Zorg

Help, ik ben mijn regelmaat kwijt- Column Marielle de Vries

Ik heb geen discipline. Dat zal het zijn. Geen discipline om een regelmatig eetpatroon vol te houden. Ik heb drie weken vakantie gehad en alle regelmaat is zoek. Ik hoor het duiveltje in mijn hoofd fluisteren. ‘Stom kind, discipline is de basis van het afvallen’ 

Marielle de Vries

Ruim drie weken geleden begon mijn vakantie met drie dagen niks doen. Tegen de middag kroop ik mijn bed uit en dan ging ik Farmville spelen op de computer of ik pakte de bus richting stad om koffie, met of zonder appeltaart, te drinken bij mijn favoriete koffiebar in de Herestraat. Vervolgens was het tijd voor een biertje op een terras. en als ik dan ook nog eens geen zin had om te koken, belandde ik bij een eetcafé en at ik daar -meestal- een gezonde maaltijd. Ontbijten deed ik niet want daar was ik te laat voor opgestaan en lunchen ach ja dat kon om een uur of drie ook nog wel. De regelmaat was totaal zoek.

Lege koelkast

Nu ben ik inmiddels weer drie dagen aan het werk en de regelmatigheid is nog steeds ver te zoeken. Ik rol ’s ochtends om half zeven mijn bed uit. De koelkast is leeg, dus haal ik snel een croissant op het station. Tussen de middag snel ergens een broodje kopen en ook ’s avonds valt de keuze eerder op makkelijk dan een goede maaltijd koken. Gisteravond was de maat vol voor mij. Nadat ik thuiskwam van een etentje bij vriendin Ruth, die een heerlijk ovenmaaltijd had bereid, bedacht ik me dat zelf koken toch het allerlekkerst is.

Geheim

Het besluit viel dan ook snel om de zelfhulpboeken waar je wel wat aan hebt, ‘Het geheim van Slanke Mensen’ van Mieke Kosters en ‘Mindful Afvallen’ van Joanna Kortink er maar weer eens bij te pakken. Beide boeken maken voor mij duidelijk dat afvallen niks met discipline te maken heeft. Maar met de keuzes die je maakt voor een gezonder leven voor jezelf. Het duiveltje is inmiddels uit mijn hoofd, de regelmaat is nog niet terug en het gezonde eten is vandaag nog jammerlijk mislukt maar we beginnen vanavond met het avondeten gewoon opnieuw. Nu nog even bedenken wat ik ga koken.

 

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht