Zorg

Kans kanker na ivf behandeling niet groter

Vrouwen die een ivf-behandeling hebben ondergaan, hebben geen grotere kans op het ontwikkelen van kwaadaardige tumoren van de eierstok.

Eicellen, IVF behandeling

Eicellen

Wel hebben ze een verhoogd risico op een zogenaamde borderline tumor van de eierstokken. Dit blijkt uit een onderzoek van epidemioloog Floor van Leeuwen van het Nederlands Kanker Instituut en gynaecoloog Curt Burger van het Erasmus Medisch Centrum.

Borderline tumor is een tumor die op het grensvlak ligt van een goedaardige en kwaadaardige tumor, deze is over het algemeen goed te behandelen. Borderline tumor komt erg weinig voor. De kans dat een vrouw die krijgt voor haar 55e levensjaar is 0,1 procent en na een ivf-behandeling is dat 0,35 procent.

Lees het volgende artikel:
Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3336 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht