijn verlichting.

     Succes

     Ik zit zelf ook op het acnes forum van acnes.nl is aan het mmc verbonden. Had inderdaad al wel van Facebook gehoord maar houd het toch liever bij de forums zit ook op forum van acnes.nl is ook aan mmc verbonden

     Groetjes Lotte

     • Pff wat is het leven met acnes pittig! Pijn word het niet minder om helaas.

      Ik heb nu over een tijdje afspraak bij roumen nog een keer om te kijken wat en of hij nog iets voor me kan doen Tot die tijd ? Doen we het er mee

      Nog vraagje ik heb sinds aantal weken paarse kringen /vlekken op me buik heel vaag herkend iemand dit toevallig ?

     • Diana Duerinck says:

      Hey Lotte,

      Met mij gaat het iets beter nu. Ik heb nu een Tens in gebruik en dit combineer ik met de CBD olie en E-liquid. De Lyrica heb ik na een week aan de kant gegooid, wat wordt je daar naar, duf en suf persoontje van. Veel hoofdpijn en pijn in mijn nekklieren. Nu gebruik ik dus alleen nog Amitriptyline voor de nacht en verder geen medicatie. Ik ben erg blij met de CBD en de Tens. Ik gebruik die nu een week en ik kan nu echt veel langer lopen en meer van mijn bed af.

      Vervelend om te lezen dat het bij jou weer heel erg geworden is, ik hoop dat dr. Roumen nog iets voor je kan doen. Die vlekken herken ik niet, ik heb wel nu tot 2 x toe uitslag/vlekken gehad op de bovenkant van mijn onderarmen, maar die verdwijnen na een paar dagen en ik kan er geen verklaring voor vinden.

      Hoop dat je snel geholpen wordt. Volgens mij zit ik op het verkeerde forum te kijken verder, want het lijkt of daar nauwelijks iets gezegd wordt. Ik ben heel blij met de groep op facebook, dus is voor mij voldoende.

      Groetjes Diana

 48. Goedemiddag allemaal,

  Nou hier dan mijn verhaal. Ik hoop dat anderen hier ook iets aan hebben.

  2 jaar geleden na ontlasten ’s morgens voordat ik naar werk ging ineen geklapt van een acute buikpijn. Drie jaar daarvoor na foute poliep te hebben verwijderd, een darmbloeding die is gestopt door een drietal clips en een week ziekenhuis opname, diagnose PDS gekregen. Was daar niet zo van onder de indruk gezien het vroeger spastische dikke darm genoemd werd en dit al van kind af aan heb.

  Maar goed 2 jaar geleden na die acute buik opnieuw de molen in en allerlei onderzoeken gehad, zelfs naar de Bergman Kliniek in Bilthoven gegaan waar niets uit kwam. Kon blijven aangeven dat het niets met mijn spastische darm te maken had. Dit voelde totaal anders, vanaf 1 specifieke plek voelbaar en uitstralend naar darmen, eierstokken e.o., rug en zelfs onder mijn lever. Zo vreemd. Afin ik ben een bikkel dus gewoon met pijn doorlopen ’s morgens voor mijn werk een bak met vitamine pillen ed want pijnstillers werkten niet, waarna ’s avonds kapot van mijn werk thuis, koken, op de bank ploffen en direct in slaap vallen om vervolgens later in bed continue wakker worden wanneer ik op mijn favoriete zij kwam te liggen. Dit kon zo niet langer, ik werd er knettergek van. Toch maar weer naar de Huisarts omdat dit zo echt niet meer verder kon gaan, maar met geen 20 paarden naar een specialist. Hij heeft mij erop gewezen toch te moeten gaan. Dit keer een Internist in het Bronovo en oh wat ben ik blij met haar. Eindelijk iemand met een luisterend oor en no nonsens type. CT-Scan gehad en omdat mijn calprotectine te hoog was voor de 4e x in 4 1/2 jaar weer een colonscopie joepie maar alles ok. Bloed ok, een 3 tal ovarium cysten maar verder niets te vinden en daar kon de pijn niet van komen (wist ik al ;). Dit was om alles uit te sluiten want ze had al een idee. Na alle onderzoeken heeft ze een druk testje gedaan waarna ze mij inlichtte over ACNES waar ik nog nooit van gehoord had, moest buikpijn.nl (en geen andere sites) lezen om te kijken of ik mij daarin kon vinden stuurde mij ook direct door naar Chirurg Bronkhorst. Afgelopen week de diagnose injecties gehad en ja hoor het trok helemaal onder weg binnen enkele minuten, boven helaas niet. Maar joh wat een ontlading. Ik weet niet eens meer wat het is om zonder pijn te leven al mijn spieren waren ontspannen zo relaxed een heel ander gevoel alsof ik mijn lichaam weer kon voelen. Toen kwam het weer terug 🙁 maar dat was ook de bedoeling van een diagnose injectie.

  Ze gaan nu eind deze maan beginnen met een injectiebehandeling die langer moet werken. Ook heb ik meerdere punten en hoop dat ik er zo snel mogelijk van af kan zijn. Maar als ik jullie verhalen zo lees mag ik hopen dat dat gaat lukken.

  Iedereen heel veel beterschap.

  Groetjes,
  Fer

  • Hoi Fera

   Wat vervelend dat je ook acnes hebt maar wel fijn af nu weet wat je hebt! Hopelijk gaa n de injecties werken. Slik je nog pijnstikkers voor de pijn? welke ziekenhuis ben je onder behandeling welke arts ?

   Ja zo’n innectie kan inderdaad veel pijn vermindering geven voor even maar helaas. Vervelend hè acnes ? Echt een rot ziekte

 49. Diana Duerinck says:

  Hoi allemaal,

  Ook weer even een update van mijn kant uit. Het gaat inmiddels heel slecht. De CBD doet niks meer, de Tens ook niet meer. Die heb ik ruim een week gebruikt, ging helemaal goed, maar toch sinds eind vorige week niet meer. Ik heb nu 3 aanvallen heel kort op elkaar gekregen en heb volgende week een afspraak met mijn chirurg. Gelukkig mag ik hem mailen en krijg ik direct van hem antwoord. Medicatie nu dus weer. 2 x per dag 10 mg Oxycodone en Oxyconorm mag ik 5 tot 6 per dag hebben, als de pijn te hevig wordt (aanval dus). Breng mijn dagen nu heel suf door, slaap veel. Tussen door kan ik af en toe gelukkig toch wat haken. Weet niet wat het vervolg gaat zijn, maar hij mag me op de lijst zetten voor een 3e operatie hoor. Die wil ik nog proberen, maar als dat ook niet helpt, dan weet ik het niet meer……….. ik ben helemaal op, geestelijk en lichamelijk. Ik wordt in juli 50 en keek uit naar een groot feest, maar op dit moment heb ik er totaal geen zin meer in! Gelukkig psychologische hulp, want zo wil ik die 50 niet eens halen………

  • Hoi Diana

   Wat vervelend dat het zo slecht met je gaat en dat je zoveel pijn hebt! Balen dat je tens niks doet kan je em niet hoger zetten? Welke arts en ziekenhuis zit je ook alweer Ja van medicatie word je duf hè ?

   Hopelijk ben in jullie opgeknapt en kan je dan een leuk en knallend feest geven als je 50 word.

   Met mij is het op dit moment ook niet alles veel pijn en rare vlekken op mijn buik. Ik mag volhende week ook weer naar het ziekenhuis. Vind het eerlijk gezegd best spannend omdat ik niet weet wat ik ervan moet verwachten

   sterkte en beterschap

   • Diana Duerinck says:

    Ik ben onder behandeling in het Jeroen Bosch Ziekenhuis bij Dr. Romijn. A.s. dinsdag heb ik een afspraak op de pijnpoli tbv de Tens en woensdag weer een afspraak bij Dr. Romijn. Ik hoop dat hij me nog een keer wil opereren. Ik hoop inderdaad dat ik in juli weer geknapt ben, maar als het al zo lang duurt, geloof je daar niet echt meer in.

    Die vlekken op je buik herken ik niet. Heb je al nagevraagd of dit van de Acnes kan zijn? Veel succes en sterkte ook voor jou en ik hoop dat we snel die Acnes achter ons kunnen laten……….

    • Hoi Diana

     Hopelijk kunnen ze op pijnpoli wat doen zodat de tens toch weer wat pijn vermindering geeft.

     Hoe vaak ben je al geopeerd ? Als je dat zelf wil hoop ik voor je dat ze arts dat ook wil doen en het je kans geeft op leven zonder acnes

     Ik ben voor die vlekken naar de huisarts geweest en die kende het niet moet het nu met mijn arts bespreken daar nog ik Dinsdag weer heen. Geen idee wat hij gaat ben inmiddels al 5 keer geopereed nog een operatie ? Tja weet niet het hoor, al is de pijn op dit best erg als mijn arts zou zeggen dat hij door een operatie Nog wat voor me kan doen zou ik niet direct nee zeggen en het wel doen denk ik. Hoe nu gaat kan ook niet.

     Inderdaad hopelijk kunnen acnes snel achter ons laten zou fijn zijn na 5 jaar

     • Diana Duerinck says:

      Ik ben 2 keer geopereerd, dus wil die 3e nog wel proberen. Als dat niet meer helpt, dan weet ik het ook niet meer. Langzaam gaat je hoop op een normaal leven steeds minder worden……………..

     • Snap ik dat je steeds minder Hoop hebt op pijnvrij leven Maar probeer er toch de hoop in te houden Ooit komt er een dag dat je pijnvrij bent.

      Ben benieuwd of je nog een derde keer wil operenens succes

 50. Hoi allemaal,

  Als ik jullie ervaringen allemaal lees mag ik blij zijn dat ik er minder last van heb dan jullie. De pijn is bij mij echter nadat de injectie was uitgewerkt wel met de dag erger geworden. Mijn hele rechter onderbuik is nu erg gevoelig kan het ook niet plaatsen. Napijn van de injectie kan toch niet meer na 1 1/2 week? Ik ben onder behandeling van Chirurg Bronkhorst in het Bronovo Ziekenhuis Den Haag. Fijne man trouwens.

  Groetjes Fera

  • Hoi Fera

   De ene heeft het erger dan de andere inderdaad. Maar in welke mate het je ook hebt het is en blijft vervelend!

   Vervelend dat het ja de injectie erger is geworden heeft de injectie pijn wel ook even we genomen ? Het ligt er ook aan welke injectie gehad hebt de ene heb je meer last van de andere idereen reageert er anders op. Moet je nog terug je arts ?

 51. Hi Lotte,

  Gebeld de volgende dag direct terecht bij een vervangend arts, mijn eigen chirurg is met vakantie. Ik blijf werken ondanks de pijn en irritaties 😉 daarom heeft hij tot de injecties Tramadol, celecoxib en daarnaast voor een betere werking van deze pijnstillers paracetamol voorgeschreven. Hier stop ik 2 dagen voor de volgende injecties mee zodat de pijn goed te traceren is. Deze pijnstillers vlakken de ergste pijn af zodat deze mijn dagelijkse bezigheden niet helemaal verlamd. 31 maart worden de injecties met een andere samenstelling vloeistof gezet welk langere tijd zouden moeten werken.

  Hoe is het met jullie?

  • Hoi Fera

   fijn dat je zo snel bij een vervangende arts terecht kon. Nog even wachten dan tot de injectie. Ik hop voor je dat de medicatie helpt om het een beetje vol te houden tot je de injectie krijgt. Succes

   Ik heb op het moment veel last moet deze week weer naar het ziekenhuis

 52. Mijn dochter is 14 jaar en heeft nu 8/9 maanden last van acnes. Waar ze dus zon drie maanden geleden de diagnose van heeft gehad. Na maanden van denken door artsen dat het aan haar blindedarm zou liggen en veel onderzoeken, echos voor baarmoeder en eierstokken enz.
  Ze heeft nu sinds drie maanden injecties elke week tot om de week gehad ook met de corticosteroïden injecties, maar de pijn begon steeds vaker en sneller en heftiger weer op te treden. Is ook heel misselijk dan en het “leven”stroomt uit haar gezicht en krepeerd van de pijn met de ergste aanvallen. Het werkte steeds korter. Vorige week lagen we op het strand en kon ze niet meer lopen. Het trok van haar buik naar haar benen. Schrok me kapot. Ambulance en al erbij moeten komen. De broerders keken me aan alsof ik het verzon want het is inderdaad niet bekend bij de meeste. En zouden door moeten rijden naar eindhoven want breda sloeg haar af ivm geen ervaring hier in te hebben. Totdat ik alle papieren erbij haalde. En hij contact legde met dokter Roumen. En ze een beetje begrepen wat het inhield. Ik zit met mijn dochter in eindhoven en veldhoven. Heel goed daar. En heeft nu al veel injecties gehad en daar is nu mee gestopt. over 4 tot 6 weken word mijn dochter voor de eerste keer geopereerd. En ik hoop met veel succes. Want haar hele leven word er door beïnvloed ze kon nog maar een paar uurtjes naar school. En moest haar brengen met de auto want fietsen was niet meer te doen. En werd zelfs door school naar huis gestuurd. Mijn dochter is nogal eigenwijs. En zo nog veel meer. Daarbij dat ze heel veel pijnstillers heeft gehad zoals tramadol en daar verslavingseffecten van begonnen op te treden. Accuut mee gestopt. En het hielp ook niet meer. Met veel paracetamol erbij. Nu diclofenac met paracetamol. Helpt ook niet. Maar toch…Ik hoop dat ik mijn dochter terug krijg die altijd zo enorm fanatiek en vol energie zat. Nu is ze een hoopje ellende door deze ellende. Ik lees natuurlijk veel van jullie verhalen en ervaringen hier maar niet allemaal, beetje veel en overweldigend maar vroeg me af of er tussen jullie ook ouders zijn waarbij de 1 van de kind(eren) acnes heeft. En zou graag jullie ervaringen willen horen en of de operatie heeft geholpen. Of kinderen zelf.
  Veel sterkte iedereen verder.
  Mvg tamara

Waar denk jij aan na het lezen van dit artikel?


Audiologisch centrum Pento

Onderzoek van gehoor, spraak en taal bij Pento

Als een kind niet goed kan horen of praten. Als iemand zelf moeite heeft met het … [Lees verder...]

IVF Behandeling

IVF-kweekmedium beïnvloedt het geboortegewicht

De samenstelling van de vloeistof waarin embryo's bij een IVF-behandeling worden gekweekt, is van invloed op het geboortegewicht van baby's. Het … Lees meer ...

Veel artsen melden falen van collega niet

Artsen die collega's niet goed zien functioneren, zeggen daar in veel gevallen niets over. Dat melden onderzoekers van het Radboudumc maandag in Trouw … Lees meer ...

luchtmasker, zuurstofmasker, slaapapneu, snurken, slapen, slaapprobleem

Slaapapneu: Stokkende ademhaling tijdens de slaap

Wie in de markt van de antisnurkinstrumenten duikt, raakt al snel het spoor bijster: er zijn speciale kussens die het gesnurk moeten stoppen, er is … Lees meer ...

fysiotherapeut, spieren, massage

Deel van fysiotherapeuten wil stoppen. Adminstratie kost teveel tijd

Fysiotherapeuten in ons land zien de toekomst somber in. Een derde van hen denkt er zelfs over om te stoppen met zijn of haar praktijk. Dit blijkt uit … Lees meer ...

Neuroblastoom

Emma heeft neuroblastoom. Er is twee ton nodig voor haar behandeling

Emma uit Sint Jacobiparochie is drie jaar en ze heeft neuroblastoom, beter bekend als kinderkanker.Omgeld in te zamelen voor haar behandeling, komen … Lees meer ...

Mislukte tattoo2

Tatoeage? Pas op voor thuisprikkers

Lekkende tatoeages, bibberende lijnen, asymmetrische sterren, etterende wonden en littekens. Echte tatoeëerders met een vergunning zien steeds vaker … Lees meer ...

PERCEEL MET TEFF GLUTENVRIJ GRAAN VAN JAN ANDRINGA TE HOLWERD

Teff steeds populairder. Waar komt Teff vandaan?

Steeds meer Nederlanders eten ontbijtpap en fruitsmoothies gemaakt van teff. Het door foodies geroemde glutenvrije meel komt uit Ethiopië, waar de … Lees meer ...

Zwaar gehandicapt kind naar gewone school

Ouders van zwaar gehandicapte kinderen richten steeds vaker zelf klassen op in gewone scholen zodat het kind toch onderwijs krijgt. Dat bevestigde een … Lees meer ...

Borstvoeding5

Borstvoeding? Welke medicijnen mag je niet hebben?

Veel vrouwen die hun eerste kind borstvoeding geven zijn onzeker over medicijngebruik. Dat blijkt uit een rondvraag van de KNMP onder apothekers en … Lees meer ...

henk storm, hartpatiënt, donor, orgaan, hart

Henk is terug: Met een nieuw hart beginne aan een tweede leven. Deel 2

Hartpatiënt Henk Storm (38) uit Twijzel begint met een nieuw hart aan een tweede leven. … Lees meer ...

Tag description
%d bloggers liken dit: