Zorg

‘Ik hoop niet dat ze naast me komt zitten, dat wordt wel wat krap’ – Column Marielle de Vries

Ze stapte de volle bus binnen en het eerste wat door me heen schoot was: ‘Ik hoop niet dat ze naast me komt zitten, dat wordt wel wat krap’. De gedachte die daarop volgde was: ‘Dat is ook niet erg aardig van me’.

Bushalte-OV-openbaar-vervoer.-groot

De jonge vrouw die binnenkwam had twee keer mijn omvang. En mijn spekbillen, zoals mijn slimme vriendje van vier jaar oud mijn achterwerk placht te noemen, passen nauwelijks op de krappe zitplekken in de Qbuzz-bussen. Toch was ik enigszins beschaamd over mijn gedachte. Het ging hier om een lotgenoot. En wij dikkerdjes moeten elkaar steunen in deze grote boze buitenwereld, waar de mensen meestal wel een oordeel over ons klaar hebben.

Op de fiets

Ik snap ook wel waar MIJN oordeel vandaan komt. Hoewel ik duidelijk te dik ben, voel ik me bij tijd en wijle helemaal niet dik. Ik zit gewoon lekker in mijn vel. Helemaal nu ik sinds vorige week weer op mijn nieuwe, oude werkplek in Groningen zit en dagelijks de drie kilometer naar mijn werk loop of fiets. Ik ben onlangs benoemd tot eindredacteur voor de weekbladen in Drenthe. De afgelopen jaren werkte ik in Assen als redacteur/verslaggever voor het Gezinsblad. Vanuit mijn woonplaats Groningen vertrok ik om tien voor acht ’s ochtends met bus en trein naar Assen om daar een uur later te arriveren.

Marielle de Vries

Fris en fruitig

Nu spring ik om twintig voor acht op de fiets en kom een kwartier later fris en fruitig aan op kantoor. En, ik heb een deel van mijn beweging voor die dag alweer gehad. Ik ben nu anderhalve week aan het fietsen en vanochtend merkte ik al een verbetering in mijn conditie. Vorige week trapte ik in een laag tempo van huis naar kantoor en weer terug. Nog een beetje huiverig om me te begeven in het verkeer dat langs me raasde. Ik had daar lange tijd, op de fiets, geen deel meer vanuit gemaakt. Mijn stalen ros stond te verpieteren in de schuur.

Klein risico

Vanochtend vloog ik over de weg. Schatte verkeerssituaties vlot in, nam zelfs een klein risico en was binnen een kwartier van deur tot deur op kantoor. Stevig doortrappend, licht hijgend merkte ik dat het makkelijker ging. En nog belangrijker, ik begin bewegen weer leuk te vinden. Iets om de komende weken op voort te bouwen.

Marielle de Vries Mariëlle de Vries is eindredacteur en vormgever voor verschillende weekbladen in Drenthe. Ze schrijft voor Gezondheid & Co de column Afvalperikelen waarin zij haar persoonlijke ervaringen over de constante strijd tegen overgewicht beschrijft. Contact Mail Tweet Berichten 89 Alle berichten van

Reageer

Ga het gesprek aan ( reacties)

Meest gelezen artikelen

Meer laden

Gerelateerde artikelen

Meer laden

Uitgelicht