Well-being

Nederland in top van gelukkigste landen. Gezondheid en vrijheid spelen rol

Nederland staat op de vierde plek in een lijst van ‘gelukkige landen’ van de Verenigde Naties. Alleen Denen, Noren en Zwitsers zijn nog gelukkiger, blijkt uit het gepubliceerde World Happiness Report.

Geluk

Foto: Leeuwarder Courant/ Wietze Landman

Invloeden van geluk

De onderzoekers hebben onder meer gekeken naar de jaren die mensen gemiddeld in gezondheid leven, of mensen iemand hebben op wie ze kunnen rekenen en de vrijheid om levenskeuzen te maken. Ook vrijgevigheid, vrij zijn van corruptie en het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking tellen mee.

Buren minder gelukkig

De buurlanden staan op de lijst fors lager. België staat op plaats 21 en Duitsland op 26. De inwoners van de vijf Afrikaanse landen Rwanda, Burundi, de Centraal Afrikaanse Republiek , Benin en Togo hebben het het minst getroffen. (ANP)

 

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3352 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht