Zorg

Vers is gewoon lekkerder dan uit een potje- Column Marielle de Vries

Ik blijf het tegen mezelf zeggen. Niet teveel tegelijk willen, stapje voor stapje kom je er ook. Toch vind ik het lastig om mezelf niet al te streng toe te spreken, als ik vind dat ik het niet goed doe.

Marielle de Vries, afvalperikelen

Terugkijkend op de afgelopen week denk ik in eerste instantie alleen aan de dingen die ik ‘fout’ deed. Paar keer niet ontbeten, te weinig voor mezelf gekookt, pizza gegeten, magnetronhap gehad en drie glazen wijn gedronken. Ik vergeet daarbij dat ik vier dagen voor mezelf heb gekookt, Vijf dagen regelmatig heb gegeten en mijn tussendoortjes niet ben vergeten en… Ik heb zowaar een start gemaakt met het wandelen. In retrospect ging het dus helemaal niet zo slecht.

Lege koelkast

Toch vind ik het lastig om ’s avonds voor mezelf iets lekkers op tafel te zetten. De koelkast was de laatste tijd weer veelvuldig leeg. Omdat ik in het weekend niet thuis was en dan ook geen boodschappen deed voor de hele week. Vervolgens ging ik dan met een lege maag naar de supermarkt waar ik boven woon en vervolgens kwam ik dan met snelle happen thuis, die eigenlijk helemaal niet lekker zijn.

rode kool

Grootste miskoop deze week was het potje rode kool met cranberry. Ik had me verheugd op gebakken aardappeltjes, een fijn biefstukje en rode kool. Ik dacht lekker makkelijk te doen en voor de verandering geen rode kool met appeltjes van HAK mee te nemen maar een andere variant. Jammer, jammer, jammer. Na een paar happen hadden mijn smaakpapillen genoeg. Ik twijfelde nog even om het toch op te eten want anders kwam ik niet aan mijn twee ons groenten vandaag. Maar ik ben blij dat ik het heb laten staan.

Een ding weet ik zeker. Morgen gewoon weer naar de markt. Groenten voor de hele week kopen. Want vers blijft gewoon lekkerder dan uit een potje.

 

 

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht