Zorg

Help, de feestdagen komen eraan – Column Mariëlle de Vries

Maandag is het Sint Maarten en gaan de kinderen langs de deuren. Ieder jaar sla ik teveel snoepgoed in en beloof ik mezelf dat ik er afblijf. En ieder jaar mislukt dat jammerlijk.

Ik woon in een wijk met relatief veel kinderen. Toch komen er maar een paar langs de deur. De winkels waar ik boven woon zijn voor hen veel interessanter dan onze flats. Toch kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om niks in huis te hebben, voor het geval dat.

suiker, snoep

Foto: Leeuwarder Courant

Ieder jaar koop ik een of twee zakken mini’s. Zolang deze dicht blijven zitten is er niks aan de hand. Maar op een zeker moment hoor ik een stemmetje in mijn hoofd. ‘Toe maar Mariëlle, maak ons maar open’. Wanneer ik dat vervolgens doe, is het hek van de dam. Dan moet ik me echt beheersen om niet meteen een zak leeg te eten. Meestal zeg ik dan tegen mezelf dat het voor de kinderen is, ook al weet ik dat er maar vier aan de deur komen.

ZOETERMEER-VALENTIJN-HART

Veilig

De komende Sint Maarten ga ik het eens anders aanpakken. Ik koop maandagmiddag een zak mini’s en maak deze pas open tegen de tijd dat de eerste kinderen aan de deur staan. Als ik iets niet in huis heb, verlang ik er ook niet naar, dus dat betekent dat ik in ieder geval het weekend veilig door kom.

Feestdagen

Sint Maarten is een van de te nemen hordes richting Kerst en Oud en Nieuw. Tussendoor is er dan ook nog Sinterklaas en een paar verjaardagen waar ik niet aan wil ontkomen. Misschien nu alvast maar een plan de campagne maken voor de rest van november en december, zodat ik 2014 in ieder geval met minder kilo’s begin dan 2013.

 

 

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht