Well-being

Tips voor schoonmaken toetsenbord. Hoe maak ik mijn toetsenbord schoon?

Toetsenborden van computers zijn vaak viezer dan wc-brillen en zijn daarmee haarden van bacteriële besmetting. Dat blijkt uit onderzoek van een Britse consumentenorganisatie. Sommige toetsenborden blijken vijfmaal zoveel bacteriën te herbergen als wc-brillen in hetzelfde kantoor.

TOETSENBORD

 

 

Toetsenbord schoonmaken, kan ik niet beter een nieuwe kopen?

Maar niemand doet er wat aan. “Wat moet je dan? Meer dan vijftig toetsen eruit peuteren en ze een voor een gaan schoonmaken? Dat kan niet uit. Dan kan je veel beter voor tien euro een nieuw toetsenbord kopen”, zegt Robert Arends van Norrod, een van de grootste noordelijke computerbouwers. “Het hangt er natuurlijk van af hoe je er mee omgaat maar schoonmaken is eigenlijk niet te doen.”

Ziekte door vies toetsenbord

Vieze kantoren leiden tot 10 tot 15 procent minder productiviteit en 1,5 tot 2,5 procent meer ziekteverzuim, becijferden de onderzoekers.

En de schuldige is vooral het vieze toetsenbord. Ondanks het onderzoek is er ook niet echt een oplossing voor. Schoonmakers gaan snel even met een doekje en Glassex over het toetsenbord en dat is het dan. Geen schoonmaakbedrijf dat zijn medewerkers alle toetsen eruit laat peuteren.

En dat wordt alleen maar erger met de vele laptops en flexibele werkplekken. En een toetsenbord van een laptop is niet zomaar te vervangen. En wie durft de toetsen er af te halen, met het gevaar dat ze er nadien niet meer netjes op willen?

Vies TOETSENBORD

Hoe krijg ik mijn toetsenbord schoon?

Tips

Voor wie het toch aandurft, tips voor de schoonmaak van een toetsenbord.

1. Teken de toetsen over, maak een kopie of digitale foto. Anders weet u straks niet meer waar welke toets moet;

2. Haal de stekker of batterijen eruit;

3. Wip de toetsen eruit met een pen of ander gereedschap. Begin met een weinig gebruikte toets zoals de F10 en probeer daarmee eerst of de toets er ook weer op wil;

4. Poets de toetsen met wasbenzine. Maak vervolgens het bord goed schoon met een doek en stofzuiger, kwast of blazer. Zet de toetsen er weer op.

 

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht