Zorg

Game over seks. Jongeren houden niet van snelle flirt

Jongeren tussen de 13 en 18 jaar zijn romantisch en lang niet zo losbandig als vaak wordt gedacht.

seks, jongeren, tieners, muziek, koptelefoon, luister, gehoor

Bron: Wikimedia/ SCA Svenska Cellulosa Aktiebolaget

In een online seksuele weerbaarheidsgame ‘No or Go!’ gaven de tieners aan dat ze niet voor een snelle flirt gaan, alleen seks binnen een vaste relatie willen en wachten op de andere wanneer deze zover is. Voor meisjes is dit 53% en 37% van de jongens hanteren deze stappen.

Leren grenzen stellen bij seks

‘No or Go’, onderdeel van ‘Maak seks lekker duidelijk’, brengt niet alleen aan jongeren over dat het loont om grenzen te stellen, maar leert ze ook hoe ze dat kunnen doen. Belangrijk, want uit onderzoek ‘Seks onder je 25e’ blijkt dat 18% van de meisjes en 4% van de jongens wel eens is gedwongen om iets te doen of toe te staan op seksueel gebied. Ook komt het voor dat de jongeren benaderd worden via internet met seksuele doeleinde. Jongeren met langdurige of terugkerende ervaringen met ongewenst seksueel gedrag worstelen vaak met gevoelens van angst, boosheid en schaamte en verkeren in slechtere psychische, lichamelijke en seksuele gezondheid.

Seks game op scholen

De game, initiatief van Rutgers WPF, Soa Aids Nederland en www.sense.info, trok afgelopen jaar ruim 100.000 unieke spelers. Vanaf november is de game niet alleen maar via de site te vinden maar wordt er ook een app gelanceerd en gaan regionale GGD’en het spel bij scholen introduceren.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3349 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht