Zorg

Seksuele voorlichting op tv. Niet iedereen blij met dokter Corrie

Dokter Corrie, de seksdokter van Schooltv Weekjournaal krijgt nogal wat weerstand. “Dokter Corrie” is een item waarin de dokter seksuele voorlichtingen geeft. Zomaar een erectie, maar ook leuk dansen wordt allemaal onder de loep genomen. Dokter Corrie krijgt hierbij hulp van BN’ers die hun eigen ervaringen met haar delen.

zoenen, dokter corrie

Bron: Youtube/ NTR

Wie is dokter Corrie?

Elke week vertelt dokter Corrie, gespeeld door actrice Martine Sandifort, over seksualiteit en veranderingen in de puberteit. Het Schooltv-weekjournaal wil leraren op deze manier ‘een handvat bieden om dit thema op een ontspannen en leuke wijze aan te kaarten’. Scholen kunnen de aflevering verbinden aan een les uit het lespakket van Rutgers WPF, een kenniscentrum voor seksualiteit.

‘Dokter Corrie niet geschikt’

Caroline Tax, initiatiefnemer tegen Dokter Corrie,  heeft ruim 8000 handtekeningen van ouders die Dokter Corrie van de buis willen, aangeboden aan de Tweede Kamer. Ze maken bezwaar tegen de expliciete en jolige seksuele voorlichting van Dokter Corrie en willen dat de rubriek uit het Schooltv Weekjournaal wordt gehaald. ,, Seksualiteit hoort niet op school. Voorlichting is belangrijk, maar waarom moet dat in het journaal? Waarom moeten kinderen tussen de beelden uit de Filipijnen een piemel met een condoom voorbij zien komen?”

Dokter Corrie kijken eigen verantwoordelijkheid

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) heeft vanwege de ophef over het Schooltv Weekjournaal een paar afleveringen teruggekeken en is tot de conclusie gekomen dat de seksuele voorlichting van Dokter Corrie “informatief en best grappig is”. Dat zei hij gisteren in de Tweede Kamer.

Dekker vindt het dan ook niet nodig om in het programma in te grijpen. Volgens hem zijn ouders en scholen slim genoeg om goed met de rubriek over seksualiteit om te gaan. “Er zit een knop op de tv. Mensen kunnen zelf goed besluiten of die aan of uit moet”.

Wat vind u? Oordeel zelf:

Carina Twerda Carina Twerda is sinds 2013 redacteur bij Gezondheid & Co. Gezondheid & Co wordt uitgegeven door uitgever NDC Mediagroep. Uitgever van Dagblad van het Noorden, Leeuwarder Courant en 35 weekbladen in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Flevoland. Contact Mail Tweet Berichten 3339 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht