Zorg

Inspiratieloos eten is ook een kunst – Column Marielle de Vries

Er zijn van die periodes dat ik helemaal geen zin heb om te letten op wat ik eet. Regelmatig eten, dat lukt me wel. ’s Ochtends een bak yoghurt, tussendoor wat fruit, een paar boterhammen voor lunch, tussendoor een handje noten en ’s avonds een lekkere warme maaltijd. Ik vind koken leuk dus zelf iets maken, hoeft geen probleem te zijn. Echter…

Pizza eten bij televisie.

Soms heb ik het zo druk op het werk dat ik geen tijd vrijmaak om te koken. Deze week was het twee dagen achter elkaar raak. Ik was na zessen thuis en op de bank neergeploft. De keuken was niet echt opgeruimd en wilde ik gaan koken dan moest ik eerst de vaatwasser inruimen om plaats op het aanrecht te maken. Dat was me teveel moeite dus ging ik naar de frietboer in het winkelcentrum waar ik boven woon en bestelde een kaassoufflé, een eierbal en een grote friet zonder. Toen ik deze opgepeuzeld had, had ik het gevoel dat ik beter zelf had kunnen koken. Hoewel het best smaakte, genoot ik er niet van.

Chocolaatjes, chips en pizza

De dag erna was ik opnieuw laat thuis. Ik schoot de grootgrutter binnen en graaide behalve een zak chocolaatjes, een zak chips, ook een vegetarische pizza mee. De zak chips ging open voordat de oven ook nog maar was voorverwarmd. Binnen no-time was deze voor een kwart leeg, daarna volgde de pizza die ik met wat cola naar binnen werkte. Tot het laatste stuk. Ik proefde goed en besefte me: ‘Waarom eet ik dit? Het smaakt niet eens lekker.’ De rest verdween dan ook in de vuilniszak. ‘Inspiratieloos eten is ook een kunst’, dacht ik nog. De rest van de avond voelde ik me opgeblazen en ongemakkelijk.

Magnesium tekort, vitamines

Kookboeken

Vanavond kook ik weer lekker voor mezelf. Met verse groentes en producten zonder smaakversterkers. Met kruiden die ik zelf naar eigen inzicht toevoeg.  Ik durf te wedden dat het beter smaakt dan wat ik de afgelopen twee dagen heb gegeten. En daarna duik ik in mijn kookboeken om alvast wat inspiratie op te doen voor volgende week. Dan hoef ik daar als ik volgende week thuiskom in ieder geval niet over na te denken.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht